Studije u Rusiji i Ukrajini- stipendije do 75%
Upis se vrši na više od 30 državnih univerziteta.
Studenti mogu studirati preko 300 oblasti.

Destinacija

Naš partner je grupacija koja predstavlja više od 30 Ruskih i Ukrajinskih državnih univerziteta, koji su priznati širom sveta. Studenti se mogu specijalizovati u više od 300 različitih oblasti. U ponudi su osnovne studije (Bachelor program u trajanju od četiri godine), Master program (u trajanju od 1.5-2 godine), specijalističke studije (Specialist studies u trajanju od godinu i po dana) i Doktorske studije (PhD).

Zahvaljujući stipendiranju i do 75% od strane države, školarina je na ovim Univerzitetima niska. Cilj je da što veći broj mladih iz celog sveta bude nosilac diploma Ruskih ili Ukrajinskih Univerziteta. Sedište grupacije se nalazi u Moskvi, a postoje i predstavništva u Kijevu i Nikoziji.

Po dolasku u Rusiju ili Ukrajinu, predstavnik čeka studenta na aerodromu. Na Univerzitetu se organizuje orijentacija uz toplu dobrodošlicu novim studentima. Potom se studenti smeštaju u univerzitetski hostel ili rezidenciju. Tokom studija inostrane studente kontroliše, pomaže im i savetuje ih Departman za međunarodne studente.

Obrazovni sistem

Obrazovni sistem u Rusiji i Ukrajini, veoma je sličan Evropskom i Američkom sistemu. Postoje takozvana dva obrazovna ciklusa koja se dele na osnovne studije (Bachelor) i post diplomske studije (Master i PhD). Koristi se ECTS sistem bodova (European Credit Transfer System). Glavna razlika između Rusko-Ukrajinskog i Evropskog sistema studiranja je petogodišnji program za inženjere/program specijalističkih studija. Studenti se lako mogu prebaciti na druge druge evropske univerzitete nakon godinu, dve ili tri dana. [/wptabcontent]

Uslovi za upis

Uslovi za upis. Uslovi za upis. Da biste studirali u Rusiji ili Ukrajini, neophodno je da posedujete diplomu o završenoj srednjoj školi (za upis na Osnovne studije) a diplomu o završenim Osnovim studijama (za upis na Master program) i minimum srednje znanje jezika. Bachelor program se nudi na engleskom, ruskom i ukrajinskom jeziku, a Master program se nudi na engleskom jeziku a neophodno je imati srednje znanje jezika. Studenti koji žele da studiraju na ruskom ili ukrajinskom, moraju podneti dokaz o znanju jezika (diploma o završenom kursu jezika) ili imaju opciju da pohađaju kurs pripreme u trajanju od šest do devet meseci (Preparatory Course). Na ovaj kurs se mogu prijaviti i apsolutni početnici. Od dokumentacije se popunjava i šalje aplikacija, zajedno sa kopijom pasoša i dokazom o znanju jezika. Krajnji rok za prijavljivanje je do 1. avgusta, a za neke katedre do 15. septembra.

Neki od univerzieta u Rusiji:

 • Moscow State University
 • Moscow State Institute of International Relations (University)
 • Moscow Power Engineering Institute (Technical University)
 • Moscow State Technical University of Civil Aviation
 • Moscow state university of design and technology (MSUDT)
 • Moscow State University of Medicine and Dentistry
 • Russian State University of Tourism and Service (RSUTS)


Neki od univerzieta u Ukrajini:

 • Danylo Halytsky Lviv National Medical University
 • Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas
 • Kyiv National Taras Shevchenko University
 • Kyiv National University of Trade and Economics
 • National Aviation University
 • R.Glier Kyiv Institute of Music


Napomena:
ne nude se programi na sva tri jezika na svim univerzitetima.

Cene

Bachelor program studija na engleskom jeziku se nudi već od 2200$ godišnje (u proseku 3-5000$), a smeštaj od 20€ mesečno (u proseku 40-70€). Prilikom prijavljivanja plaća se depozit u iznosu od 10.000 dinara (nerefundabilan iznos). Po predaji aplikacije u roku od 3 dana aplikant dobija informacije o prihvatanju i potpisuje ugovor sa fondacijom. Uplaćuje se prijava u iznosu od 200$ (pozivno pismo za vizu). Po dobijanju vize se vrši uplata od 900$. Do nedelju dana pred put, plaća se aerodromski transfer 100-200$. Školarina se plaća po dolasku na destinaciju (postoji mogućnost i plaćanja školarine pre dolaska na destinaciju putem kreditne kartice ili preko računa).

Master program na engleskom jeziku se nudi od 1500€ godišnje (najčešće godina iznosi 3-3500€ godišnje).

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen u studentskim hostelima i rezidencijama koje su pod sigurnosnim sistemom, kako bi se studenti osećali bezbedno u svakom trenutku. Sobe su uglavnom dvokrevetne i trokrevetne, ali ima i jednokrevetnih. Moderno su opremljene. U rezidendijama i hostelima se mogu naći teretana, biblioteka, lekarska ordinacija, dnevni boravak, Wi-Fi, ali i kantina u kojim se može uplatiti ishrana po ceni od 8€ za tri obroka.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha