H-International School
Srednja skola – Italija

 

O školi

H-International School ili kako je popularno zovu H-kampus, je internatska srednja škola u Italiji. Škola ističe da je njihov kampus mesto za talentovane i kreativne đake gde se stvaraju zanimanja budućnosti. Škola se nalazi na odličnoj lokaciji, svega 6 sati vožnje od Beograda, u blizini Venecije i Dolomita. Kampus se prostire na 30 hektara zemlje, a okružen je mnogobrojnim start up kompanijama, velikim korporacijama, u gradicu gde žive uspešni menadžeri, profesori, preduzentici. U školu su nedavno investirana ogromna finansijska sredstva za renoviranje i 2018. godine će sve u potpunosti biti završeno. I sada škola radi i prima internacionalne đake iz različitih delova sveta koji žele da spoje italijansku tradiciju i modernu tehnologiju, a radeći sa profesorima kojima je maternji jezik engleski. Školu pohađa oko 2000 đaka različitih uzrasta od kojih 250 živi na kampusu, u internatu, a na raspolaganju im je oko 200 profesora i članova osoblja.

Obrazovni sistem

H-International je škola specijalizovana za IBO program. Nudi obrazovne programe i za osnovce i za srednjoškolce. Nastava se odvija na engleskom jeziku, a drže je sertifikovani profesori sa dugogodišnjim iskustvom. H-International je 2008. godine dobila odobrenje od strane IBO (International Baccalaureate Organization) da može da organizuje DP (Diploma Program) za polaznike 16-18 godina starosti.

Programi koje škola nudi su:
EYU – early years unit- predviđen za decu od 3-5 godina starosti.
PYP – primary years program – predviđen za decu od 5-10 godina starosti.
MYP – middle years program – predviđen za decu od 10-15 godina starosti.
DP – diploma program – predviđen za mlade od 16-18 godina starosti (završne dve godine srednje škole).

Škola je članica European Council of International Schools (ECIS) asocijacije koja ističe internacionalnost u obrazovanju. Takođe je i član asocijacije Association of IB World Schools in Italy (AIBWSI) koje predstavljaju IB škole u Italiji.

Za DP program, za koji se naši đaci najčešće opredeljuju, bira se ukupno šest predmeta, od kojih tri moraju biti na višem nivou (high level), a preostala tri su na standardnom nivou (standard level).

Uslovi za upis

H-International škola je veoma selektivna pri izboru kandidata.

Neophodna dokumentacija je sledeća:
Položen test znanja engleskog jezika (polaže se u agenciji). Neophodan je nivo CAE ili ekvivalentan.
Položen test iz matematike (polaže se u agenciji).
Intervju sa predstavnikom škole (putem skype-a ili uživo prilikom posete školi).
Prevod svedočanstava za prethodna dva razreda (zvaničan prevod).

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u internatu okviru kampusa, kao i u centru Trevisa, i u lokalnim porodicama. Za đake koji odsedaju u centru istorijskog gradića Trevisa, obezbeđen je shuttle bus koji vozi od škole do rezidencije, a đaci su sve vreme pod nadzorom. Smeštaj u rezidenciji je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, na bazi punog pansiona. Postoji i zajednički boravak gde se đaci međusobno druže. Sve vreme su pod nadzorom tutora. Dva puta nedeljno se menja posteljina i čiste sobe. Oni đaci koji se opredeljuju za porodični smeštaj, borave u domu nekog od italijanskih đaka koji upravo pohađa H-International školu

Cene

Godišnja školarina iznosi €13,320. Registracija i aplikacija iznose € 2,240.
Za uplate u celosti do 1. maja, ostvaruje se popust od 5% na cenu školarine.
Cena smeštaja u internatu iznosi €1,500 mesečno, a €500 u porodici. Moguće ga je platiti u 5 rata.
*10% popusta roditelji ostavaruju na cenu školarine za drugo dete u istoj školi, a 15% za treće dete.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha