Studije osnovnih i master studija- Schiller University
Grupacija univerziteta Schiller International
Nastava je na engleskom jeziku!

O fakultetu

Schiller International je grupacija fakulteta i to Tampa Bay Florida, Hajdelberg Nemačka, Pariz Francuska i Madrid Španija.

Šiler univerzitet je osnovan 1964. godine. 1967. godine su otvoreni kampusi u Madridu i Parizu, a 1969. je prvobitni nemački kampus preseljen u Hajdelberg. 1991. godine je otvoren kampus na Floridi (Tampa Bay). Od 2014. godine datira saradnja sa Roehampton Univerzitetom u Londonu koji omogućava američkim i evropskim studentima da steknu dvostruku diplomu (dual degree). Isti obrazovni sistem sa američkom i evropskom akreditacijom omogućava nesmetani prelazak sa jednog kampusa na drugi.

Program Šiler univerziteta se može započeti bukvalno svakog meseca.

Na ovom fakultetu studiraju studenti iz preko 50 zemalja, a SIU Alumni ima preko 20.000 članova.

Akreditacije

Schiller ima sledeće akreditacije:
– Accrediting Council for Independent Colleges and Schools (ACICS),
– Council for Higher Education Accreditation (CHEA),
– NAFSA (Association of International Educators).

Fakultet je licenciran od strane Florida State Commission for Independent Education (CIE).

Schiller Univerzitet je član EDUCATIONUSA i Western Association for College Admission Counseling WACAC.

Hajdelberg: Kampus je lociran na 5 minuta vožnje tramvajem od starog gradskog jezgra i 3 minuta pešice od stanice. Fakultet je 2012. godine preseljen u nov, moderan kompleks zgrada (SKYLABS) opremljen najsavremenijim tehnološkim rešenjima. Opremljen je informatičkim centrom sa kompjuterima osetljivim na dodir, bibliotekom sa preko 10.000 knjiga i velikom online kolekcijom, učionicama sa najsavremenijom opremom.

Madrid: Kampus se nalazi na trgu Plaza de la República Argentina u zgradi iz neoklasičnog perioda u kome je nekada živela kraljevska porodica. Okružen je brojnim restoranima, internacionalnim školama i ambasadama. Opremljen je modernim kompjuterskim laboratorijama, bibliotekom, laundžima, a u okviru škole se nalazi i kancelarija za pomoć mladima za pronalaženje smeštaja kao i osoblje za pomoć pri odabiru prakse i dalje karijere.

Pariz: Kampus u Parizu je centralno lociran u blizini Monparnasa i čuvene studentske Latinske četvrti. Pored kompjuterskih laboratorija, laundža i brojnih drugih sadržaja, studenti imaju pristup biblioteci (American Library of Paris) sa velikim brojem značajnih knjiga i udžbenika.

Tampa Bay: Kampus je lociran u gradiću Largo. Pripada Tampa Bay regiji sa oko 4 miliona stanovnika. Nalazi se u dvospratnici na preko 30.000m2. Učionice su opremljene po poslednjoj tehnologiji koristeći interaktivne table za učenje. Internacionalni aerodrom u Tampi je na samo 20ak minuta vožnje.

ONLINE PROGRAMI: Univerzitet nudi brojne programe osnovnih i master studija u online formatu odnosno Distance Learning. Namenjeni su pre svega polaznicnima koji nisu u prilici da borave na kampusu zbog svojih ličnih ili poslovnih obaveza. Imaju i mogućnost da započeti online program promene u “ON CAMPUS PROGRAM” ukoliko u nekom momentu žele i u mogućnosti su da studiraju na nekom od kampusa. Uslovi za upis su identični kao i za studente koji studiraju u bilo kom od Šiler kampusa, kao i nastavni program i udžbenici.

O studijama

Bachelor program traje 4 godine, 40 predmeta ukupno. Postoji 10 semestara. Svaki semestar traje 4 meseca i pokriva 4 predmeta.

Oblasti koje se mogu studirati na osnovnim studijama su:
– International Business (BS),
– International Hospitality and Tourism Management (BS),
– International Relations and Diplomacy (BA),
– International Economics (BA).

Oblasti koje se mogu studirati na master studijama su:
– International Business (MBA),
– International Hospitality and Tourism Management (MBA),
– International Management (MIM),
– Master of Business Administration (MBA),
– Management of Information Technology (MBA),
– International Relations and Diplomacy (MA).

Oblasti koje se mogu studirati online su:
– International Business (BS),
– International Hospitality and Tourism Management (BS),
– International Relations and Diplomacy (BA),
– International Business (MBA),
– International Hospitality and Tourism Management (MBA),
– Management of Information Technology (MBA),
– Business Administration (MBA),
– International Management (MIM),
– International Relations and Diplomacy (MA).

Svi studenti imaju organizovane posete firmama i insitucijama koje se bave oblastima koje oni studiraju. Organizovani su odlasci na brojne kulturne događaje, kao i posete značajnim evropskim gradovima.

Uslovi za upis

Uslovi za upis na osnovne studije su sledeći:
– zvanični prevodi svedočanstava na engleski jezik,
– poznavanje engleskog jezika (TOEFL min 80, IELTS min. 6.0, Cambridge FCE min. B2).

Uslovi za upis na master studije su sledeći:
– zvanični prevod diplome na engleski jezik,
– poznavanje engleskog jezika (TOEFL min 89, IELTS min. 6.5, Cambridge FCE min. B2).

Smeštaj

Fakultet pomaže studentima pri pronalaženju smeštaja. Skoro 60% studenata živi u nekom od studentskih domova/rezidenciji. Mesečni troškovi variraju od grada do grada. Recimo u Parizu je neophodno izdvojiti oko 600€ mesečno. U Hajdelbergu je smeštaj je organizovan u rezidenciji, koja se nalazi odmah uz kampus, dok drugi centri nude i apartmane ili hotele pod nešto povoljnijim uslovima, a u Madridu je čak moguće odsesti i u okviru španske porodice i to u jednokrevetnoj sobi uz dva obroka dnevno.

Cene

Cena školarine za osnovne studije. Cena po godini je 14.170€, ili 5.668€ po semestru. Aplikacija iznosi 50€ za Evropu i 20$ za Ameriku.

Cena za master studije zza akademsku godinu (10 predmeta) iznosi 17.620€, 12 predmeta (MA, MBA) iznosi 21.144€, a za MBA u oblasti internacionalnog biznisa (15 predmeta) cena je 26.430€.

Postoji mogućnost dobijanja stipendija!
Dinarski deo iznosi 10.000 dinara.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha