Profesionalna Fudbalska Akademija u Engleskoj
Čuveni fudbaler Pele je rekao: “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do”.

Obrazovna institucija

Buckswood College je privatna internatska škola koja obuhvata i Fudbalsku akademiju. Škola u toku godine prima 400 učenika iz 50 različitih zemalja sveta. Fudbalsku Akademiju pohađaju đaci od 11 do 18 godina starosti.

Nalazi se na jugu Engleske, na 90 minuta vožnje vozom od Londona. Škola se fokusira na učenje mladih tokom nastave ali i van učionica. Pridaje se velika pažnja svakom učeniku pojedinačno i njihovim ličnim afinitetima prema sportu, društvenom i kulturnom razvoju. Pored modernih učionica za nastavu, kampus raspolaže sportskom dvoranom, trpezarijom gde se služe obroci, prostorijama za odmor i rekreaciju, teniskim terenima, terenom za jahanje konja, fudbalskim terenom, muzičkim centrom, centrom za glumu, medije, umetničke veštine itd.

Obrazovni sistem

Profesionalni fudbalski trener Jim Colston je radio proteklih 16 godina na razvoju Fudbalske akademije. Nosilac je UEFA licence za trenera i pedagoga, i skaut je za mlade talente pri fudbalskom klubu Charton Athletic. Jim je sarađivao sa čuvenim trenerima poput Sir Bobby Robson’a (Newcastle United and England), Neil Lennon (Celtic FC) i Kevin Blackwell (Leeds United, Luton & Sheffield Utd). Jim ima i svoju Fudbalsku akademiju S.A.F.A. iz koje su stasali budući igrači Arsenala, Totenhema, Brajtona, Houv Albiona, Gillinghama, Liverpula i mnogih drugih. Mladi koji su talentovani za fudbal, sa Jimom će na Buckswood akademiji puno naučiti i pre svega ostvariti uspeh.

Čuveni fudbaler Pele je rekao: “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do”.

Uslovi za upis

Popunjava se kompletna aplikacija koja se šalje školi zajedno sa uplatom registracije i depozita. Po prihvatanju na školovanje, od škole se dobija pozivno pismo kojim se aplicira za britansku studentsku vizu.

Smeštaj

Smeštajne jedinice se nalaze u okviru školskog kampusa. Postoji nekoliko kuća/apartmana duž celog kampusa gde su učenici podeljeni po polu i godištu. Svaki objekat ima različit smeštajni kapacitet i tip soba. Najčešće polaznici nižih razreda dele sobu sa još jednim polaznikom, dok učenici viših razreda odsedaju u jednokrevetnim sobama. Svaka kuća ima supervizora odgovornog za smeštaj i konfor učenika. Svi školski objekti za odmor i rekreaciju su na raspolaganu polaznicima i van nastave. Obroci su takođe obezbeđeni na samom kampusu. Ishrana ne funkcioniše kao u kantinama već za stolom kuvar služi hranu (za detalje pogledati brošuru).

Cene

Cena školarine za školsku 2018/19. iznosi 10.400£ po semestru. Odobravamo 10% popusta na školarinu ukoliko se uplati cela godina unapred!

U cenu je uključena nastava, smeštaj sa svim obrocima i individualno osiguranje.
Registracija iznosi 150£, dok se polaže refundabilni depozit u iznosu od 1000£.
Roditelj mora imati na svom računu slobodnih 550£ za razne troškove polaznika (uniforme, transfer, smeštaj tokom praznika itd.).

Cena program obuhvata: akademski program (redovnu nastavu), stalni nadzor i podršku, smeštaj u okviru internata i ishranu na bazi punog pansiona, neograničenu upotrebu sportskih sadržaja (uključujući teretanu, dok se bazen i sauna koriste isključivo za oporavak nakon meča), aktivnosti vikendom, šest treninga nedeljno, mečeve, specijalne treninge i pripremu za dobijanje FA Coaching značke, analizu uspeha na terenu, redovne posete fudbalskom klubu Charlton Athletic uključujuci i odlaske na mečeve, ulaznice za mečeve za Kup mladih do 18 godina, učešće na pripremama za prvu ligu (jednom po semestru), mogućnost dobijanja S.A.F.A. Skills Challenge sertifikata, dve karte za odlazak na utakmice Premijer lige (po semestru), organizovanu turu obilaska Wembley stadiona, obilaske stadiona Chelsea, Fullham, Tottenham i National Stadium, opremu za trening.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha