Stipendije za skolovanje u Engleskoj

GCSE, A Level i Foundation.

Destinacija

Saint Michael’s College je mala, internacionalna internatska škola koja ima tri vrste programa: GCSE, A Level i Foundation.

Škola je smeštena u impresivnoj, viktorijanskoj građevini na kampusu veličine 10 hektara.

Akreditacije: British Council, English UK, COBIS (Council of British International Schools), the Society of Heads.


Programi

GCSE program je namenjen đacima od 14-16 godina starosti. Moraju pohađati sedam predmeta od kojih su dva obavezna (engleski i matematika), a ostali su izborni (Computing, Economics, Geography, Media Studies, Art, Biology, Business Studies, Chemistry, Physics and Spanish). Pored klasičnog pohađanja nastave, đaci se podstiču da učestvuju u izradi raznih projekata.

Od 2013. godine postoji i  intenzivni, jednogodišnji GCSE program za đake koji su uzrasta 15 godina ili stariji.

A Level je dvogodišnji program koji pohađaju đaci uzrasta od 18 godina. A Level je namenjen ambicioznim đacima koji žele upis na najbolje Britanske Univerzitete. Đaci pohađaju manji broj predmeta ali ih obrađuju temeljnije. Pohađa se između 3 i 5 predmeta (Maths, Further Maths, Art, Chemistry, Business Studies, Physics, Biology, Geography, Economics and Psychology). Đaci takođe imaju i nastavu engleskog u toku nedelje. Na kraju prve godine polažu AS level, a na kraju druge godine A2 test.

University Foundation Program je namenjen zrelim učenicima iz celog sveta koji žele da se u roku od godinu dana, pripreme za upis na britanske univezitete. Više je pripremna godina za one đake koji ne mogu po završetku svoje srednje škole da upišu Britanski Univerzitet. Obrazovni sistem u Velikoj Britaniji je takav da srednja škola traje pet naspram naše četiri godine srednje škole. Iz tog razloga se naši đaci opredeljuju upravo za Foundation program.

Za upis na Britanske univerzitete đaci treba da polože minimum pet GCSE predmeta (uključujući matematiku i engleski jezik), dva predmeta za A Level i uspešno polože test engleskog jezika (IELTS rezultat 6.5).


Upis i stipendije

Da bi đak upisao Saint Michael’s College potrebno je da uspešno položi test iz matematike i engleskog jezika (matematika nije obavezna za A level ako to neće biti izborni predmet đaka).

Đak podnosi i zvanični transkript za poslednje tri školske godine koje je pohađao.

Stipendije. Svake školske godine Saint Michael’s College odobrava stipendije u vrednosti od 5-100% iznosa školarine. Iznos stipendije se određuje u odnosu na akademske sposobnosti đaka ili na osnovu talenta za sport ili muziku. Takođe škola može odlučiti da dodeli stipendiju đacima čija nacionalnost nije uopšte zastupljena u školi. Prilikom prijave za stipendiju potrebno je poslati i dva pisma preporuke (jedna mora biti od direktora škole), kao i pismo đaka gde će obrazložiti zašto misli da baš on/ona treba da dobije stipendiju. Stipendija se odnosi samo na smeštaj u rezidenciji, obično u dvokrevetnoj sobi.


Smeštaj

Škola nudi smeštaj u okviru rezidencija, ali i u porodicama koje su pažljivo odabrane.

Aktivnosti. Đacima su organizovane brojne socijalne aktivnosti, ekskurzije, kao i sportske i kulturne aktivnosti.

Mostly Cloudy
Today 30. March 2017. 0%
Mostly Cloudy
Mostly cloudy. Warm. High 18C. Winds S at 15 to 30 km/h.
Chance of Rain
Tomorrow 31. March 2017. 50%
Chance of Rain
Showers in the morning, then partly cloudy in the afternoon. Not as warm. High around 15C. Winds SSW at 15 to 30 km/h. Chance of rain 50%.
Chance of Rain
Saturday 1. April 2017. 70%
Chance of Rain
Showers early becoming a steady light rain later in the day. Thunder possible. High 14C. Winds SW at 10 to 15 km/h. Chance of rain 70%.

Cene

Cene za školsku 2016/17.

Cena jesenjeg semestra (10.9.-17.12.2016.) iznosi £8665 (smeštaj u rezidenciji), a £9331 (smeštaj u porodici).
Cena prolećnog semestra (7.1.-1.4.2017.) iznosi £8665 (smeštaj u rezidenciji), a £9331 (smeštaj u porodici).
Cena letnjeg semestra (22.4.-28.6.2017.) iznosi £8665 (smeštaj u rezidenciji), a £9331 (smeštaj u porodici).

Godišnja školarina iznosi £25.995 (rezidencijalni smeštaj) i £27.995 (porodični smeštaj).

Na ove cene školarine Saint Michael’s College odobrava stipendije u vrednosti od 5-100%.

Cena uključuje:  nastavni program, časove engleskog, knjige, uniformu, smeštaj na bazi punog pansiona, kulturne i sportske aktivnosti, ekskurzije vikendom, pranje veša za studente u rezidenciji, Year Book, savetovanje u vezi upisa na fakultet, transpost do škole (za đake u porodicama), transfer od/do aerodroma (London Heathrow ili Birmingham, određenih datuma).

Cena ne uključuje: džeparac (preporučuje se £30 nedeljno), dodatne ekskurzije, dodatne privatne časove, osiguranje, dinarski deo 10.000 dinara.

Prilikom prijave uplaćuje se £750 nerefundabilan depozit i dinarski deo aranžmana. Postoji i sigurnosni depozit od £850 koji se đaku vraća nakon završene škole ukoliko ništa nije oštećeno. Takođe postoji i depozit od £750 za opcione dodatne aktivnosti đaka (za taxi, dodatne ekskurzije, bioskop…).


Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha


12 thoughts on “Saint Michael’s College, Tenbury, UK”

  1. Zdravo, imam 14 godina i želeo bih da vas pitam da li za stipendiju jedno pismo šalje direktor moje škole a drugo ja ili kako?

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code