Studije u Engleskoj
University of West England UWE je državni britanski fakultet sa sedištem u Bristolu. Pohađa ga godišnje više od 2000 studenata iz preko 140 zemalja sveta.

O fakultetu

University of the West of England (UWE) je državni britanski fakultet sa sedištem u Bristolu. Pohađa ga godišnje više od 2000 studenata iz preko 140 zemalja sveta. Spada u prvih osam univerziteta po brzini zapošljavanja studenata nakon sticanja diplome.

Univerzitet je lociran u Bristolu, na sat i po vožnje od Londona. Bristol je multikulturalno mesto vrlo privlačno za internacionalne studente.
UWE se sastoji od Frenchay i Glenside kampusa, koji su udaljeni oko tri milje od centra grada, i Bower Ashton kampusa koji je i bliže gradu. Gravni kampus je Frenchay kampus. Sadrži amfiteatar, biblioteku, sportske hale, centar za primenjenu umetnost, salu za konferencije, prodavnice i barove.  U njemu boravi preko 2200 studenata. Glenside kampus je centar za medicinu. Bower Ashton kampus je centar za umetnost, dizajn, medije.

Studijski programi

Postoje osnovne (traju 3 godine) i master studije.

Na UWE univerzitetu se mogu studirati medicina, arhitektura, umetnost, drama, dizajn, biologija, biznis, IT, inžinjering, matematika, geografija, turizam, društvene nauke, pravo, sport, veterina…

Postoji i Erasmus program.

Uslovi za upis

Sve informacije vezano za proceduru apliciranja na ovaj fakultet dobijaju se u agenciji.

Smeštaj

Postoji rezidencijalni smeštaj na kampusu, a može se organizovati i privatni smeštaj u gradu.

Frenchay kampus ima oko 400 soba. Studentima su svi sadržaji na pešačkoj distanci. Sobe su sa sopstvenim kupatilima.
Gelnside kampus je smešten u impresivnoj istorijskoj građevini. Ima 288 soba. Kupatila su zajednička kao i kuhinja i trpezarija. Ovaj kampus je od Frenchay kampusa i centra grada udaljen kratkom vožnjom autobusom.
U centru grada postoji privatan smeštaj gde studenti mogu biti smešteni.

Cene

Cena školarine za internacionalne studente godišnje iznosi 11250£ (osnovne studije), a za medicinu 13000£.

Depozit za studente van EU iznosi 3000£. Dinarski deo iznosi 20.000 dinara.
Dodatni godišnji troškovi su između 6400-11800£ (cena smeštaja od 3600-6000£, računi i hrana od 2000-3200£, putovanja 400-600£, materijal za nastavu 400-2000£).

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha