Srednja škola u Austriji
St Gilgen International School

 

O školi

St Gilgen International School je internatska srednja škola u Austriji. Jedna je od naprestižnijih škola u regionu. Namenjena je uzrastu od 9 do 18 godina. Nalazi se na oko 45 minuta vožnje od Salzburga, u selu St Gilgen u Alpima, na obali jezera koje je okruženo planinama.

Škola je akreditovana od strane International Baccalaureate Organization (IBO), registrovan je Cambridge International Centre. Članica je Council of International Schools, European Council of International Schools, Swiss Group of International Schools. Akreditovana je od strane Austrian Ministry of Education, UK Independent School Inspectorate, Landesschulrat Salzburg.

Obrazovni sistem

Postoje osnovna i srednja škola, u srednjoj školi priprema za IB i IB program. Nastava je na engleskom jeziku. Škola je poznata u oblasti muzike, umetnosti, glume i dizajna. Nastava je organizovana u malim grupama, gde je pažnja usmerena na svakog đaka. Obrazovni sistem je savremen i đaci se na najbolji način pripremaju za buduće studije.

Uslovi za upis

Da bi đak bio primljen u St Gilgen školu potrebno je da ima dobro znanje engleskog jezika. Polažu se testovi iz engleskog i matematike.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u blizini škole, u kućama koje su ranije bili hoteli. Smeštaj je kvalitetan. Sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom.

Aktivnosti

Postoji program sportskih aktivnosti koji se naročito odnosi na zimske sportove ali i letnje. Tome pogoduje lokacija na kojoj se škola nalazi. Đaci su vrlo aktivni u skijanju, snoubordu, veslanju, planinarenju, biciklizmu…

Cene

Cene za školsku 2018/19 sa internatskim smeštajem:
Razred 4 i 5: 43,000€
Razred 6: 45,000€
Razred 7 i 8: 49,000€
Razred 9 i 10: 53,000€
Razred 11 i 12: 54,500€
Aplikacija iznosi 200€, upisnina 2500€.

Škola odobrava stipendije!

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha