Studije u Spaniji

Obrazovna institucija

Izvanredna klima, mediteranska kuhinja, prelepe plaže, buran noćni život, sjajan kvalitet života, jezik koji govori ogromna svetska populacija, samo su neki od razloga zašto studirati u Marbelji u Španiji. Nedavno istraživanje je pokazalo da se broj studenata koji strahuju od nezaposlenosti prepolovio kod onih koji su odlučili da svoje obrazovanje nastave u inostranstvu.

Marbella International University Centre (MIUC) je fakultet po bolonjskom obrazovnom sistemu, akreditovan za programe osnovnih i master studija. Nalazi se u Marbelji. Nudi programe na engleskom jeziku. Akcenat je na stvaranju uspešnih pojedinaca koji će doći lako do posla na međunarodnom tržištu.
Fokus je na novim generacijama lidera u svetu biznisa, politike i reklamiranja. Pored lokalnih akreditacija, po završetku studija studenti mogu dobiti i UK akreditaciju (UK validation po ceni od 3000€).

MIUC fakulet se nalazi u mirnom delu Marbelje, na pešačkoj distanci od centra grada i plaže. Nalazi se na ograđenom kampusu s pogledom na more i okolne pejzaže. Poseduje učionice opremljene po poslednjoj tehnologiji, medijsku laboratoriju, biblioteku sa mnogobrojnim udžbenicima, knjigama i žurnalima. Svaki student dobija besplatno ipad sa aplikacijom koja mu omogućava pristup svim online sadržajima iz biblioteke i uz pomoć koje ima pristup snimljenima predavanjima, lekcijama i sl. Grupe su male sa svega 20 studenata po grupi. Profesori predavači su iskusni kako u teoriji, tako i u praksi (ljudi sa iskustvom iz oblasti o kojoj predaju). Kampus poseduje i brojne sportske terene na raspolaganju studentima uz bazen sa đakuzijem. Studenti imaju i kantinu gde se mogu hraniti.

Obrazovni sistem

Smerovi koji se nude su:
▪ International Business
▪ Marketing and Advertising: Communications and PR
▪ International Relations
Zahvaljujući saradnji sa univerzitetima u Londonu (University of West London), Moskvi (Moscow Institute for International Relations), studenti mogu pohađati semestar i više u inostranstvu na partnerskim univerzitetima. Fakultet ima i dugogodišnju saradnju i sa fakultetom Singidunum u Beogradu.

Osnovne studije traju 4 godine. Može se odabrati neki od sledećih programa:
-BA International Business
-BA International Relations
-BA Marketing & Advertising: Communications & PR -BSc in Information Systems and Data Science -BSc in Psychology
U slučaju nedovoljnog poznavanja engleskog jezika, fakultet nudi kurs jezika (Pre- sessional English Course) kako bi se dostigao željeni nivo i kandidat uspešno krenuo sa predavanjima. Kurs traje jedan semestar a cena je 4900€. Ima za cilj dostizanja B2 nivoa znanja jezika.

Master studije traju godinu ili dve. Može se odabrati neki od sledećih programa:
-MA International Business Management
-MA International Relations
-MA Marketing and Advertising: Communications & PR -MSc in Business Analytics and Big Data

Uslovi za upis

Uslovi za upis na osnovne studije.
Uz popunjenu online aplikaciju dostavljaju se prateća dokumenta koja moraju biti zvanično prevedena na engleski ili španski jezik. Nakon uspešno primljene aplikacije zakazuje se intervju putem skype-a. Uz aplikaciju se plaća i nerefundabilna taksa od 300€.

Dokumenta su:
-Kopija pasoša
-Digitalna fotografija pasoškog formata
-Motivaciono pismo (do 500 reči uz objašnjenje zašto želite da studirate na MIUC
fakultetu, očekivanja, želje, dalje akademske planove).
-Dokaz o znanju engleskog jezika (IELTS sa min 6.0 rezultatom ili TOEFL sa 72 poena,
Cambridge B2, MIUC interni test znanja jezika)
-Fotokopija diplome o završenoj srednjoj školi.
-Transkripti o završenim razredima srednje škole uz označen prosek.

Uslovi za upis na master studije.
Uz popunjenu online aplikaciju dostavljaju se prateća dokumenta koja moraju biti zvanično prevedena na engleski ili španski jezik. Nakon uspešno primljene aplikacije zakazuje se intervju putem skype-a. Uz aplikaciju se plaća i nerefundabilna taksa od 300€.
Dokumenta su:
-Kopija pasoša
-Digitalna fotografija pasoškog formata
-Motivaciono pismo (do 500 reči uz objašnjenje zašto želite da studirate na MIUC
fakultetu, očekivanja, želje, dalje akademske planove).
-Dokaz o znanju engleskog jezika (IELTS sa min 7.0 rezultatom ili TOEFL sa 95 poena,
Cambridge C1, MIUC interni test znanja jezika)
-Fotokopija diplome o završenim osnovnim studijama (u trajanju od 4 godine ili
ekvivalentan program).
– Zvaničan Transkript o položenim ispitima sa osnovnih studija uz jasno naveden
prosek.

Smeštaj

Fakultet nema svoj smeštaj u okviru kampusa ali imaju departman koji se bavi organizovanjem smeštaja za svoje studente. Moguće je biti smešten u porodici sa ishranom na bazi polupansiona ili punog pansiona (750-900 eur mesečno). Cene najma apartmana se kreću od 500-700 eur mesečno na bazi najma (jednokrevetne i dvokrevetne sobe). Mesečno je potrebno izdvojiti džeparac od oko 500 eur koji pokriva (ishranu, prevoz, izlaske, dodatne aktivnosti, režije u apartmanima). MIUC sarađuje isključivo sa registrovanim, proverenim i akreditovanim agencijama za nekretnine preko kojih studenti bukiraju smeštaj. Ugovor se uglavnom potpisuje na period od 11 meseci.

Cene

Cene za školsku 2018/19. godinu.
Cena po semestru za osnovne studije iznosi 9450€ po semestru (ukupno ih je 2).
Cena po semestru za jednogodišnje master studije iznosi 9950€ po semestru (ukupno ih je 2).
Cena po semestru za dvogodišnje master studije iznosi 7475€ po semestru (ukupno ih je 4).
*Za godišnje uplate školarina unapred, odobrava se 5% popusta!

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha