Skola jezika u Firenci Leonardo da Vinci
Za uzrast 16+ godina, u toku cele godine.

Destinacija

Firenca je prestonica renesanse, grad ogromne kulturne baštine sa mnoštvom muzeja, parkova, umetničkih galerija, pozorišta, barova. Glavni grad Toskane, smatra se već vekovima jednim od najlepših gradova Italije. Firencu krasi dobra kulinarska tradicija. Grad aktivan cele godine nudi mogućnost učenja italijanskog jezika u idealnim uslovima.

O školi

Školu Leonardo da Vinci možete pohađati na četiri lokacije u Italiji: u Rimu, Milanu, Firenci ili Sieni.

Škola u Firenci je smeštena u staroj građevini sa pogledom na Katedralu, u samom centru grada. Škola pored moderno opremljenih učionica ima i kafeteriju, multimedijalnu učionicu, internet kafe. 

Kursevi

Nastava: kursevi počinju svakog ponedeljka, a za apsolutne početnike svakog drugog. Postoji 6 nivoa znanja, od početnih do profesionalnih. Učenje je u malim grupama (najviše 12 polaznika). Časovi traju 45 minuta.​

Kursevi: standardni (20 časova nedeljno) i intenzivni (30 časova nedeljno), kursevi za pripremu zvaničnih ispita iz italijanskog jezika, kursevi za profesore italijanskog, kursevi za odrasle preko 50 godina „La Dolce Vita“, Božićni kurs u Milanu, kao i kursevi sa izbornim predmetima (istorija italijanske umetnosti, kulinarstvo za amatere i profesionalce, umetnost, moda i dizajn). Savremeni italijanski jezik je namenjen studentima italijanskog jezika!

Specijalni programi: “Italian Tour” – program koji traje od 2-4 nedelje i gde putnik svake nedelje boravi u drugom gradu. “Art History” – program koji obuhvara kurs iz istorije umetnosti kao i ture do određenih znamenitosti. “Italian Wines” – program na kome se uči o itaijanskim vinima, posećuju se poznate vinarije. “Art and Fashion” – program u Firenci. “Music Courses”“Professional Coffee Making Programs”….

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen u porodicama, studentskim apartmanima, a na specijalan zahtev i u rezidencijama, privatnim apartmanima i hotelima. Smeštajni kapaciteti su locirani u centru grada, ali i u predgrađima. Do škole se lako dolazi javnim prevozom ili pešice.

Smeštaj je u pažljivo odabranim porodicama koje uživaju u društvu ljudi iz različitih krajeva sveta i koje već godinama sarađuju sa školom. Možete se opredeliti za smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama (potpuno opremljenim), na bazi noćenja sa doručkom ili na bazi polupansiona. Obroci se služe zajedno sa članovima porodice i treba imati na umu da su običaji Italijana malo drugačiji nego naši. Doručak se obično sastoji iz šolje kafe ili čaja uz hleb, puter i marmeladu. Večera se služi oko 20h, i to kao standardan obrok (supa, salata, glavno jelo, dezert). Porodice imaju i izvesna pravila kojih se treba pridržavati (kandidati ne pripremaju svoju hranu sami, ne koriste kućne aparate bez dozvole porodice, itd). Posteljina je obezbeđena.

U zajedničkim apartmanima
 studenti dele kuhinju i kupatilo, a smešteni su u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Apartmani i kuhinje su kompletno opremljeni. Svoje obroke možete pripremati sami ili u društvu sa svojim cimerima. Troškovi struje, gasa, vode i taksi su uključeni u cenu. Posetljina je obezbeđena ali je potrebno doneti sopstvene peškire. Tokom boravka u apartmanima, kandidati su sami odgovorni za njihovo održavanje. Potrebno je pridržavati se pravila tokom boravka u apartmanima (obavezno je pranje posuđa nakon upotrebe, zabranjeno je pozivanje novostečenih prijatelja u apartmane, važno je za sobom ostavljati čiste zajedničke prostorije-dnevni boravak, itd).
Postoji mogućnost da boravite u dvokrevetnoj sobi sa osobom koja bi krenula sa Vama na put, čak i ako ona nije došla na program učenja jezika. Smeštaj je omogućen od nedelje posle podne (14:00h), do subote pre podne (10:00h).

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti: obilasci gradova, brojne ekskurzije i aktivnosti na svim destinacijama.

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje 5 nedelja 6 nedelja
Stand.kurs+app 1/2 684€ 970€ 1276€ 1482€ 1768€
Stand.kurs+porodica 1/2 ND 736€ 1050€ 1384€ 1618€ 1932€

Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Polasci su svake nedelje, u toku cele godine.

Napomena: moguć je i duži boravak od 6 nedelja, kao i doplata za boravak u jednokrevetnoj sobi ili za polupansion u porodici. Apsolutni početnici mogu započeti kurs svakog drugog ponedeljka.

Doplate: “Italian Wines” 3 sata 105€, “Art History” 1 nedelja 6 časova 120€, “Music Courses” 5 časova 285€, “Art and Fashion” 1 nedelja 400€.

Cena obuhvata: odabrani kurs i smeštaj, prijavu za kurs, testiranje na početku i na kraju programa, knjige, sertifikat po završetku kursa, besplatan pristup internetu.
Cena ne obuhvata: prevoz (preko agencije ili sopstveni) i zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno).

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cene programa i 5000 dinara, a ostatak do najmanje 4 nedelje pre početka kursa. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha