Internatske srednje škole
Clifton College je jedna od najprestižnijih engleskih internatskih škola osnovana 1862. godine.

 

Obrazovna institucija

Clifton College je jedna od najprestižnijih engleskih internatskih škola osnovana 1862. godine. Ima odlične akademske i sportske reference. U školi postoji “The Upper School” (13–18 godina) koju pohađa oko 700 dečaka i devojčica i “The Preparatory School” (8–13 godina).

Nalazi se u Bristolu, najvećem gradu u jugozapadnoj Engleskoj, ima preko pola miliona stanovnika. Istorijski je grad sa mnoštvom znamenitosti, a istovremeno ima puno dešavanja. Nalazi se na dva sata vožnje od centralnog Londona, na sat i po od Heathrow aerodroma. Clifton je bezbedno, rezidencijalno predgrađe koje se nalazi na 15 minuta pešice ili 5 minuta vožnje autobusom od centra Bristola.

Obrazovni sistem

GCSE, A level.

Uslovi za upis

Upis zavisi od nivoa znanja engleskog jezika i uspeha u školi. Polaže se test iz engleskog i matematike. Na osnovu rezultata testa i ostvarenog uspeha u školi, donosi se odluka o prijemu đaka.

Smeštaj

Smeštaj je u devet rezidencija koje su locirane oko glavne zgrade koledža. U svakoj kući se nalazi od 20-50 polaznika koju su odvojeni po polovima. Postoje jednokrevetne i višekrevetne sobe. Kupatila su zajednička. Svaka kuća ima zajedničke prostorije, malu kuhinju i telefonsku govornicu.

[/maps

Cena

Cena školarine za školsku 2018/19. iznosi 11.680-12.750£ po semestru (godišnje-3 semestra) u zavisnosti da li je u pitanju GCSE ili A level program.

U cenu je uključena nastava i smeštaj sa svim obrocima.
Registracija iznosi 150£.

Nakon prihvatanja na program, đaci iz EU plaćaju depozit 1650£, dok se za ostale traži depozit od 11000£.
Dopunska nastava/dodatni časovi koštaju cca 55£. Dinarski deo programa iznosi 10000RSD.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha