Kursevi italijanskog u Milanu – škola jezika Leonardo da Vinči
Za uzrast 16+ godina, u toku cele godine.

Destinacija

Milano je poslovna prestonica zemlje, grad mode i dizajna. U Milanu se nalazi čuvena svetska opera La Scala, Duomo, mondenska četvrt… Poznate muzičke i kulturne manifestacije koje se održavaju tokom cele godine, kao i mnoge galerije, muzeji i pozorišta, takođe su poznata obeležja Milana. Grad od dva miliona stanovnika nudi buran noćni provod, a za posetioce koji žele da se sklone od gradske gužve, u okolini Milana se nalaze oaze odmora u vidu malih gradova i jezera.

O školi

Školu Leonardo da Vinci možete pohađati na četiri lokacije u Italiji: u Rimu, Milanu, Firenci ili Sieni.

Škola u Milanu se nalazi u četvrti Navilji, na studentskom kampusu okruženom restoranima, barovima, a atmosfera je živa u svako doba dana. 

Kursevi

Nastava: kursevi počinju svakog ponedeljka, a za apsolutne početnike svakog drugog. Postoji 6 nivoa znanja, od početnih do profesionalnih. Učenje je u malim grupama (najviše 12 polaznika). Časovi traju 45 minuta.​

Kursevi: standardni (20 časova nedeljno) i intenzivni (30 časova nedeljno), kursevi za pripremu zvaničnih ispita iz italijanskog jezika, kursevi za profesore italijanskog, kursevi za odrasle preko 50 godina „La Dolce Vita“, Božićni kurs u Milanu, kao i kursevi sa izbornim predmetima (istorija italijanske umetnosti, kulinarstvo za amatere i profesionalce, umetnost, moda i dizajn). Savremeni italijanski jezik je namenjen studentima italijanskog jezika!

Specijalni programi: “Italian Tour” – program koji traje od 2-4 nedelje i gde putnik svake nedelje boravi u drugom gradu. “Art History” – program koji obuhvara kurs iz istorije umetnosti kao i ture do određenih znamenitosti. “Italian Wines” – program na kome se uči o itaijanskim vinima, posećuju se poznate vinarije. “Music Courses”“Professional Coffee Making Programs”….

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen u porodicama, studentskim apartmanima, a na specijalan zahtev i u rezidencijama, privatnim apartmanima i hotelima. Smeštajni kapaciteti su locirani u centru grada, ali i u predgrađima. Do škole se lako dolazi javnim prevozom ili pešice.

Smeštaj je u pažljivo odabranim porodicama koje uživaju u društvu ljudi iz različitih krajeva sveta i koje već godinama sarađuju sa školom. Možete se opredeliti za smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama (potpuno opremljenim), na bazi noćenja sa doručkom ili na bazi polupansiona. Obroci se služe zajedno sa članovima porodice i treba imati na umu da su običaji Italijana malo drugačiji nego naši. Doručak se obično sastoji iz šolje kafe ili čaja uz hleb, puter i marmeladu. Večera se služi oko 20h, i to kao standardan obrok (supa, salata, glavno jelo, dezert). Porodice imaju i izvesna pravila kojih se treba pridržavati (kandidati ne pripremaju svoju hranu sami, ne koriste kućne aparate bez dozvole porodice, itd). Posteljina je obezbeđena.

U zajedničkim apartmanima
 studenti dele kuhinju i kupatilo, a smešteni su u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Apartmani i kuhinje su kompletno opremljeni. Svoje obroke možete pripremati sami ili u društvu sa svojim cimerima. Troškovi struje, gasa, vode i taksi su uključeni u cenu. Posetljina je obezbeđena ali je potrebno doneti sopstvene peškire. Tokom boravka u apartmanima, kandidati su sami odgovorni za njihovo održavanje. Potrebno je pridržavati se pravila tokom boravka u apartmanima (obavezno je pranje posuđa nakon upotrebe, zabranjeno je pozivanje novostečenih prijatelja u apartmane, važno je za sobom ostavljati čiste zajedničke prostorije-dnevni boravak, itd).
Postoji mogućnost da boravite u dvokrevetnoj sobi sa osobom koja bi krenula sa Vama na put, čak i ako ona nije došla na program učenja jezika. Smeštaj je omogućen od nedelje posle podne (14:00h), do subote pre podne (10:00h).

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti: obilasci gradova, brojne ekskurzije i aktivnosti na svim destinacijama.

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje 5 nedelja 6 nedelja
Stand.kurs+app 1/2 684€ 970€ 1276€ 1482€ 1768€
Stand.kurs+porodica 1/2 ND 736€ 1050€ 1384€ 1618€ 1932€

Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Polasci su svake nedelje, u toku cele godine.

Napomena: moguć je i duži boravak od 6 nedelja, kao i doplata za boravak u jednokrevetnoj sobi ili za polupansion u porodici. Apsolutni početnici mogu započeti kurs svakog drugog ponedeljka.

Doplate: “Italian Wines” 3 sata 105€, “Art History” 1 nedelja 6 časova 120€, “Music courses in Milan” 1 čas 55€.

Cena obuhvata: odabrani kurs i smeštaj, prijavu za kurs, testiranje na početku i na kraju programa, knjige, sertifikat po završetku kursa, besplatan pristup internetu.

Cena ne obuhvata: prevoz (preko agencije ili sopstveni) i zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno).

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cene programa i 5000 dinara, a ostatak do najmanje 4 nedelje pre početka kursa. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha