Kursevi jezika u Londonu
Kensington Academy.

Za uzrast 16+ godina, u toku cele godine.
Škola je preseljena na novu lokaciju.

Destinacija

London je svetska metropola sa oko 8.5 miliona stanovnika. Stanovništvo u Londonu je najmlađe u celom Ujedinjenom Kraljevstvu. Grad je sa najviše milijardera na svetu. Preko 40% teritorije čine parkovi. U Londonu se govori preko 300 jezika.

O školi

Kensington Academy je škola engleskog jezika locirana u istorijskom centru grada. Nalazi se u blizini Londonskog tornja i katedrale Sv. Pavla. Škola pruža odlične uslove za učenje jezika. Na proleće 2017. je preseljena u potpuno renoviranu zgradu. Učionice su nove, modereno opremljene. Polaznici imaju besplatan pristup internetu. U okviru škole je i kafeterija gde se mogu kupiti piće i užina.

Kursevi

Nastava. Kursevi počinju svakog ponedeljka, a za pripreme za ispite postoje određeni datumi započinjanja kursa u toku godine. Na početku se vrši testiranje na osnovu koga se polaznici svrstavaju u adekvatnu grupu. Maksimalan broj polaznika u grupi je 15, ima 5 nivoa znanja od početnog do naprednog.

Kursevi: opšti engleski, intenzivni engleski, pripreme za ispite IELTS, Cambridge, poslovni engleski, kursevi jedan na jedan. Opšti engleski 15 sati nedeljno se održava u periodu od 9:30-13h ili 10 sati nedeljno u periodu od 14-17h. Opšti engleski 10 sati nedeljno se održava u periodu od 14-17h. Intenzivni engleski 25 sati nedeljno se održava od ponedeljka do četvrtka u periodu od 9:30-17h i petkom u periodu od 9:30-13h. Postoji i opšti engleski plus individualni časovi pre podne. Poslovni kurs jezika (25 sati nedeljno) namenjen je kandidatima sa srednjim i naprednim nivoom znanja jezika. Održava se u periodu od 9:30-13h, a posle podne od su časovi jedan na jedan.

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen u školskim rezidencijama na bazi najma. Najpopularnija je rezidencija Curve koja se nalazi u delu Aldgate u zoni 1, na 5 minuta hoda od stanica prevoza. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama na bazi najma (opširnije). Lako se stiže do Oxford ulice, West End-a, Tower Hill-a. Do škole se putuje 10-ak minuta. Školske rezidencije se nalaze na centralnim lokacijama, u zoni 1 i 2. Rezidencije su: Shepherd’s Bush (opširnije), Dawes House (opširnije), Fairholme (opširnije), Penywern (opširnije). Prednost smeštaja u rezidenciji je veća samostalnost i druženje sa polaznicima iz celog sveta.

Porodice se nalaze u zonama 2, 3 i 4. Prednost smeštaja u porodici je svakodnevna komunikacija sa članovima porodice kojima je engleski maternji jezik. Smeštaj je kvalitetan, svaku porodicu je proverena od strane škole (opširnije).

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti. Škola organizuje brojne društvene aktivnosti u toku nedelje. Organizuju se obilasci muzeja,  istorijskih građevina, turističke atrakcije, brojna sportska i kulturna dešavanja kao i ekskurzije van Londona. Škola organizuje dve besplatne društvene aktivnosti nedeljno gde se polaznici druže sa profesorima. Istorijske znamenitosti: Buckingham Palace, Palace of Westminster and Big Ben, St Paul’s Cathedral, Tower of London, Westminster Abbey, Chinatown, Covent Garden, Greenwich, St Katharine Docks. Muzeji: British Museum, Imperial War Museum, Museum of LondonNational Maritime MuseumNatural History Museum, Science MuseumVictoria and Albert Museum. Galerije: National Gallery, National Portrait Gallery, Tate BritainTate Modern. Šoping: Petticoat Lane, Liverpool Street, Portobello Road, Notting Hill, Spitalfields market, Covent Garden, Kensington High Street, King’s Road, Chelsea, Knightsbridge, Oxford Street, Camden Town. Parkovi: Holland Park, Hyde Park and Kensington Gardens.

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje 5 nedelja 6 nedelja
Stand.kurs(15)+rezid. 1/2 NA 700£ 1000£ 1300£ 1585£ 1870£
Stand.kurs(15)+rezid.Curve 1/1 NA 950£ 1375£ 1800£ 2210£ 2620£

Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Polasci su svake nedelje, u toku cele godine.
Napomena: Boravak može biti subota na subotu ili nedelja na nedelju. Moguć je duži boravak, do 36 nedelja.

Cena ne obuhvata: prevoz, zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno), troškove vize (cca 120€, plaćanje online), udžbenike za nastavu 20£-plaćanje je na licu mesta, aerodromski transfer 100£ po pravcu – Hitrou.

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cene programa i 5000 dinara, a ostatak do najmanje 4 nedelje pre početka kursa. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate. U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha