Letnja skola engleskog jezika u Americi – Rennert Summer Plus – Njujork
Za uzrast 13-17 godina

Destinacija

Njujork je grad sa najviše stanovnika u SAD-u. U njemu se nalaze najpoznatiji muzeji i galerije. Centar je međunarodnih finansija, zabave i kulture. Pet velikih opština, preko osam miliona ljudi, stotine različitih delova grada, Njujork je svet u malom! Preko modernog Sohoa, braon fasada urbanog Bruklina do kulturne raznolikosti Kvinsa, Njujork je fascinatno mesto za upoznati i istražiti.

O kampu

Letnji kamp Rennert škole odvija se u dva centra. Jedan je u srcu Menhetna i tu se organizuju programi “Summer Adventures” i “Academy Plus!”. Nastava se odvija u istoj zgradi gde i kursevi za odrasle, u centru grada, ali odvojeno od odraslih, na drugom spratu. “Summer Adventures” je program koji obuhvata odlazak na brojna kulturna dešavanja u Njujorku, mesta hip-hop kulture, upoznavanje sa životom na koledžu u Americi. Obuhvata 10 časova jezika + 10 časova odabrane tematike, kroz aktivnosti. “Academy Plus! Dance” pored 10 časova jezika obuhvata i 10 časova jezika sa tematikom plesa. “Academy Plus! Business & Leadership” imaju 20 časova jezika sa tematikom iz sveta biznisa i liderstva i jednu jutarnju radionicu nedeljno.

Drugi je u Iona College-u, u New Rochelle-u, na 30 minuta vozom od centra Menhetna. Tu je organizovan program “Summer Plus” koji obuhvata 10 časova jezika + 10 časova iz oblasti po izboru nedeljno. Gradić je poznat kao mirna porodična oaza u kome je sigurnost garantovana. Mesto ima dugu pešačku zonu u okviru koje se nalaze mnoge prodavnice, restorani, bioskopi, sportski centri i igrališta. Polaznici imaju pristup mnogim objektima unutar kampusa: biblioteci, kompujterskoj laboratoriji, knjižari, terenu za fizičke aktivnosti na otvorenom, teretani, zatvorenom bazenu, kafeteriji, mašinama za prodaju pića i slatkiša, sobi za igranje i studentskoj prostoriji za odmor, wireless internetu, automatima za podizanje novca.

Program

Skola jezika u NjujorkuDetalji o programu. Program predviđa časove engleskog jezika, od ponedeljka do petka, obično pre podne. Slede časovi iz specijalnih oblasti koje su polaznicima na raspolaganju, a koje oni sami biraju. Sledi pauza za ručak, a onda se organizuju radionice, izleti i druge aktivnosti direktno povezane sa odabranim specijalnim kursom. Posle večere se organizuju dodatne aktivnosti, bilo da je reč o društvenim igrama unutar kampusa , odlazak u muzej, bioskop ili obilazak turističkih atrakcija Njujorka. U zavisnosti od vrste programa, oblasti su sledeće:

“Summer Plus” – – Film & Multimedia Arts, Fashion, Broadway and Performance Arts, American sports, University Bound (polaznik može da menja željene kurseve na nedeljnoj bazi).

“Academy Plus Dance!” – pored inovativnih časova koji se baziraju na tematici plesa, polaznici imaju i 6 časova (9h nedeljno) plesa u Broadway Dance Center-u. Plesovi u ponudi su balet, džez, hip hop i step.

​”Summer Adventures” – trenutna događanja i mediji, hip hop kultura i NYC, delovi Njujorka i njihova istorija, studentski život u Americi.

“Academy Plus! Business and Lidership” – pored časova jezika koji se baziraju na ovoj temi, polaznici imaju i radionice koje vode profesionalci iz sveta biznisa, politike i neprofitnih organizacija.

“Summer Adventures” – trenutna događanja i mediji, hip hop kultura i NYC, delovi Njujorka i njihova istorija, NYC hrana i kultura, evolucija medija ili izabrati jedan od svetskih jezika, španski, mandarinski,nemački ili ruski.

Dužina trajanja kampa: kamp je organizovan od kraja juna do sredine avgusta. Polaznici sami biraju datum polaska i dužinu boravka (minimum 2 nedelje).​

Smeštaj

Smeštaj za “Summer Plus!” program je organizovan u Iona College-u, u rezidenciji koledža, South Hall. Studentski apartman se sastoji od dve dvokrevetne i dve trokrevetne sobe, dnevne sobe, kuhinje i dva kupatila. Svakom studentu su obezbeđeni krevet, pokrivač, jastuk, posteljina i peškiri, orman sa fiokama, stolica i sto. Smeštaj za programe “Summer Adventures” i “Academy Plus!” je organizovan u rezidenciji “1760 3rd Avenue Residence” na Menhetnu, koja je od škole udaljena 10ak minuta gradskim prevozom. Sobe su klimatizovane i mogu biti dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobama se nalaze i mikrotalasna pećnica, frižider i TV. Postoje zajedničke prostorije, teretana, mašine za pranje veša, WiFi, obezbeđenje 24h.

Ishrana je na bazi punog pansiona – doručak, ručak i večera radnim danima, dok se vikendom služe dva obroka, branč (rani ručak uz isključenje doručka) i večera prilikom odlaska na celodnevne ekskurzije. Sveža hrana se priprema svakodnevno. Način služenja obroka – meni. Doručak je od 7:30-9h. Ručak je od 12:30-13:30h. Večera je od 18:30-19:30h. Vikendom se obroci služe nešto duže. U kampu su prisutni školski supervizori (prosečno za 15 studenata je zadužen jedan superizor) koji su tu za svaki vid asistencije.

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti: obilazak Njujorka i njegovih znamenitosti (Statue of Liberty, Empire State Building, Brooklyn Bridge), odlasci u muzeje (Metropolitan Museum, Guggenheim Museum, MOMA), bioskop, zabavni park, na plaže, karaoke…

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje +1 nedelja
Zimski kamp 1.1.-27.1. $3195 $4625 $1500
Summer Plus! $3525 $5225 $1700
Summer Adventure $3325 $4925 $1600
Academy Plus! $3525 $5225 $1700

Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Kamp traje 25.6.-12.8.2018. Boravak je nedelja na subotu.

Program uključuje: smeštaj u rezidenciji na bazi punog pansiona radnim danima, vikendom branč + večera, kurs engleskog jezika (10 lekcija nedeljno), izborni specijalni kurs u trajanju od 5 lekcija nedeljno (i dodatne aktivnosti direktno povezane sa kursom), sve navedene aktivnosti iz programa utvrđene prema nedeljnom rasporedu škole, ekskurzije, nadzor organizatora i animatora.

Cena ne obuhvata:
avio kartu, troškove viziranja ($160) i zdravstveno osiguranje (opciono), povratni aerodromski transfer $260-300.

Prijavljivanje i način plaćanja: prilikom prijavljivanja plaća se akontacija od 30% od ukupne cene i 5000 dinara, ostatak do 15 dana pred put ili u više mesečnih rata karticama ili kreditima banaka. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha