Srednje škole u Engleskoj – Taunton School
Taunton škola je osnovana 1847. godine.

Nudi sledeće programe: GCSE (jednogodišnji), A level, IB diploma.

 

Obrazovna institucija

Taunton škola je osnovana 1847. godine. Jedna je od prvih nezavisnih škola koja je prihvatala i dečake i devojčice. Taunton skola sa ponosom objavljuje da je akreditovana kao UK Top Independent International Baccalaureate School od strane Education Advisers Ltd. U okviru ove obrazovne institucije nalaze se: škola za uzrast od 13-18 godina (The Senior School) koju pohađa 600 đaka (od toga 240 Sixth Form); škola za uzrast 7-13 (The Preparatory School) sa 270 đaka; internacionalna škola (International Middle School) osnovana 2012. godine koju pohađaju đaci uzrasta do 13 godina kojima engleski nije maternji jezik i spremaju se za upis u Prep ili Senior školu; kao i internacionalna srednja škola (Taunton School International) po GCSE programu koju pohađa 80 đaka.

Obrazovni sistem

GCSE, A level, IB diploma.

Taunton International School nudi jednogodišnji GCSE program. U pitanju je intenzivan program namenjen polaznicima izmedju 15 i 17 godina starosti koji pohađaju do 8 GCSE predmeta. To je ubrzana procedura kroz koju se đaci mogu spremiti za Sixth form (A level) i na taj način značajno uštedeti novac. Polaznici moraju pokazati visok nivo znanja engleskog jezika, minimum A2/B1. Oni đaci koji nemaju dovoljno dobro znanje engleskog jezika, upisuju se u Taunton International Middle School. Još jedna prednost GCSE kvalifikacija je ta što đaci imaju odličnu pripremu za A level ili IB program. Primer GCSE programa: http://bit.ly/1pdxuby.

Jednogodišnji Pre-IB program. Đaci se osim A level programa mogu opredeliti i za IB program (International Baccalaureate Diploma). Više informacija o IB programu možete pogledati ovde http://www.ibo.org. Đaci pohađaju ukupno 6 predmeta, 3 na višem i 3 na standardnom nivou. Obavezni predmeti su: engleski jezik, matematika, predmet iz oblasti nauke, predmet iz oblasti društvenih nauka, jezik i predmet iz umetnosti ili predmet iz druge grupe koji se nudi.

Uslovi za upis

Upis zavisi od nivoa znanja engleskog jezika i uspeha u školi. Polaže se test iz engleskog i matematike. Na osnovu rezultata testa i ostvarenog uspeha u školi, donosi se odluka o prijemu đaka.

Smeštaj

Smeštaj je rezidencijalni u okviru kampusa. Sobe deli 2-4 polaznika, dok stariji polaznici mogu biti smešteni i u jednokrevetnim sobama. Sobe imaju sopstvena kupatila. U rezidencijama postoji nadzor 24/7.

Cene

Cena školarine za školsku 2018/19. za razrede 9-13 iznosi £11.700 po term-u (ukupno 3 godišnje). Za đake koji već pohađaju Taunton školu, godišnja školarina iznosi £10,700 po term-u.

Polaznici se mogu opredeliti za jednogodišnji GCSE program (11. razred) u Taunton School International i cena po termu iznosi £13.495 od septembra 2018. godine.

U cenu je uključena nastava i smeštaj sa svim obrocima.

Registracija iznosi £100. Dinarski deo iznosi 10.000RSD.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha