Stipendije za srednje skole u Americi

Obrazovanje u američkim internatskim školama je među najboljima u svetu.
Škole nude stipendije koje se kreću od 10-20.000$.

Obrazovna institucija

Naš partner je organizacija koja posluje godinama sa ciljem da pruži asistenciju kandidatima prilikom upisa u srednje škole, na koledže i univerzitete širom SAD-a. Učenicima se pruža kvalitetno obrazovanje, dok škole i fakulteti dobijaju visoko motivisane učenike iz celog sveta, i tako postižu nacionalni miks među đacima. Organizacija sarađuje sa preko 100 škola širom SAD-a, obezbeđuje smeštaj tokom školovanja, pruža asistenciju na svim nivoima prilikom odabira i upisa na školovanje. U ponudi je školovanje u državnim, privatnim i internatskim srednjim školama, studiranje na koledžima i univerzitetima.

Internatske škole
Obrazovanje u američkim internatskim školama je među najboljima u svetu. Imaju odlične i inovativne programe obrazovanja kao što su moda, grafički dizajn, ekonomija, poslovanje na tržištu akcija i mnoge druge. Đaci borave u kvalitetnim kampusima. Grupe su male, na jednog nastavnika dolazi od četiri do deset učenika. Internatske škole imaju velike budžete što im omogućava da konstantno ulažu u poboljšanje kvaliteta. Najpoznatije američke porodice šalju svoju decu u internatske škole (deca američkih predsednika, osnivač Facebook-a Mark Cukeberg, Uma Turman, Džodi Foster…). Veliki procenat đaka koji završe ove škole upisuje prestižne fakultete i kasnije postiže zavidne uspehe u karijeri. Velike kompanije poput Coca Cola-e daju milione dolara svake godine i ulažu u razvoj internatskih škola. Puno stranih đaka dolazi da se školuje u ovim školama i njihov broj stalno raste. Kako bi ove škole bile pristupačne i široj populaciji, naročito u Evropi, postoje stipendije koje se kreću od 10-20.000$.

Obrazovni sistem

Predmeti u američkim školama se dele na obavezne i izborne. U internatskim školama postoje već pripremljeni programi za koje se đaci opredeljuju. U konsultaciji sa koordinatorom đak bira predmete kako bi sigurno ispunio uslove za dobijanje diplome (School and State requirements). Škola pruža mogućnost odabira i vannastavnih aktivnosti poput različitih sportova (uključujući jahanje, ronjenje…), plesova, sekcija itd.

Uslovi za upis

Kandidat mora da ima između 14 i 18,5 godina, visok nivo zrelosti i motivacije da se školuje u inostranstvu. Pored dobrih ocena, kandidat mora da položi SLEP ili TOEFL test iz engleskog jezika, kao i da ima budžet za školovanje od minimum 15.000$ godišnje. Ukoliko đak ispunjava uslove, može se poslati aplikacija. Nakon toga đak dobija ponude za školarine od minimum pet različitih škola, od kojih bar jedna mora biti veća od 50% cene školarine. Kandidat ima par dana da izabere školu. Nakon toga se završava kompletna papirologija, organizuje se Skype intervju, vrši se uplata školarine i vadi se viza.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u školskim kampusima. Uglavnom i profesori i njihove porodice žive na kampusima. Za vreme praznika internacionalni đaci dobijaju pozive od svojih američkih drugara da praznike provedu u njihovim porodicama. Kampusi su u potpunosti opremljeni svim sadržajima koji su đaku potrebni.

Cene

Najbolje internatske škole koštaju između 37.000 i 60.000$. Za školsku 2015/16. godinu vam nudimo brojne internatske škole sa stipendijom. U toj ceni su školarina, smeštaj i ishrana. Dinarski deo iznosi 10.000 dinara. Dodatni troškovi su knjige, zdravstveno osiguranje, uniforma, džeparac. Neke od škola u oviru stipendije uključuju čak i troškove osiguranja i knjiga.

Trazimo đake sa dobrim uspehom u školi, talentovane u određenim oblastima, učesnike takmičenja, i sve one motivisane da bar godinu dana provedu u klasičnoj američkoj internatskoj školi.

Prilikom apliciranja plaća se depozit od 300$ i 10.000 dinara (aplikacija za školu). Đak popunjava neophodnu aplikaciju i predaje svedočanstva iz prethodna tri razreda na engleskom jeziku. Škola nakon obrade svih podataka zakazuje skype intervju sa kandidatom. Detalje o načinu plaćanja, visini stipendije i obavezama roditelja, škola šalje u vidu ugovora individualno.

Specijalna ponuda – stipendije za 2015/16. godinu:

 • East Catholic High School (Connecticut) – STIPENDIJA: $10.000. Cena sa stipendijom $37.980 (puna cena $47.980). Aplikacija $150 (knjige i uniforma su u ceni).
 • Pope John XXIII High School (Massachusetts) – STIPENDIJA $10.000. Cena sa stipendijom $36.980 (puna cena $46.980). Aplikacija $150 (knjige i uniforma su u ceni).
 • Presentation of Mary Academy in MA – STIPENDIJA $10.000. Cena sa stipendijom $36.980 (puna cena $46.980). Aplikacija $150 (knjige i uniforma su u ceni).
 • Academy at the Lakes (Florida) – STIPENDIJA $9.000. Cena sa stipendijom $36.980 (puna cena $45.980). Aplikacija $150 (knjige i uniforma su u ceni).
 • Marianapolis Preparatory School (Connecticut) – STIPENDIJA $12.000. Cena sa stipendijom $42.471,90 (puna cena $54.471,90). Aplikacija $100.
 • Mercyhurst Preparatory School (Pennsylvania). Škola nudi stipendiju do 50% u zavisnosti od uspeha kandidata. Puna cena iznosi $40.000.
 • The Storm King School, (New York) – STIPENDIJA $17.000. Cena sa stipendijom $35.000 (puna cena $52.000). Aplikacija $125.
 • Justin Siena School, (California) – STIPENDIJA $10.000. Cena sa stipendijom $34.500 (puna cena $44.500). Aplikacija $450.
 • Marianapolis Preparatory School (Connecticut) – STIPENDIJA $15.000. Cena sa stipendijom $39.471,90 (puna cena $54.471,90). Aplikacija $100.
 • Rancho Solano Preparatory School (Arizona) – STIPENDIJA $11.300. Cena sa stipendijom $38.000 (školarina + dodatni troškovi; puna cena $43.300 + 6.000 dodatnih troškova). NEMA TROŠKA ZA APLIKACIJU! Stipendija se automatski produžava za đake koji postignu dobar uspeh u novoj školi.
 • Lake Mary Preparatory School (Florida) – STIPENDIJA $15.800. Cena sa stipendijom $38.000 (školarina + dodatni troškovi; puna cena $47.800 + 6.000 dodatnih troškova). NEMA TROŠKA ZA APLIKACIJU! Stipendija se automatski produžava za đake koji postignu dobar uspeh u novoj školi.

Broj mesta je ograničen!

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha


25 thoughts on “Internatske srednje škole u Americi”

 1. Postovani,moje ime je Katarina….Ja sam iz Loznice,sada idem u osmi razred….Ja bih zelela da upisem srednju sklolu u Americi,ja sam bila vrlo dobar djak (peti,sesti,i na polugodistu sedmog razreda) ali u drugom polugodistu sam popustila (imala sam zdravstveni problem,koi je resen) i presla sam dobra….Zelela bih da znam imam li ja kakvu sansu da se upisem u srednju skolu u Americi…I ako imam sta treba dalje da radim..kada treba da se prijavim..ja sad tek krecem u osmi razred a ne bih zelela da zakasnim…Hvala u napred

  1. Zdravo Katarina, uspeh jeste bitan, ali nije presudan. Ono što nam je bitno da znamo je da li planiras da ideš na jednu školsku godinu ili više njih u Americi, kako bismo ti dali konkretnije informacije jer se radi o različitim programima. Najbolje je da nam se javis telefonom ili e-mailom, kako bismo ti dali preciznije informacije. Pozdrav

 2. Poštovani otac sam učenice srednje škole za dizajn odeće (IV razred) koja je uporedo završila i osnovnu baletsku školu “Raičević” u Subotici(zvanično akreditovana) i “Školu igre Ašhenm Ataljanc” u Beogradu koja se bavi obukom baletskih igrača. Namera joj je da nastavi dalje školovanje u jednoj od te dve oblasti da li balet da li dizajn odeće. Molim Vas da mi odgovorite kakve su mogućnosti. Unapred se zahvaljujem.

 3. Postovani,
  Moje ime je Novak i zivim u Podgorici,osmi sam razred osnovne skole(buduci da sam poceo kada su uveli reformu,tj. 9 razreda),s tim da imam dvanaest godina(poceo sam kad mi je bilo pet).Odlican sam djak sa prosjekom 5.00 ,i jedan sam od glavnih kandidata za djaka generacije.Aktivno se bavim uredjivanjem i kompjuterskom obradom skolskih novina.Ucestvujem u mnogo vannastavnih aktivnosti.Dobro mi idu prirodne nauke kao sto su matematika i fizika.Vjest sam u govornistvu i u vecini drustvenih nauka.Zanima me programiranje i robotika.Kako srednje skole u Podgorici i u Crnoj Gori nijesu toliko napredne zelio bih da se upisem u neku od srednjih skola u SAD i time steknem diplomu za neki od najboljih svjetskih fakulteta.Potrebna mi je vasa pomoc oko apliciranja,kao i stipendije sa sto vecim procentom.
  Unaprijed hvala na odgovoru!

  1. Zdravo Novace, pretpostavljamo da bi zeleo da se prijavis za skolsku 2015/16. godinu. Najbolje bi bilo da se cujemo na jesen, u septembru, oktobru, kada krenu prijave za narednu skolsku godinu, kako bismo na vreme nasli skolu prema tvojim afinitetima i koja nudi akademsku stipendiju.

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*