Učenje jezika za mlade u Batu
Za uzrast 10-17 godina, u toku letnjeg raspusta

 

Destinacija

Bat je grad u oblasti Somerset na jugozapadu Engleske. Nalazi se 156km zapadno od Londona i 21km jugoistočno od Bristola. Grad je pod zaštitom UNESCO-a od 1987. god. U Batu se nalaze brojna pozorišta, muzeji, sportski centri, koji su učinili da postane značajan turistički centar sa preko milion noćenja i 3,8 miliona posetilaca svake godine. U gradu postoji nekoliko škola i fakulteta.

O kampu

Kings CollegesKamp je organizovan u okviru internatske škole koja je jedna od najstarijih i najprestižnijih privatnih škola u zemlji. Klasičan je Hari Poter stil. Prostire se 500 hektara zemlje u podnožju brda Mendip. Kamp se nalazi 25 minuta južno od grada Bat, i na dva sata vožnje od Londona.

Postoje dve opcije kampa.
Opcija 1 – “Summer Course”. Namenjen je uzrastu 10-17 godina starosti, svih nivoa znanja, od početnog do naprednog. Dolazak i povratak je sredom. Nastavom je predviđeno 20 časova engleskog jezika nedeljno (15 sati). Na ovaj program idu polaznici koji žele da bolje nauče engleski jezik, steknu prijatelje iz različitih delova sveta, ojačaju samopouzdanje. Osim klasičnih časova jezika, polaznici imaju i radionice i to digitalnu fotografiju i kulinarstvo kao i razne sportove. One obuhvataju 2-3 sesije (minimum 4 sata nedeljno). Takođe postoji i “Summer Plus Course” gde uz doplatu možete izbarati tenis ili jahanje u trajanju od 6 sati nedeljno.

Opcija 2 – “Intensive Academic” (Pre-Boarding school) je namenjen polaznicima uzrasta od 13-17 godina starosti koji nameravaju da se školuju u internatskim srednjim školama i na britanskim fakultetima. Neophodno je imati minimum srednje znanje jezika (polaže se test pre upisa na kamp). Nastavom je predviđeno 27 sati engleskog jezika uz akademske predmete i pripremu za polaganje IELTS testa. Akademski predmeti imaju za svrhu da se polaznici upoznaju sa budućim predmetima u školama i fakultetima. Organizovane su i posete fakultetima, ali dolaze i predstavnici sa fakulteta da drže predavanja i slično.

Program

Program: dolazak-odlazak je sreda na sredu. Nastava se odvija u prepodnevnim časovima. Sav nastavni materijal je obezbeđen, kao i sertifikat po završenom kursu. Nakon časova su predviđene brojne vannastavne aktivnosti. U okviru kampa na 100ha prostiru se sportski tereni za ragbi, kriket i fudbal. Od sportova su aktuelni: hokej na travi, košarka, badminton, plivanje, odbojka. Kamp poseduje zatvoreni bazen dužine 25m.

Vannastavne aktivnosti. Tipične aktivnosti su: Arts and crafts, Quizzes, Badminton, Barbecue, Rugby, Basketball, Salsa, Squash, Cricket, Pool parties, Dance, Swimming, Dodgeball, Table tennis, Talent shows, Football, Movie night, Volleyball.

Za vreme poludnevnih ekskurzija obilaze se: Bat, zoološki vrt u Bristolu, Cheddar Gorge, Wookey Hall i Wells.
Celodnevne ekskurzije obuhvataju odlazak u Bristol, Oksford, London, Stounhendž, Kardif, Salisberi I Longleat House and Safari Park.
Opcione specijalne aktivnosti obuhvataju radionice (važi samo za “Summer Course” kamp): digitalnu fotografiju i kulinarstvo (u ceni su). Polaznici uče o osnovama digitalne fotografije, a na kraju radionice imaju izložbu fotografije. U radionici kulinarstva polaznici uče kako da pripreme neka od britanskih ili internacionalnih jela.

Nedeljni program aktivnosti

Smeštaj

Smeštaj je je organizovan u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama koje dele moderno opremljeno kupatilo. ​Postoji i izvestan broj soba za 4-8 polaznika. Dečaci i devojčice su razdvojeni u smeštaju.​ Osoblje kampa se nalazi u rezidencijama sa polaznicima​ i sve vreme brine o njima​. Obezbeđen je pun pansion (doručak, ručak i večera svakog dana osim kada se ide na ekskurziju​,​ kada se dobija lanč paket)​.

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje
Kamp 2139£ 2989£ 3839£

Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Kamp traje od 4.7.-22.8. Boravak je sreda na sredu.

Prikazana cena važi za opciju “Summer Course”. Doplata za opciju “Intensive Academy” iznosi 170£ nedeljno.

Cena obuhvata: kurs, smeštaj, aktivnosti, aerodromski transfer (za sve dolaske u periodu od 10-18h i povratak u periodu od 11-19h).

Cena ne obuhvata: prevoz, troškove vize (cca 120€, plaćanje u ambasadi), zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno).

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cene programa i 5000 dinara, a ostatak do najmanje 4 nedelje pre početka kursa. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha