Institut Monte Rosa Montreux – Kamp jezika u Švajcarskoj
Za uzrast od 9-19 godina
Učenje francuskog, engleskog ili nemačkog jezika

Destinacija

Montro je poznat kao mondensko mesto sa blagom klimom i velikom osunčanošću tokom godine. Nalazi se u francuskom govornom području. U blizini se nalaze poznata skijališta.

Institut Monte Rosa se nalazi na samoj obali Ženevskog jezera, u mestu Territet.

O kampu

Institut Monte Rosa je internatska srednja škola osnovana 1874. godine. Uživa reputaciju jedne od najboljih škola u Švajcarskoj. Škola nudi više različitih akademskih programa. Takođe organizuje sportsko-jezičke kampove u toku letnjeg i zimskog raspusta.

Kampus se prostire na površini od 6000 m2. Opremljen je najsavremenijim sigurnosnim sistemima tako da je bezbednost polaznika zagarantovana 24/7. U okviru kampusa se nalazi smeštaj i tereni za sportske aktivnosti.

Program

Program kampa funkcioniše generalno na sledeći način. Pre podne polaznici imaju časove jezika. Svrstavaju se u grupe prema nivou znanja. Imaju 20 časova jezika nedeljno. Posle podne i uveče imaju razne sportske i kulturne aktivnosti. Vikendom su organizovane ekskurzije.

Zimske aktivnosti su skijanje, snoubord, klizanje, u zatvorenom fitnes i plivanje. Destinacije za skijanje su: Morgins, Rochers-de-Naye, Leysin, Ovronnaz, Les Diablerets, Villars, Col des Mosses, Champéry, La Lécherette, Les Crosets, Verbier, Gstaad, Crans-Montana. Na skijanje se ide svake nedelje (ceo dan) i 4 puta u toku nedelje (pola dana). U toku zime postoje kursevi francuskog i engleskog jezika.

Letnje aktivnosti su tenis, fudbal, košarka, odbojka, golf, biciklizam, ples, aerobik, plivanje, skijanje na vodi, surfovanje, jedrenje, jahanje, rafting, balet. U toku leta postoje kursevi francuskog, nemačkog i engleskog jezika. Pored klasičnog letnjeg kampa, postoje i specijalizovani.

“Action and Adventure” je dvonedeljni kamp koji se održava od 25.7.-8.8.2018. Namenjen je polaznicima koji su avanturističkog duha i ljubitelji adrenalina. Pored 40 časova jezika, program uključuje i 13 uzbudljivih ekskurzija i mnoštvo aktivnosti. Neke od aktivnosti su simulator skakanja padobranom, streličarstvo, kupanje na jezeru sa raznim aktivnostima na vodi, šetnja na prvom i jedinom visećem mostu koji povezuje 2 planinska vrha ili vožnja na “Alpine Coaster”-u itd.

“The Young Scientist” je dvonedeljni kamp koji se održava od 27.6.-11.7.2018. sa fokusom na nauci. Program obuhvata 36 časova jezika, 9 zanimljivih ekskurzija, 4 časa praktične nastave u laboratoriji i brojne igre i aktivnosti.

“Heidi’s Swiss Secrets” je dvonedeljni kamp koji se održava od 8.8.-22.8.2018. Program je namenjen polaznicima koji žele da istraže Švajcarsku i upoznaju se sa njenom tradicijom. Pored 40 časova jezika, program obuhvata 13 interesantnih ekskurzija i mnoštvo večernjih aktivnosti.

Na ekskurzije se ide na mesta poput Ženeve, Berna, Lozane i Zermata.

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen u okviru kampusa. Dečaci i devojčice su smešteni u posebnim kućama. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne (retko četvrokrevetne). Na zahtev i uz doplatu može se obezbediti i jednokrevetna soba. Sobe su opremljene po “evropskim” standardima, veoma su konformne i većina ime pogled na Ženevsko jezero.

Ishrana je na bazi punog pansiona (domaća i internacionalna kuhinja prilagođena ukusima polaznika iz celog sveta). Vodi se računa da ishrana bude zdrava i izbalansirana. Ishrana se može dodatno prilagoditi zahtevu svakog polaznika.

Cene

2018. 2 nedelje +1 nedelja
Zimski kamp 3900CHF 1950CHF
Letnji kamp 3900CHF 1950CHF
“Action and Adventure” 4400CHF
“The Young Scientist” 3790CHF
“Heidi’s Swiss Secrets” 3790CHF

Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Obavezna doplata: prijava 100CHF.
Zimski kamp se odvija od 9.1.-9.2.2018. Letnji kampovi se odvijaju od 20.6.-22.8. Svaki kamp ima određene datume trajanja.

U ceni su smeštaj, ishrana​, kurs jezika, ekskurzije, aktivnosti, odlasci na skijanje (za zimski kamp).​​
U ceni nije prevoz, transfer, zdravstveno osiguranje.
Polaže se refundabilan depozit od 500CHF.
Škola propisuje obavezno osiguranje od povreda: 105CHF nedeljno za zimski kamp, 85CHF nedeljno za klasičan letnji kamp, dok je za ostale letnje​ kampove u ceni.

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cene programa i 5000 dinara, a ostatak do najmanje 4 nedelje pre početka kursa. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha