Kursevi engleskog jezika London Highgate
Za uzrast 16+ godina, u toku cele godine.

Destinacija

London leži na obalama Temze, u jugoistočnoj Engleskoj. Svojom raznovrsnošću nudi nezaboravan boravak svakom gostu, bez obzira na godine starosti. Ovaj grad karakterišu sa jedne strane prepune ulice, šoping molovi, dobro poznat noćni život, a sa druge poznati parkovi, muzeji, galerije, ukomponovani kosmopolitskim duhom grada.

O školi

St. Giles je prestižna škola jezika, osnovana 1955. godine. Nalazi se na dve lokacije u Londonu, u strogom centru grada i u širem centru (u trećoj zoni), u elitnom, rezidencijalnom delu grada. Pored škola u Londonu, St. Giles ima i druge lokacije u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi i Brazilu. Svake godine oko 10.000 polaznika iz preko 90 zemalja sveta pohađa kurs jezika u nekom od centara ove škole.

St. Giles Highgate škola se nalazi u severnom delu Londona, u modernom, rezidencijalnom delu – Highgate. U neposrednoj je blizini metro stanice, i u okruženju brojnih restorana, pabova i prodavnica. Namenjena je kandidatima koji žele da uče i stanuju u mirnom delu grada prepunom zelenila, a opet blizu centra. Škola je smeštena u tradicionalnoj engleskoj zgradi koja u svom sastavu ima i veliku, atraktivnu baštu, u kojoj se često organizuju roštilj i zabave u toku letnje sezone. U sastavu škole su i 24 potpuno opremljene učionice, biblioteka, jezička laboratorija, PC/TV sala sa najnovijim materijalima na engleskom jeziku i filmovima, internet kafe, kantina.

Škola ima sledeće akreditacije: British Council u BritanijiAAIEP i CEA u Americi,  Languages Canada u Kanadi. Takođe škola je članica English UK-a.

Kursevi

Nastava. Časovi se odvijaju u prepodnevnim i popodnevnim satima, u grupama do 12 polaznika. Dužina trajanja časa je 50 minuta. Nastavu možete započeti svakog ponedeljka u mesecu, izuzev apsolutnih početnika koji nastavu počinju određenih datuma i po posebnom programu.

Vrste kurseva jezika: standardni (20 časova nedeljno), intenzivni (28 časova nedeljno), standardni “economy” popodnevni program (20 časova nedeljno), akademski kursevi (u trajanju od godinu dana, maksimalno 14 polaznika) i letnji kampovi za decu i tinejdžere.

Specijalni programi: poslovni engleski, engleski jezik u turizmu, u umetnosti i dizajnu, engleski jezik za profesore engleskog jezika, priprema za IELTS i specijalan program “London experience” (u toku leta).

Virtuelne ture kroz školu u Londonu (Highgate)

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u rezidencijama, porodicama i obližnjim hotelima.
Rezidencije se nalaze u okviru same škole, ili blizu nje (pešačka distanca ili vožnja metroom). Sobe su jednokrevetne, ili dvokrevetne sa sopstvenim ili zajedničkim kupatilom, na bazi najma, noćenja sa doručkom ili polupansiona (doručak i večera). Način služenja obroka je samoposluživanje. Doručak je kontinentalni, a večera se sastoji iz supe, glavnog jela i dezerta.

Somerset Court rezidencija se nalazi na 15-20 minuta pešice od škole ili tri stanice metroom, u blizini je metro i autobuske stanice. U rezidenciji postoji lobi u kome se nalazi TV, automati za piće i užinu, bilijar. Postoji i prostorija za mašinama za pranje i sušenje veša (automati za koji je potreban metalni novac). Sobe su jednokrevetne sa sopstvenim kupatilom, kompletno su opremljene. U sobama postoji internet koji se dodatno plaća. Rezidencija je na bazi najma. Na svakom spratu rezidencije se nalazi kompletno opremljena kuhinja gde polaznici mogu spremati hranu. Posteljina i peškiri su obezbeđeni. Postoji opcija doplate za doručak, koji se služi u St Giles Café-u.

Chester House je rezidencija otvorena cele godine, koja se nalazi u mirnom delu Londona-Muswell Hill. Udaljena je 15-20 minuta voznje autobusom do škole. Namenjena je polaznicima isključivo 18-25 godina starosti. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne sa zajedničkim i sopstvenim kupatilima. U toku nedelje je obezbeđen polupansion dok se vikendom služe sva tri obroka. Posteljina je obezbeđena, dok polaznici moraju poneti svoje peškire. Sobe su kompletno opremljene u studentskom stilu, a postoji i zajednički boravak za druženje. U njenom sklopu je i laundz za druženje, TV laundž, Wi Fi internet, teretana, prostorije za pranje i sušenje veša, mini kuhinja i brojni sadržaji za druženje polaznika i zabavu. Oko rezidencije se nalazi bašta za odmor i teniski tereni.

Porodice su pažljivo odabrane i nalaze se u proseku na 20-45 minuta vožnje metroom do škole. Smeštaj je u 1/1 sobama, a za one koji putuju sa prijateljem, i u 1/2 sobama na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona. Doručak polaznici spremaju sami, ili im porodica servira obrok, a večeraju sa porodicom u dogovoreno vreme. Za večeru se služi supa, glavno jelo i dezert.

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti: škola nudi brojne aktivnosti i ekskurzije poput organizovanih odlazaka u muzeje, bioskope, pabove, disko večeri na Temzi… Tokom vikenda su organizovani odlasci u Oksford, Kembridž, Škotsku, Vels, pa čak i u Pariz i Amsterdam.

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje
Stand.kurs+porodica 1038£ 1502£ 1854£
Stand.kurs+Chester House 1140£ 1655£ 2058£
Stand.kurs+Somerset Court 1360£ 1985£ 2498£

Napomena. Dinarski deo aranžmana iznosi 5000 dinara. Polasci su svake nedelje, u toku cele godine.
Cena standardnog kursa koji se održava posle podne je oko 70£ nedeljno niža od prepodnevnog kursa datog u cenovniku.

– Cena u Chester House rezidenciji data je za jednokrevetnu sobu sa zajedničkim kupatilom, na bazi polupansiona. Smestaj je za polaznike od 18-25 godina.
– Cena za Somerset Court data je za jednokrevetnu sobu sa sopstvenim kupatilom, na bazi najma.
– Cena za smeštaj u porodici se odnosi na standardne porodice, u jednokrevetnoj sobi na bazi polupansiona.

Doplate. Visoka sezona 24.06.-26.08.2018. Doplata za visoku sezonu u porodici iznosi 10£ nedeljno. Polaznici uzrasta 16-17 godina imaju dodatnu doplatu za smeštaj u porodici. Transfer u jednom pravu iznosi 79£ sa Hitrou aerodroma.

Cena ne obuhvata: prevoz, troškove vize (cca 120-130€, plaćanje online), zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno), materijal za nastavu (25-50£).

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 40% od ukupne cene programa i 5000 dinara, a ostatak do najmanje 4 nedelje pre početka kursa. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate.

U slučaju greške, validan je samo zvaničan cenovnik škole.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha