Master u Londonu i Birmingemu – Ulster Univerzitet
Postoji mogućnost dobijanja stipendija!

Ulster Univerzitet je državni Univerzitet i zauzima 52. mesto na listi TOP UK Univerziteta. Kampusi u Londonu i Birmingemu su međunarodni kampusi sa preko 1000 studenata iz više od 90 zemalja.

 

O fakultetu

Ulster Univerzitet je državni Univerzitet i zauzima 52. mesto na listi TOP UK Univerziteta, a prema Univerzitetskom vodiču iz 2011. godine. Nalazi se i u TOP 10 najpopularnijih UK Univerziteta, i ima dva nobelovca među profesorima. Ulster čini nekoliko kampusa, a datira još iz daleke 1845. godine, iz Severne Irske. Kampusi u Londonu i Birmingemu su međunarodni kampusi sa preko 1000 studenata iz više od 90 zemalja.

O studijama

Ulster Univerzitet je globalno priznat i akreditovan od strane britanskih institucija kako za osnovne, tako i za master studije. Na Univerzitetu se posebno ističe učenje kroz praksu i istraživački rad. Sa Ulster Univerziteta 95% diplomaca nalazi zaposlenje u roku od 6 meseci od diplomiranja.
Studenti imaju mogućnost da rade do 20 sati nedeljno (part time), a oba kampusa su na odličnim lokacijama.
Na Univerzitetu je prisutan veliki broj različitih nacionalnosti i studenti imaju priliku da se obrazuju i druže u multinacionalnom okruženju.
Specijalno pripremljeni programi se odvijaju na dva kampusa, u Londonu i Birmingemu. Oba su nedavno kompletno renovirana pri čemu je uloženo nekoliko miliona funti. Wi-fi je besplatan u oba kampusa.
Sve vreme boravka studentima se nudi pomoć i dodatni časovi engleskog jezika, kako bi nesmetano mogli da prate nastavu.

Program je moguće započeti tri puta godišnje- u januaru, maju i septembru.
Master program (Međunarodno poslovanje) traje godinu dana (12 meseci).

Master program:
MSc International Business

Na Master programu se slušaju sledeći predmeti i sprema Master rad:
International Business Environment, International Management, International Marketing, E Business, Business Research Methods, International Entrepreneurship or Leadership, Human Resource Management in a Global Context, Global Policy and Strategy, Field Consulting Dissertation.

Uslovi za upis

Uslovi za upis na program master studija:

  • Stečena diploma sa osnovnih studija, u trajanju od minimum 3 godine.
  • Za nivo engleskog jezika IELTS rezultat 6.0. ne manje od 5.5 za pojedinačne oblasti.

Smeštaj

Iako Univerzitet ne poseduje svoje rezidencije, školski savetnici pomažu studentima da pronađu pre svega bezbedan i pristupačan smeštaj u blizini kampusa. Smeštaj je organizovan u rezidencijama i apartmanima koje studenti mogu deliti sa svojim kolegama. Cene smeštaja se kreću od 99£ nedeljno u Birmingemu, a 150£ nedeljno u Londonu. Jedan od izvora za pronalaženje smeštaja koji preporučuje i sam Univerzitet je www.accommodationforstudents.com

Cene

Godišnja cena za master program (Međunarodno poslovanje) iznosi 11.000£ u Londonu, 9500£ u Birmingemu. Stipendija iznosi do 3000£! Dinarski deo aranžmana iznosi 20.000 dinara.

Mesečni troškovi studenta iznose 690-830£ (smeštaj, hrana, knjige, lični troškovi).

Posle obavljenog intervjua, izdaje se pismo o prihvatanju na program studija i vrši se uplata depozita ekvivalentna visini školarine za jednu školsku godinu, ili minimim 7200£ u Londonu, a 6200£ u Birmingemu. Po izvršenoj uplati se izdaje CAS (Confirmation of Acceptance for Studies), pozivno pismo na osnovu koga se dobija viza (Study visa, Tier 4). Za vizu se može aplicirati tri meseca pre početka programa, a viza važi do maksimum šest meseci po sticanju diplome. Više informacija o prijavljivanju i viziranju, dobićete u agenciji.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha