St Giles škola engleskog jezika – London Central.
Za uzrast 16+ godina, u toku cele godine.

Destinacija

London leži na obalama Temze, u jugoistočnoj Engleskoj. Svojom raznovrsnošću nudi nezaboravan boravak svakom gostu, bez obzira na godine starosti. Ovaj grad karakterišu sa jedne strane prepune ulice, šoping molovi, dobro poznat noćni život, a sa druge poznati parkovi, muzeji, galerije, ukomponovani kosmopolitskim duhom grada.

O školi

St. Giles je prestižna škola engleskog jezika u Londonu, osnovana 1955. godine. Nalazi se na dve lokacije u Londonu, u strogom centru grada i u širem centru (u trećoj zoni), u elitnom, rezidencijalnom delu grada. Pored škola u Londonu, St. Giles ima i druge lokacije u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi i Brazilu. Svake godine oko 10.000 polaznika iz preko 90 zemalja sveta pohađa kurs jezika u nekom od centara ove škole.

Škola St. Giles Central London se nalazi u strogom centru Londona, pored Britanskog muzeja, a na pešačkoj distanci od Parlamenta i Nacionalne galerije. Polaznicima koji žele da se odmore od učenja, na raspolaganju je velika kafeterija na krovu zgrade, gde uz hranu i piće mogu uživati u pogledu na grad. Zgrada škole je renovirana i modernizovana, sa 27 novoopremljenih učionica. U sklopu škole je internet kafe sa besplatnim internetom, kompjuterska laboratorija sa softverima za učenje engleskog jezika, biblioteka, soba sa TV/video/DVD/ opremom, jezička laboratorija.

Škola ima sledeće akreditacije: British Council u BritanijiAAIEP i CEA u Americi,  Languages Canada u Kanadi. Takođe škola je članica English UK-a.

Kursevi

Nastava. Časovi se odvijaju u prepodnevnim i popodnevnim satima, u grupama do 12 polaznika. Dužina trajanja časa je 50 minuta. Nastavu možete započeti svakog ponedeljka u mesecu, izuzev apsolutnih početnika koji nastavu počinju određenih datuma i po posebnom programu.

Vrste kurseva jezika:  standardni (20 časova nedeljno), intenzivni (28 časova nedeljno), standardni “economy” popodnevni program (20 časova nedeljno), platinum kursevi jezika (maksimalno 5 polaznika), akademski kursevi (u trajanju od godinu dana, maksimalno 14 polaznika) i letnji kampovi za decu i tinejdžere.

Specijalni programi: poslovni engleski, engleski jezik za profesore engleskog jezika, priprema za IELTSTOEFL, priprema za studiranje u Velikoj Britaniji i specijalan program “London experience” (u toku avgusta).

Virtuelne ture kroz školu u Londonu (central)

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u rezidencijama, porodicama i obližnjim hotelima.
St Giles rezidencija se nalaze u okviru same škole. Sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne, sa sopstvenim ili zajedničkim kupatilom, na bazi​ ​noćenja sa doručkom ili polupansiona (doručak i večera). Obroci se služe u školskom restoranu. Način služenja obroka je samoposluživanje. Doručak je kontinentalni, a večera se sastoji iz supe, glavnog jela i dezerta. Izgled sobe u St Giles rezidenciji

Somerset Court rezidencija se nalazi na 15-20 minuta pešice od škole ili tri stanice metroom. U blizini je metro i autobuske stanice. U rezidenciji postoji lobi u kome se nalazi TV, automati za piće i užinu, bilijar. Postoji i prostorija sa mašinama za pranje i sušenje veša (automati za koje je potreban metalni novac).

Porodice su pažljivo odabrane i nalaze se u proseku na 20-45 minuta vožnje metroom do škole. Smeštaj je u 1/1 sobama, a za one koji putuju sa prijateljem, i u 1/2 sobama na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona. Doručak polaznici spremaju sami, ili im porodica servira obrok, a večeraju sa porodicom u dogovoreno vreme. Za večeru se služi supa, glavno jelo i dezert.

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti: škola nudi brojne aktivnosti i ekskurzije poput organizovanih odlazaka u muzeje, bioskope, pabove, disko večeri na Temzi… Tokom vikenda su organizovani odlasci u Oksford, Kembridž, Škotsku, Vels, pa čak i u Pariz i Amsterdam.

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje
Stand.kurs+porodica 1034£ 1496£ 1850£
Stand.kurs+Somerset 1348£ 1967£ 2478£
Stand.kurs+StGiles rezid. 1350£ 1970£ 2482£

Napomena. Cene u tabeli su izražene sa popustom od 10% na cenu kursa! Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Polasci su svake nedelje, u toku cele godine.
Cena standardnog kursa koji se održava posle podne je oko 70£ nedeljno niža od prepodnevnog kursa datog u tabeli.

– Cena u St Giles rezidenciji data je za jednokrevetnu sobu sa zajedničkim kupatilom, na bazi noćenja sa doručkom. Takođe postoje i superior sobe sa sopstvenim kupatilom, ali je njihov broj ograničen.
– Cena za Somerset Court data je za jednokrevetnu sobu sa sopstvenim kupatilom, na bazi najma.
– Cena za smeštaj u porodici se odnosi na standardne porodice, u jednokrevetnoj sobi na bazi polupansiona.
– St Pancras Way rezidencija se nalazi na oko 15 minuta vožnje gradskim prevozom od škole i otvorena je samo tokom leta. Smeštaj u njoj je u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom na bazi najma.

Doplate. Visoka sezona 24.06.-26.08.2018. Za St Giles rezidenciju u visokoj sezoni doplaćuje se 17£ nedeljno. Doplata za visoku sezonu u porodici iznosi 10£ nedeljno. Polaznici uzrasta 16-17 godina imaju dodatnu doplatu za smeštaj u porodici. Postoji mogućnost doplate za doručak (27£ nedeljno) i/ili večeru (45£ nedeljno), u St Giles Café-u. Transfer u jednom pravcu iznosi 76£ sa Hitrou aerodroma.

Cena ne obuhvata: prevoz, troškove vize (cca 120-130€, plaćanje online), zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno), materijal za nastavu (25-50£).

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cene programa i 5000 dinara, a ostatak do najmanje 4 nedelje pre početka kursa. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha