Srednja škola u Italiji – Kanadska internatska škola
Prva je kanadska škola na prostoru Italije koja nudi školovanje na engleskom jeziku.

Obrazovna institucija

Canadian College Italy – CCI Renaissance škola je prva kanadska škola na prostoru Italije koja nudi školovanje na engleskom jeziku, sa ciljem pripreme učenika za upis na univerzitete u SAD, Kanadi i Evropi. Misija škole je pružanje jedinstvenog okruženja u kome će đaci doživeti akademsko, društveno i kulturno renesansno iskustvo. Škola je osnovana 1995. godine. Locirana je u drevnom, ali modernom gradu Lanćianu, na 20 minuta od Peskare i manje od tri sata vožnje od Rima. Nastava se odvija u srednjevekovnoj četvorospratnici u kojoj se nalaze učionice, kompjuterska laboratorija, biblioteka.

Obrazovni sistem

Đaci pohađaju precizno kreiran nastavni plan koji uključuje matematiku, informatiku, hemiju, fiziku, biologiju, društvene nauke, klasičnu civilizaciju, engleski, umetnost i glumu. Nastave se odvija ne engleskom jeziku osim časova francuskog i Italijanskog jezika. Nastavnici su pažljivo birani da zadovolje najviše nastavne standarde, kao i spremnost da se detaljno posvete svakom đaku i njihovim potrebama tokom i van časova. Odnos nastavnika prema učenicima je 1:12.

Uslovi za upis

Đaci mogu da se prijave na period od jednog polugodišta do četiri školske godine, koliko samo školovanje traje. Uz uplaćen depozit, potrebno je priložiti svedočanstvo o poslednjoj završenoj školskoj godini, popuniti školsku aplikaciju i aplikaciju saglasnosti roditelja, priložiti tri pisma preporuke od strane nastavnika i fotografiju skorijeg datuma.

Smeštaj

Smeštaj je predviđen u četiri rezidencije od kojih su tri namenjene devojkama a jedna dečacima. Dok su u školama obavezne uniforme, u rezidencijama to pravilo ne važi. Škola zapošljava supervizore kojima je jedini zadatak sigurnost i komfor samih učenika. U sobe se uglavnom smeštaju po dva učenika, dok u retkim slučajevima u sobi može biti tri ili četiri učenika. Svaki učenik ima na raspolaganju svoj radni sto. Postoji zajednička dnevna soba za druženje dok se obroci služe u posebnoj zgradi, kapaciteta kantine od 200 učenika. Ova zgrada, nekada hotel, takođe raspolaže sobama koje su na raspolaganju roditeljima u poseti.

Cene

Cene za školsku 2018/19.

Cena jednog semestra (polugodišta) iznosi 23000€, dok cela školska godina iznosi 37000€.

U cenu nisu uračunati troškovi depozita i aplikacije (400€+70€ za godinu, 300€+70€ za jedno polugođe), troškovi uniforme (100€).

Način plaćanja (za školsku godinu). Prilikom prihvatanja plaća se depozit od 3000€, zatim rata za prvi semestar (do 1. aprila) 19000€, i druga rata za drugi semestar (do 31. oktobra) 19000€.

Dinarski deo programa iznosi 10000rsd.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha