Stipendije za srednje škole u Americi
Obrazovanje u američkim internatskim školama je među najboljima u svetu.

Obrazovna institucija

Naša agencija je ostvarila direktnu saradnju sa velikim brojem internatskih srednjih škola širom Amerike. Sa gotovo svima se poznajemo i lično. Verujemo da svaki đak može upisati američku srednju školu, ali je naš zadatak da nađemo onu po pravoj meri za naše polaznike. Iako se učenicima pruža najkvalitetnije obrazovanje, to ne znači da se traže samo najbolji đaci. Traže se pre svega motivisani učenici sa različitim interesovanjima i koji pre svega žele da nastave dalje školovanje u inostranstvu, ne samo u Americi.

Internatske škole

Obrazovanje u američkim internatskim školama je među najboljima u svetu. Imaju odlične i inovativne programe obrazovanja kao što su moda, grafički dizajn, ekonomija, poslovanje na tržištu akcija i mnoge druge. Đaci borave u kvalitetnim kampusima. Grupe su male, na jednog nastavnika dolazi od četiri do deset učenika. Internatske škole imaju velike budžete što im omogućava da konstantno ulažu u poboljšanje kvaliteta. Najpoznatije američke porodice šalju svoju decu u internatske škole (deca američkih predsednika, osnivač Facebook-a Mark Cukeberg, Uma Turman, Džodi Foster…). Veliki procenat đaka koji završe ove škole upisuje prestižne fakultete i kasnije postiže zavidne uspehe u karijeri. Velike kompanije poput Coca Cola-e daju milione dolara svake godine i ulažu u razvoj internatskih škola. Puno stranih đaka dolazi da se školuje u ovim školama i njihov broj stalno raste. Kako bi ove škole bile pristupačne i široj populaciji, naročito u Evropi, najboljim učenicima se odobravaju stipendije.

Obrazovni sistem

Predmeti u američkim školama se dele na obavezne i izborne. U internatskim školama postoje već pripremljeni programi za koje se đaci opredeljuju. U konsultaciji sa koordinatorom đak bira predmete kako bi sigurno ispunio uslove za dobijanje diplome (School and State requirements). Škola pruža mogućnost odabira i vannastavnih aktivnosti poput različitih sportova (uključujući jahanje, ronjenje…), plesova, sekcija itd.

Uslovi za upis

Kandidat mora da ima između 14 i 19 godina, visok nivo zrelosti i motivacije da se školuje u inostranstvu. Pored odličnih i vrlo dobrih đaka određene škole prihvataju i đake sa dobrim uspehom (prosek ispod 3.4). Kandidat mora da položi ELTIS ili TOEFL test iz engleskog jezika, popuni aplikaciju (uz nadzor agencije) i uspešno prođe intervju putem skype/a sa predstavnikom škole. Đak može aplicirati na više od jedne škole.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u školskim kampusima. Uglavnom i profesori i njihove porodice žive na kampusima. Za vreme praznika internacionalni đaci dobijaju pozive od svojih američkih drugara da praznike provedu u njihovim porodicama. Kampusi su u potpunosti opremljeni svim sadržajima koji su đaku potrebni.

Cene

Cene internatskih škola se u proseku kreću od 45000$ – 65000$ godišnje. Đaci iz Srbije i okolnih zemalja (ex YU) uz pomoć naše agencije ostvaruju stipendije u različitoj visini. Stipendije se kreću i do 80% od ukupne cene. Važno je imati na umu da STIPENDIJA znači zasluga i da njenu visinu određuje komisija iz škole na osnovu aplikacije đaka i intervjua. Nisu ni ocene nešto što je presudno u dodeljivanju stipendije, već i motivaciono pismo, interesovanja van nastave, hobi i sveopšti utisak tj. kako pojedinac može doprineti daljem razvoju njihove škole i zajednice.

Primeri srednjih škola:

Wasatch Academy, Utah

Kokomo High school, Indiana

Squaw Valley Academy, California

Besant Hill, California

Villanova Preparatory School, California

Lake Mary Preparatory School, Florida

Monteverde Academy, Florida

The King’s Academy, Florida

Admiral Farragut Academy, Florida

IMG Academy, Florida

Ross School, New York

Storm King School, New York

Wilbraham and Monson Academy, Massachusetts

CATS Academy, Massachusetts

MacDuffie School, Massachusetts

Marianapolis Preparatory School, Connecticut

Woodstock Academy, Connecticut

Lake Forest Academy, Illinois

Lee Academy, Maine

Foxcroft Academy, Maine

George Stevens Academy, Maine

CCS, Virginia

Saint Paul Preparatory, Minnesota

Lyndon Institute, Vermont

The Brook Hill, Texas

Maui Preparatory Academy, Hawaii

Prilikom prijavljivanja plaća se dinarski deo od 10000$. Sa predajom aplikacije plaća se naknada za aplikaciju (application fee) koja ide od cca 50$-200$ (određuje škola). Neke od škola za naše aplikante ne naplaćuju trošak aplikacije (waived fee). Nakon podnošenja kompletne dokumentacije kao i intervjua putem skype/a, škola šalje konačnu ponudu za đake sa ostvarenom stipendijom. Više detalja, kao i sam proces prijavljivanja, procesovanja dokumentacije, plaćanja i sl. dobićete direktno u agenciji.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha