Letnji kamp u Italiji, u Linjanu
Za uzrast 12-18 godina

Destinacija

Linjano je poluostrvo na obali Jadranskog mora, poznato po peščanim plažama dugim 8km. Po boji peska je i dobio ime. Linjano u prevodu znači zlatni pesak. Nalazi se u provinciji Udine, u severoistočnoj Italiji.

O školi

Naš partner, Linguaviva, je škola jezika koja pored centara u Milanu i Firenci organizuje u Linjanu letnji program učenja jezika za mlade uzrasta 12-18 godina starosti. Zbog svoje lokacije, Linjano je savršeno mesto kako za učenje jezika, tako i za kupanje, odmor i rekreaciju. Sakriven u borovoj šumi i u blizini plaže, kamp pruža mogućnost mladima da nauče i usavrše italijanski jezik. Za sve vreme boravka obezbeđen je danonoćni nadzor predstavnika.

Kursevi

Italijanski jezikNastava se odvija u prostranim, svetlim učionicama, u malim grupama do 12 polaznika. Grupe su raspoređene prema nivou znanja, od početnog do naprednog.

Kurs obuhvata 20 časova nedeljno. Čas traje 45 minuta. Posebna pažnja se posvećuje govoru i slušanju, kako bi polaznici što slobodnije komunicirali na italijanskom jeziku. Osim klasične nastave u učionici, učenje se nastavlja i van nje, kroz bogat vannastavni program. Polaznici se mogu opredeliti za brojne sportove, umetničke radionice, a mogu provoditi slobodno vreme i odmarajući se na privatnoj plaži škole.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u rezidenciji koja se nalazi u okviru kampusa. U sobama je smešteno dva do četiri polaznika, ishrana je na bazi punog pansiona. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Polaznici su smešteni prema polu, uzrastu i nacionalnosti. Boravak je nedelja na nedelju (check in-14h, check out-9h), izuzev za poslednju smenu, kada se kamp završava u subotu 28. jula. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno. Lični peškiri i peškiri za plažu nisu obezbeđeni. Obroci se služe u restoranu škole. Doručak je italijanski, kakao ili čaj, džem, hleb i puter. Za ručak i večeru može se odabrati između tri ponuđena topla jela (pasta, tortelini, rižoto, lazanje, biftek, meso, riba), dve vrste povrća i dezert (sveže voće ili sladoled). Moguće je opredeliti se i za vegetarijansko jelo. Za vreme celodnevne ekskurzije obezbeđen je lanč paket (dva sendviča, kolač, voćka, flašica negazirane vode).

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti su organizovane u toku popodneva i večeri. Sportske aktivnosti podrazumevaju fudbal, košarku, tenis, odbojku, vaterpolo, plivanje, vožnju rolera, aerobik i gimnastiku. Na zahtev se mogu rezervisati teniski tereni (besplatno) i časovi jahanja (po ceni od 30 eur po času). Od ostalih aktivnosti popularni su časovi kuvanja, farbanje majica (tie die T shirt), dizajniranje kostima, pravljenje nakita, itd. Celodnevne ekskurzije se organizuju jednom nedeljno i to u Trst, Veronu i Veneciju. Izleti i ekskurzije su prilagođeni uzrastu polaznika.

Cene

 2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje
Kamp 1780€ 2630€ 3480€

Dinarski deo aranžmana iznosi 5000 dinara. Kamp traje od 1.7.-28.7.2018.

Cena obuhvata: kurs jezika 20 časova nedeljno, smeštaj u rezidenciji na bazi punog pansiona, izlete, ekskurzije, aktivnosti (neke ulaznice nisu u ceni, poput Gardalenda cca 25€) i nadzor dece.

Cena ne obuhvata: prevoz, aerodromski transfer (160€ povratni transfer sa aerodroma u Trstu), zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno).
Prevoz putnici mogu obezbediti preko agencije ili u sopstvenoj režiji, kao i zdravstveno osiguranje. Do Linjana se lako dolazi i automobilom.

Prijavljivanje i način plaćanja: prilikom prijavljivanja plaća se 30% od deviznog dela i 5000 dinara, a ostatak do najmanja 15 dana pre početka programa. Plaćanje se vrši po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

Otkazni uslovi: u slučaju otkaza aranžmana zadržava se 40% od cene aranžmana i troškovi registracije od 80€ i 5000 dinara. Ukoliko je otkaz aranžmana 7 i manje dana pred put, refundacija se ne vrši.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha