Studije u Americi – stipendije
Univerziteti u Americi – studenti biraju među privatnim univerzitetima gde mogu steći i bachelor i master diplomu.

Destinacija

Naš partner je organizacija koja posluje od 2001. godine sa ciljem da pruži asistenciju mladima prilikom upisa na koledže i univerzitete širom SAD-a. Njihova misija je da pruže studentima kvalitetno obrazovanje, dok fakulteti dobijaju visoko motivisane studente iz celog sveta, i tako postižu nacionalni miks. Organizacija sarađuje sa preko 100 fakulteta širom SAD-a, obezbeđuje smeštaj tokom školovanja, pruža asistenciju na svim nivoima prilikom odabira i upisa na fakultete. Internacionalni studenti imaju priliku da sada po pristupačnijim cenama pohađaju prestižne američke univerzitete, međunarodno priznate i akreditovane od strane nadležnih institucija. Studenti biraju među državnim i privatnim univerzitetima.

Univerziteti

Spisak svih univerziteta sa kojima sarađujemo nismo postavili sa razlogom, jer radije želimo da usmerimo studenta na univerzitete na osnovu njihovih profila (uspeha u školi, znanja jezika, preporuka), želja, i pre svega budžeta. Ponekad su studenti nerealni i biraju fakultete preko svog budžeta ili previše teške fakultete i kasnije se razočaraju. Iz tog razloga prvenstveno savetujemo studente i pomažemo im da se upišu na fakultet koji je najedekvatiniji za njih uz garantovanu stipendiju.

Sarađujemo sa preko 100 koledža i univerziteta širom Amerike među kojima su: California State University, SUNY, University of Wisconsin, i mnogim drugim. Univerziteti se nalaze na teritoriji cele Amerike uključujući i regione najprivlačnije studetima: California, New York, Illinois, Colorado, Florida, Vermont, Pennsylvania, Michigan, i sl. Studenti se mogu opredeliti za jedan od preko 200 smerova (major-a).

Uslovi za upis

Uslovi za upis:

 • Student treba da ima između 17 i 30 godina.
 • Položen TOEFL test sa minimum 61 poenom, ili IELTS test.
 • GPA prosek 2.7.
 • SAT ispit nije obavezan ali je poželjan jer omogućava veću stipendiju i prohodnost na bolje rangirane univerzitete.

**Napomena: svi oni koji ostvare slabiji TOEFL rezultat ili imaju lošiji prosek, takođe imaju pravo prijave na univerzitete uz stipendije (svaki slučaj se razmatra pojedinačno).

Rok za prijavu:

Za upis na jesenji semestar (FALL) rok za prijavu je 15.03.2014.
Za upis na prolećni semestar (SPING) krajnji rok za prijavu je 30.09.2014.

Postoje i kasne aplikacije (za one koji zakasne na upis u predviđenom roku) ali broj mesta je ograničen i prvenstveno zavisi od univerziteta koji još uvek imaju otvorene prijave.

Proces apliciranja:

 1. Popunjava se aplikacija na engleskom jeziku i predaje uz prateća dokumenta – transkripte na engleskom jeziku i dokaz o znanju engleskog jezika (TOEFL ili IELTS) uz iznos od 300$ i 10 000 dinara (application fee, ulazi u cenu depozita od 3000$).
 2. U roku od 3 dana kandidat dobija potvrdu da li je prihvaćen na program i uplaćuje preostali iznos od 2700$ (depozit za program).
 3. U roku od 7 radnih dana kandidat dobija zvaničnu ponudu koja uključuje minimum 5 različitih univerziteta i stipendija.
 4. Kandidat  ima rok od najviše 10 radnih dana da se izjasni za jednu ponudu i odabere univerzitet i stipendiju.
 5. Kandidat popunjava aplikaciju i formulare univerziteta na koji aplicira i prilaže:
  – kopiju diplome srednje škole uz ovlašćeni prevod (za one koji još uvek pohađaju srednju školu, dovoljna je potvrda iz škole uz ovlašćeni prevod na engleski jezik),
  – zvanične transkripte za prethodna 4 razreda (original + ovlašćeni prevod na engleski jezik),
  – zvanični rezultat (TOEFL ili IELTS testa) poslat direktno univerzitetu iz testing centra,
  – minimum dva pisma preporuke,
  – lični esej na engeskom jeziku,
  – izvod iz banke kao dokaz o finansijama (Affidavit of Support),
  – kopiju pasoša,
  – bilo koja druga dodatna dokumenta koja univerzitet ima pravo da zatraži.
 6. Univezitet salje zvanično pismo budućem studentu (Acceptance Letter) uz odobrenu stipendiju i izdaje formular I20 (garancija- dokument za dobijanje vize).
 7. Student započinje upis na univerzitet (potpisuje ugovor sa univerzitetom o načinu plaćanja, popunjava formulare za smeštaj, zdravstveno osiguranje i potom bira predmete).
 8. Proces viziranja počinje.

Smeštaj

Naš partner garantuje smeštaj u internatu u okviru samog kampusa, ukoliko student aplicira i podnese svu traženu dokumentaciju na vreme. Za one koji zakasne, naš partner će pronaći alternativni smeštaj.

Cene

Jedna školska godina na američkom univerzitetu regularno košta oko 40.000$ (oko 50.000$ na Ivy League Univerzitetima – Harvard, Princeton, Yale…). Naš partner nudi stipendije na ove cene školarina uz mogućnost da jedna školska godina iznosi i 15.000$. Studenti mogu aplicirati i dobiti asistenciju za upis na prestižne Ivy League Univerzitete, ali se ne može garantovati da će biti primljeni na Harvard, UCLA i sl. Zbog toga će studentu biti ponuđene još bar 4 stipendije na univerzitetima, kako bismo bili sigurni da će student započeti školsku godinu na vreme.

Za ulazak u proceduru dobijanja stipendije, neophodno je uplatiti depozit koji iznosi 3.000$ i 10.000 dinara.

Stipendije koje nudimo obuhvataju školarinu, smeštaj i ishranu na dobro rangiranim (Top 100 Universities) i akreditovanim univerzitetima (sa izuzetkom Ivy League škola).
Depozit od 3.000$ je u CELOSTI refundabilan ukoliko nismo u mogućnosti da predložimo adekvatnu ponudu studentu.
Ukoliko student odustane od programa zadržava se 15% od depozita nakon što je dobio opcije stipendiranja, a pre izdavanja I20 formulara.
Dinarski deo programa je nerefundabilan.

Stipendijom nisu obuhvaćeni: obavezno zdravstveno osiguranje (izdaje ga fakultet u većini slučajeva), knjige i udžbenici za nastavu, avio prevoz, troškovi viziranja i SEVIS takse, džeparac.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha