Easy Tax Store logo

Povraćaj poreza iz Amerike

Povracaj poreza iz USA. Svaki kandidat koji je bio na Work and Travel programu u Americi popunjavao je formulare o prihodima i plaćao porez/takse. Plaćaju se federalne i državne takse s tim da neke države (npr. Aljaska, Florida, Južna Dakota, Nju Hempšir, Teksas, Tenesi, Vajoming i Vašington) ne naplaćuju državne takse.

Da bi aplicirali za povraćaj poreza, potrebno je da sačuvate poslednji ček od plate od svakog poslodavca za koga ste radili, bez obzira da li ste plaćali porez ili ne. Ako Vaš poslednji platni ček ne pokazuje ukupan iznos plaćenog poreza, morate da sačekate poseban obrazac. Na kraju godine poslodavac će Vam poslati W-2 obrazac. To je zvaničan dokument koji pokazuje ukupan iznos poreza koji ste platili. Obrazac W-2 primićete u januaru/februaru, kada već budete u svojoj zemlji. Napomena: obavezno poslodavcu još dok ste u Americi ostavite validnu adresu u Srbiji na koju da pošalje W-2.

Za povraćaj poreza se prijavljujete po povratku sa Work and Travel programa. Kandidati koji ne podnesu zahtev za povraćaj poreza na vreme, mogu to uraditi i u periodu od najviše tri godine.

Pre nego što se opredelite za povraćaj poreza, možete besplatno izračunati tačan iznos koji Vam se vraća. U najvećem broju slučajeva student dobija nazad celokupan iznos taksi koje je platio. Prosečan rok za izvršenje ove usluge je 4-10 nedelja od trenutka prihvatanja aplikacije. Povraćaj poreza se vrši prema želji kandidata na devizni račun ili slanjem čeka.

Kandidat treba da podnese W-2 obrazac ili poslednji ček od svakog poslodavca za koga je radio, kopiju prve strane pasoša i kopiju socijalnog broja, kao i popunjenu aplikaciju.

Besplatan proračun za povraćaj USA poreza

Javićemo vam se u roku 24h sa odgovorom (izuzev vikendom).
Molimo vas da sve sume unesete u US dolarima.

Ime i prezime (obavezno)

E-mail (obavezno)

Godina boravka u USA (obavezno)

Ukupna zarada u USA (obavezno)

Ukoliko ste imali više od jednog posla unesite ukupnu zaradu od svih poslodavaca.
Ukoliko ste imali poslove na kojima vam porez nije bio zadržavan sa plate, zaradu morate uračunati.

Ukupni troškovi (obavezno)

Troškovi avio karte, programa, traženja drugog posla...

Federal porez (obavezno)

State u kome ste radili (obavezno)

State porez (obavezno)

Social Security/MEDIcare (obavezno)

Ukoliko vam poslodavac nije zadržavao ove poreze sa plate unesite broj 0.

Vaša poruka

captcha