Kursevi italijanskog jezika u Italiji
Škola Leonardo da Vinci – Sijena

Za uzrast 16+ godina, u toku cele godine.

Destinacija

Sijena, srce Toskane, ima najbolje očuvan srednjevekovni grad. Za Sijenu se kaže da njeni stanovnici govore najčistiji i najispravniji italijanski jezik. Ovaj grad u brdima Toskane nudi upoznavanje divne italijanske arhitekture, kulturno nasleđe ovog regiona, kao i divan pogled sa brda na okolne predele. Nezaobilazno iskustvo je uživanje u lokalnoj kuhinji i vinu.

O školi

Školu Leonardo da Vinci možete pohađati na četiri lokacije u Italiji: u Rimu, Milanu, Firenci ili Sieni.

Škola u Sijeni smeštena je u istorijskom delu grada, na par minuta šetnje od svih većih znamenitosti. U njenom sklopu je sunčana terasa gde se studenti mogu odmarati ili učiti, i koristiti besplatan internet.

Kursevi

Nastava: kursevi počinju svake druge nedelje (u Sieni svakog ponedeljka izuzev za početnike). Postoji 6 nivoa znanja, od početnih do profesionalnih. Učenje je u malim grupama (najviše 12 polaznika). Časovi traju 45 minuta.

Kursevi: standardni (20 časova nedeljno) i intenzivni (30 časova nedeljno), kursevi za pripremu zvaničnih ispita iz italijanskog jezika, kursevi za profesore italijanskog, kursevi za odrasle preko 50 godina „La Dolce Vita“, Božićni kurs u Milanu, kao i kursevi sa izbornim predmetima (istorija italijanske umetnosti, kulinarstvo za amatere i profesionalce, umetnost, moda i dizajn). Savremeni italijanski jezik je namenjen studentima italijanskog jezika!

Specijalni programi. “Italian Tour” – program koji traje od 2-4 nedelje i gde putnik svake nedelje boravi u drugom gradu. “Art History” – program koji obuhvara kurs iz istorije umetnosti kao i ture do određenih znamenitosti. “Italian Wines” – program na kome se uči o itaijanskim vinima, posećuju se poznate vinarije. “Music Courses”. “Professional Coffee Making Programs”….

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen u porodicama, studentskim apartmanima, a na specijalan zahtev i u rezidencijama, privatnim apartmanima i hotelima. Smeštajni kapaciteti su locirani u centru grada, ali i u predgrađima. Do škole se lako dolazi javnim prevozom ili pešice.

Smeštaj je u pažljivo odabranim porodicama koje uživaju u društvu ljudi iz različitih krajeva sveta i koje već godinama sarađuju sa školom. Možete se opredeliti za smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama (potpuno opremljenim), na bazi noćenja sa doručkom ili na bazi polupansiona. Obroci se služe zajedno sa članovima porodice i treba imati na umu da su običaji Italijana malo drugačiji nego naši. Doručak se obično sastoji iz šolje kafe ili čaja uz hleb, puter i marmeladu. Večera se služi oko 20h, i to kao standardan obrok (supa, salata, glavno jelo, dezert). Porodice imaju i izvesna pravila kojih se treba pridržavati (kandidati ne pripremaju svoju hranu sami, ne koriste kućne aparate bez dozvole porodice, itd). Posteljina je obezbeđena.

U zajedničkim apartmanima
 studenti dele kuhinju i kupatilo, a smešteni su u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Apartmani i kuhinje su kompletno opremljeni. Svoje obroke možete pripremati sami ili u društvu sa svojim cimerima. Troškovi struje, gasa, vode i taksi su uključeni u cenu. Posetljina je obezbeđena ali je potrebno doneti sopstvene peškire. Tokom boravka u apartmanima, kandidati su sami odgovorni za njihovo održavanje. Potrebno je pridržavati se pravila tokom boravka u apartmanima (obavezno je pranje posuđa nakon upotrebe, zabranjeno je pozivanje novostečenih prijatelja u apartmane, važno je za sobom ostavljati čiste zajedničke prostorije-dnevni boravak, itd).
Postoji mogućnost da boravite u dvokrevetnoj sobi sa osobom koja bi krenula sa Vama na put, čak i ako ona nije došla na program učenja jezika. Smeštaj je omogućen od nedelje posle podne (14:00h), do subote pre podne (10:00h).

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti: obilasci gradova, brojne ekskurzije i aktivnosti na svim destinacijama.

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje 5 nedelja 6 nedelja
Stand.kurs+app 1/2 684€ 970€ 1276€ 1482€ 1768€
Stand.kurs+porodica 1/2 ND 736€ 1050€ 1384€ 1618€ 1932€

Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Polasci su svake nedelje, u toku cele godine.

Napomena: moguć je i duži boravak od 6 nedelja, kao i doplata za boravak u jednokrevetnoj sobi ili za polupansion u porodici. Apsolutni početnici mogu započeti kurs svakog drugog ponedeljka.

Doplate: “Italian Wines” 3 sata 105€, “Art History” 1 nedelja 6 časova 120€.

Cena obuhvata: odabrani kurs i smeštaj, prijavu za kurs, testiranje na početku i na kraju programa, knjige, sertifikat po završetku kursa, besplatan pristup internetu.
Cena ne obuhvata: prevoz (preko agencije ili sopstveni) i zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno).

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cene programa i 5000 dinara, a ostatak do najmanje 4 nedelje pre početka kursa. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha