Univerzitet u Londonu i Birmingemu – Ulster Univerzitet – osnovne studije
Postoji mogućnost dobijanja stipendija!

Zauzima 52. mesto na listi TOP UK Univerziteta.
Na kampusu ima studenata iz preko 90 zemalja.

O fakultetu

Ulster Univerzitet je državni Univerzitet i zauzima 52. mesto na listi TOP UK Univerziteta, a prema Univerzitetskom vodiču iz 2011. godine. Nalazi se i u TOP 10 najpopularnijih UK Univerziteta, i ima dva nobelovca među profesorima. Ulster čini nekoliko kampusa, a datira još iz daleke 1845. godine, iz Severne Irske. Kampusi u Londonu i Birmingemu su međunarodni kampusi sa preko 1000 studenata iz više od 90 zemalja.

O studijama

Ulster Univerzitet je globalno priznat i akreditovan od strane britanskih institucija kako za osnovne, tako i za master studije. Na Univerzitetu se posebno ističe učenje kroz praksu i istraživački rad. Sa Ulster Univerziteta 95% diplomaca nalazi zaposlenje u roku od 6 meseci od diplomiranja.
Studenti imaju mogućnost da rade do 20 sati nedeljno (part time), a oba kampusa su na odličnim lokacijama.
Na Univerzitetu je prisutan veliki broj različitih nacionalnosti i studenti imaju priliku da se obrazuju i druže u multinacionalnom okruženju.
Specijalno pripremljeni programi se odvijaju na dva kampusa, u Londonu i Birmingemu. Oba su nedavno kompletno renovirana pri čemu je uloženo nekoliko miliona funti. Wi-fi je besplatan u oba kampusa.
Sve vreme boravka studentima se nudi pomoć i dodatni časovi engleskog jezika, kako bi nesmetano mogli da prate nastavu.

Program je moguće započeti tri puta godišnje- u januaru, maju i septembru. Osnovne (Bachelor) studije traju 3 godine (36 meseci).

Ulster Univerzitet nudi sledeće programe osnovnih studija:

  • BSc (Hons) Business Studies
  • BSc (Hons) Accounting
  • BSc (Hons) Computing Systems


Na programu BSc (Hons) Business Studies, slušaju se i pohađaju sledeći ispiti:

Accounting, Law, Business Statistics, Business Economics, Business Environment, Management Skills, Organisation Studies, Accounting for Business Decision Making, Information Systems, Operations Management, Human Resource Management, Marketing, Law, Finance, Business Strategy, Enterprise Development and Management of Change .

Na programu BSc (Hons) Accounting, slušaju se i pohađaju sledeći ispiti:
Introduction to Personal Finance, Quantitative Analysis, Business Economics, Costing, Financial Accounting, Management Accounting, Taxation, Managerial Finance, Advanced Management Accounting, Audit and Assurance, Issues in Corporate Governance.

Na programu BSc (Hons) Computing Systems, slušaju se i pohađaju sledeći ispiti:
Software Development I, Study Skills and Professional Issues, Mathematics for Computing, Computer Hardware, Software Development II, Information Systems, Organisations Networks, HCI, Object-Oriented Computing, Database Systems, Communications, Dynamic Web Authoring.

Uslovi za upis

Uslov za upis je minimum završena srednja škola (ukupno 12 godina školovanja, završena osnovna i srednja škole) sa prosekom najmanje 3.5. Đaci sa lošijim prosekom takođe mogu aplicirati na Ulster Univerzitet, ali plaćajući punu cenu školarine.

Za nivo engleskog jezika IELTS rezultat 6.0. ne manje od 5.5 za pojedinačne oblasti. IELTS nije obavezan za polaganje. Postoji mogućnost usmenog testiranja, testiranja online i u vidu Skype intervjua, ukoliko kandidat nije u mogućnosti da polaže IELTS.
Intervju na engleskom jeziku traje par minuta. Online testiranjem vrši se provera sposobnosti čitanja i pisanja. Za prolaznost je neophodno ostvariti 40 od ukupno 58 poena, 20 poena je potrebno za proveru pisanja. Oni kandidati koji ostvare 20 od 30 poena u ovom delu ispita, mogu direktno upisati osnovne studije, bez dodatne pripreme (Foundation program). Oni koji osvoje 18 od 20 poena mogu upisati osnovne studije, ali uz obavezan Foundation program. Ostvareni rezultat od 18 poena nije dovoljan za upis, već kandidat može pokušati ponovo kasnije da polaže ispit ili položi IELTS, zvanično prihvaćen ispit provere engleskog jezika za upis na Univerzitet.

Smeštaj

Iako Univerzitet ne poseduje svoje rezidencije, školski savetnici pomažu studentima da pronađu pre svega bezbedan i pristupačan smeštaj u blizini kampusa. Smeštaj je organizovan u rezidencijama i apartmanima koje studenti mogu deliti sa svojim kolegama. Cene smeštaja se kreću od 99£ nedeljno u Birmingemu, a 150£ nedeljno u Londonu. Jedan od izvora za pronalaženje smeštaja koji preporučuje i sam Univerzitet je www.accommodationforstudents.com

Cene

Godišnja cena studija (studije traju 3 godine) iznosi 9500£ u Londonu, a 8500£ u Birmingemu. Stipendija iznosi do 3000£!

Foundation Program (specijalan program pripreme za studije u Britaniji), traje 9 meseci, a njegova cena iznosi 8900£ u Londonu, a 7900£ u Birmingemu.

Mesečni troškovi studenta iznose 690-830£ (smeštaj, hrana, knjige, lični troškovi).

Posle uspešno obavljenog intervjua, izdaje se pismo o prihvatanju na program studija i vrši se uplata depozita ekvivalentna visini školarine za jednu školsku godinu, ili minimim 5900£, odnosno 5200£ za Birmingem. Po izvršenoj uplati se izdaje CAS (Confirmation of Acceptance for Studies) pozivno pismo na osnovu koga se dobija viza (Study visa, Tier 4). Za vizu se može aplicirati tri meseca pre početka programa, a viza važi do maksimum šest meseci po sticanju diplome. Više informacija o prijavljivanju i viziranju, dobićete u agenciji.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha