Buckswood
Internatska škola u Engleskoj

 

Obrazovna institucija

Buckswood je privatna internatska škola na jugu Engleske. Nalazi se na 90 minuta vožnje vozom od Londona. Škola u toku godine prima 400 učenika iz 50 različitih zemalja sveta. 

Škola se fokusira na učenje mladih tokom nastave ali i van učionica. Pridaje se velika pažnja svakom učeniku pojedinačno i njihovim ličnim afinitetima prema sportu, društvenom i kulturnom razvoju. Pored modernih učionica za nastavu, kampus raspolaže sportskom dvoranom, trpezarijom gde se služe obroci, prostorijama za odmor i rekreaciju, teniskim terenima, terenom za jahanje konja, fudbalskim terenom, muzičkim centrom, centrom za glumu, medije, umetničke veštine itd.

Obrazovni sistem

U školi postoji škola za juniore (10-13 godina starosti). Đaci pohađaju 7.8. i 9. razred i pripremaju se za upis na dvogodišnji GCSE program. Sistem se poklapa sa našim višim razredima Osnovne škole.

Middle school
 je škola za đake od 14-16 godina starosti i polaznici pohađaju GCSE program i odgovara našim nižim razredima srednje škole. Nakon ovog programa đaci upisiju Alevel program odnosno Sixth Form (traje dve godine, tj. 6 term-ova). Polaznici su stari 17-18 godina i program se poklapa sa našim višim razredima srednje škole (3. i 4. srednje). Tokom ovog programa đaci se spremaju za upis na fakultete. 100% đaka ove škole upisuje se na fakultet.

Uslovi za upis

Popunjava se kompletna aplikacija koja se šalje školi zajedno sa uplatom registracije i depozita. Po prihvatanju na školovanje, od škole se dobija pozivno pismo kojim se aplicira za britansku studentsku vizu.

Smeštaj

Smeštajne jedinice se nalaze u okviru školskog kampusa. Postoji nekoliko kuća/apartmana duž celog kampusa gde su učenici podeljeni po polu i godištu. Svaki objekat ima različit smeštajni kapacitet i tip soba. Najčešće polaznici nižih razreda dele sobu sa još jednim polaznikom, dok učenici viših razreda odsedaju u jednokrevetnim sobama. Svaka kuća ima supervizora odgovornog za smeštaj i komfor učenika. Svi školski objekti za odmor i rekreaciju su na raspolaganu polaznicima i van nastave. Obroci su takođe obezbeđeni na samom kampusu. Ishrana ne funkcioniše kao u kantinama već za stolom kuvar služi hranu (za detalje pogledati brošuru).

Cene

Cena školarine za školsku 2018/19. iznosi 9700£ po semestru za sledeće programe: University Foundation program- traje godinu dana (3 terma), A levels program- traje 2 godine (6 terma) i GCSE (jedna godina)+IELTS (priprema za 6th form).
Za đake koji žele da pohađaju fudbalsku akademiju, plaća se dodatnih 700£, a za ragbi 500£ po semestru!
Odobravamo 10% popusta na školarinu ukoliko se uplati cela godina unapred!

U cenu je uključena nastava, smeštaj sa svim obrocima i individualno osiguranje.
Registracija iznosi 150£, dok se polaže refundabilni depozit u iznosu od 1000£.
Roditelj mora imati na svom računu slobodnih 550£ za razne troškove polaznika (uniforme, transfer, smeštaj tokom praznika itd.). Dodatno se plaća priprema za IELTS (850£ po term-u) ili 35£ po času (priprema jedan na jedan).

Cena program obuhvata: akademski program (redovnu nastavu), stalni nadzor i podršku, smeštaj u okviru internata i ishranu na bazi punog pansiona, neograničenu upotrebu sportskih sadržaja, aktivnosti vikendom.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha