Hotelijerstvo u Švajcarskoj – IHTTI- School of Hotel Management Neuchâtel
Švajcarska je zemlja kolevka hotelske industrije, a IHTTI škola za hotelijerstvo je jedna od vodećih švajcarskih škola za hotelski menadžment.

O fakultetu

Švajcarska je zemlja kolevka hotelske industrije. Njena reputacija je duga više od stotinu godina kada su nastali prvi hoteli. Danas se ta tradicija nastavlja i svi oni koji su u Švajcarskoj stekli obrazovanje, visoko su cenjeni u svetu u oblasti hotelske industrije.

IHTTI škola za hotelijerstvo je jedna od vodećih švajcarskih škola za hotelski menadžment širom sveta. Nudi najbolje poslovne prakse i priprema studente za vodeće pozicije u međunarodnom ugostiteljskom sektoru još od 1984. godine.
Škola se nalazi u srcu univerzitetskog grada Nojšatel između železničke sanice i jezera Nojšatel, u blizini svih važnijih znamenitosti grada. U pitanju je butik stil hotel od 5* koji se fokusira na rad u malim grupama i individualnu pažnju u oblasti hotelskog menadžmenta i hotelskog dizajna.

Hotelska industrija raste u svetu i World Travel organizacija predviđa da će se do 2020. godine utrostručiti, postavši jedna od vodećih industrija u svetu. Ovaj rast će zapravo pružiti brojne mogućnosti za zapošljavanje aplikantima sa jakim kvalifikacijama, a IHTTI upravo obezbeđuje takvo obrazovanje i veštine, da je uspeh u hotelskoj industriji neizostavan.

Akreditacije

IHTTI School of Hotel Management ima sledeće akreditacije:

University of Derby. The Bachelor of Arts is awarded by the University of Derby, a leading UK university in the hotel and hospitality industry.

The Swiss Hotel School Association (ASEH). The Swiss Hotel School Association (ASEH) is the only association in Switzerland that evaluates and recognizes hotel schools and imposes strict eligibility requirements.

EduQua. EduQua ensures the quality of educational institutions by setting minimum standards and supports quality improvements in its certified institutions.

AH & LA. While studying for the Higher Diploma program students can also apply for certification for courses from the American Hotel and Lodging Association (AH&LA) widely recognized as a leader in hospitality certification.

IHTTI is recognised by the Canton of Neuchâtel.

THE-ICE. The International Centre of Excellence in Tourism and Hospitality Education (THE-ICE) is an international accreditation organisation that is dedicated to the recognition, benchmarking, development and promotion of quality programmes in tourism, hospitality, events and culinary arts (TH&E) education, training and research.

Programe IHTTI-a podržavaju i sledeće vodeće i svetski priznate kompanije: ALESSI – vodeća fabrika italijanskog dizajna; LC – Consierge Services and Solutions- vodeći svetski provajder za konsijerž; HBA assocition- lider za dizajn enterijera u hotelskoj industriji.

O studijama

Studije su kombinacija teorije i prakse u svim oblastima hotelskog menadžmenta. Poseban akcenat je na inovacijama i poslednjim trendovima u dizajnu i tehnologiji. Profesori pored teoretskog imaju i dugogodišnje praktično iskustvo u hotelskoj industriji. Radi se u malim grupama i akcenat je na individualnoj pažnji kako bi svaki student dobio odgovarajuću podršku i asistenciju. Zahvaljujući intenzivnom programu, studenti mogu diplomirati sa švajcarskim, engleskim i američkim kvalifikacijama za samo tri godine. Sa završnom disertacijom za vreme poslednje godine studija, stiče se Honours Bachelor Degree (diploma osnovnih studija).

I godina. Semestar broj 1 traje 5 meseci, a potom sledi plaćena stručna praksa u Švajcasrskoj ili bilo gde u svetu (4-6 meseci). Na kraju godine se dobija: Swiss Certificate in Food & Beverage Studies.

II godina. Semestar broj 2 traje 5 meseci a potom sledi plaćena stručna praksa u Švajcasrskoj ili bilo gde u svetu (4-6 meseci).
Na kraju godine se dobija: Swiss Diploma in International Hotel Operations Management.

III godina. Semestar broj 3 i 4 koji traju po 5 meseci a potom ide disertacija (6 nedelja, na kampusu ili van njega).
Po završetku 3. semestra se dobija Swiss Higher Diploma in International Hotel & Design Management a po završetku 4. semestra – Swiss IHTTI and British Bachelor of Arts (Honors) in International Hospitality & Design Management.
Stručna praksa je obavezni deo programa. Bruto mesečne zarade u Švajcarskoj je CHF 2168-2450 (uz umenjenje troškova za hranu, smeštaj, osiguranje i porez od oko CHF 1000).

Programi

Bachelor of Arts in International Hospitality and Design Management – trogodišnji program za sticanje diplome osnovnih studija. Program traje 4 semestra uz plaćenu stručnu praksu.

Postgraduate Diploma in International Hotel and Design Management – jednogodišnji program namenjen mladim diplomcima koji žele da promene karijeru, ili koji su već u hotelskoj industriji a potrebno im je više praktičnog iskustva. Fokus programa je na hotelskom menadžmentu, F&B departmanu, hotelskim programima i hotelskom dizajnu. Studenti ce takođe imati priliku da usavrše francuski ili nemački jezik.

Master of International Business in Hotel and Design Management – nameljen je diplomcima koji imaju za cilj da napreduju u karijeri sticanjem znanja u svetu luksuza, hotelskog dizajna, liderstva. Programom se stiču veštine u analizi, kritička evaluacija, profesionalna primena, kao i sposobnost u samostalnom rešavanju problema.

Stručna praksa

Primeri plaćene stručne prakse koje IHTTI organizuje u Švajcarskoj su sledeće.

U gradu: Beau Rivage, Geneva (The Leading Hotels of the World); InterContinental, Geneva; Lausanne Palace & Spa (The Leading Hotels of the World); Fairmont Le Montreux Palace; The Dolder Grand, Zurich (A member of Design Hotels); Hotel Baur au Lac, Zurich (The Leading Hotels of the World); Marriott, Zurich; Mövenpick Hotel Zurich-Airport.

Na Alpima: Hotel Christiania, Gstaad; Hotel Alpenrose, Wengen; Hotel du Glacier, Saas-Fee; Grand Hotel Zermatterhof, Zermatt (Swiss Deluxe Hotels); The Kempinski Grand Hotel des Bains, St. Moritz.

U svetu: Ritz Paris; The Dorchester, London; The Lowell, New York (The Leading Hotels of the World); LesConcierges, San Francisco; Sandals luxury resorts, Caribbean Islands; Cape Grace boutique hotel, Cape Town (The Leading Hotels of the World); Armani Hotel, Dubai; Conrad Maldives (part of Hilton’s hotel brands); Anantara luxury hotels, resorts and spas, Thailand; Raffles Singapore; Pangu 7 Star Hotel, Beijing.

Uslovi za upis

Za osnovne studije:
-minimum 18 godina starosti i završena srednja škola,
-rezultati testa engleskog jezika IELTS 5.0-5.5 ili online testiranje (OOPT test- Oxford on line placement test),
-usmerenje ka turizmu i hotelijerstvu.

Za master studije:
-minimum 21 godina starosti,
-diploma osnovnih studija ili minimum trogodišnje iskustvo na menažerskoj poziciji u bilo kojoj industriji,
-rezultati testa engleskog jezika IELTS 5.0-5.5 ili online testiranje (OOPT test- Oxford on line placement test).

Smeštaj

IHTTI školu pohađaju studenti iz svih krajeva sveta, kreirajući multinacionalnu atmosferu, kakva je i inače u hotelskoj industriji.

Škola je moderno opremljena prateći poslednje trendove hotelske industrije. U njenom sastavu je i restoran, studio za dizajn, kabineti i biblioteka. Studenti mogu dobiti i Nojšatel karticu koja im omogućava pristup gradskoj i univerzitetskoj biblioteci a tokom završnog semestra za Bachelor diplomu, mogu koristiti i on line bazu fakulteta Univerzitet Derby.

Studentima je na raspolaganju predstavnik 24 sata dnevno u hotelu/školi.

Smeštaj je obezbeđen u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom (u ceni). Postoji mogućnost jednokrevetnih soba kao i superior soba, uz doplatu. Svi obroci su uključeni u cenu. Studenti mogu uživati u restoranima Luxus ili Fashionista. Radeći sa poznatim kreatorima i ikonama stila kao što su Calvin Klein, Paul Smith, Alessi, studenti imaju prilike da uživaju u lobiju i restoranu koje su opremili poznati dizajneri.

Cene

Cena školarine za osnovne studije:
– prva godina – 32.300CHF,
– druga godina – 30.100CHF,
– treća godina – 61.950CHF.

Cena za Post Graduate Program iznosi 32.750 CHF.

Cena za Master program:
– prva godina iznodi 32.750 CHF,
– druga godina iznosi 33.700 CHF.

Dinarski deo iznosi 10000 dinara.

Datumi/kalendar programa:
2017. – 6. february 2017. ‒ 9. june 2017 i 4 september 2017. ‒ 26. januar 2018*

*Post graduate Diploma i Master program se mogu započeti samo u februarskom roku. Poželjno je prijaviti se dosta unapred. Za sve one kojima je potrebna viza treba aplicirati minimum 12 nedelja unapred.

Obezbeđena je stipendija u iznosu do 10.000 CHF! Više info

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha