SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System)

SEVIS

To je sistem koji služi za evidenciju i praćenje učesnika programa kulturne razmene u Americi. Dokument SEVIS (I-901) je obavezan za dobijanje J-1 vize. Za učesnike Work and Travel programa iznosi $35. Za AYP i Internship $180. Ovaj iznos mora biti uplaćen pre nego sto se kandidat i prijavi za vizu. U slučaju nedobijanja vize, iznos se ne refundira.

Najlakši način za uplatu SEVIS fee-a je preko sajta: fmjfee.com. Po uplati, dobija se priznanica I-797. Ona se štampa i zadržava kao dokaz o uplati. Agencija vrši uslugu uplate ove takse umesto kandidata!

Za vreme boravka na Work and Travel programu, studenti su u obavezi da se jednom mesečno prijavljuju u sistem i validiraju svoj status. Osim kontakt informacija i adrese, studenti navode kulturne, društvene i ostale aktivnosti na kojima su se angažovali tokom boravka na programu. U slučaju da promeni adresu, student je dužan odmah da ažurira te podatke.

[cs_alert type=”success” bgcolor=”#f1f1f1″ border_color=”#e2e2e2″ text_color=”#428bca”]Više info o Work and Travel USA programu[/cs_alert]