Stipendije za srednje skole u Americi

Obrazovanje u američkim internatskim školama je među najboljima u svetu.

Škole nude stipendije koje se kreću od 10-25.000$.

Obrazovna institucija

Naš partner je organizacija koja posluje godinama sa ciljem da pruži asistenciju kandidatima prilikom upisa u srednje škole, na koledže i univerzitete širom SAD-a. Učenicima se pruža kvalitetno obrazovanje, dok škole i fakulteti dobijaju visoko motivisane učenike iz celog sveta, i tako postižu internacionalni miks među đacima. Organizacija sarađuje sa preko 100 škola širom SAD-a, obezbeđuje smeštaj tokom školovanja, pruža asistenciju na svim nivoima prilikom odabira i upisa na školovanje. U ponudi je školovanje u državnim, privatnim i internatskim srednjim školama, studiranje na koledžima i univerzitetima.

Internatske škole
Obrazovanje u američkim internatskim školama je među najboljima u svetu. Imaju odlične i inovativne programe obrazovanja kao što su moda, grafički dizajn, ekonomija, poslovanje na tržištu akcija i mnoge druge. Đaci borave u kvalitetnim kampusima. Grupe su male, na jednog nastavnika dolazi od četiri do deset učenika. Internatske škole imaju velike budžete što im omogućava da konstantno ulažu u poboljšanje kvaliteta. Najpoznatije američke porodice šalju svoju decu u internatske škole (deca američkih predsednika, osnivač Facebook-a Mark Cukeberg, Uma Turman, Džodi Foster…). Veliki procenat đaka koji završe ove škole upisuje prestižne fakultete i kasnije postiže zavidne uspehe u karijeri. Velike kompanije poput Coca Cola-e daju milione dolara svake godine i ulažu u razvoj internatskih škola. Puno stranih đaka dolazi da se školuje u ovim školama i njihov broj stalno raste. Kako bi ove škole bile pristupačne i široj populaciji, naročito u Evropi, najboljim učenicima se odobravaju stipendije.

Obrazovni sistem

Predmeti u američkim školama se dele na obavezne i izborne. U internatskim školama postoje već pripremljeni programi za koje se đaci opredeljuju. U konsultaciji sa koordinatorom đak bira predmete kako bi sigurno ispunio uslove za dobijanje diplome (School and State requirements). Škola pruža mogućnost odabira i vannastavnih aktivnosti poput različitih sportova (uključujući jahanje, ronjenje…), plesova, sekcija itd.

Uslovi za upis

Kandidat mora da ima između 14 i 18,5 godina, visok nivo zrelosti i motivacije da se školuje u inostranstvu. Pored dobrih ocena, kandidat mora da položi SLEP ili TOEFL test iz engleskog jezika, kao i da ima budžet za školovanje od minimum 15.000$ godišnje. Ukoliko đak ispunjava uslove, može se poslati aplikacija. Nakon toga đak dobija ponude za školarine od minimum pet različitih škola, od kojih bar jedna mora biti veća od 50% cene školarine. Kandidat ima par dana da izabere školu. Nakon toga se završava kompletna papirologija, organizuje se Skype intervju, vrši se uplata školarine i vadi se viza.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u školskim kampusima. Uglavnom i profesori i njihove porodice žive na kampusima. Za vreme praznika internacionalni đaci dobijaju pozive od svojih američkih drugara da praznike provedu u njihovim porodicama. Kampusi su u potpunosti opremljeni svim sadržajima koji su đaku potrebni.

Cene

Specijalna ponuda! Za školsku 2017/18. godinu škole će publikovati cene u januaru 2017. godine. Za sve one koji se prijave do 15.1.2017. godine važiće cene iz prethodne sezone!
Moguće je ostvariti i stipendije za učenike koji ispunjavaju uslove (važi za pojedine škole, stipendije se kreću od 10-25.000$).

Woodstock, Connecticut, USA
Orme School, Arizona – $46,000
Verde Valley School, Arizona – $45150
Army and Navy Academy – $37,650
Dunn School, California – $55,000
Idyllwild Arts Academy, California – $58,900
Justin Siena High School, California – $51,370
Squaw Valley Academy, California – $52,950
Ojai Valley School – $54,600
Steamboat Mountain School (Lowell Whiteman School), Colorado – $45,500
East Catholic High School, Connecticut – $49,980
Woodstock Academy, Connecticut – $44,722
Florida Preparatory Academy, Florida – $46,000
Lake Mary Preparatory School – $49,500
Montverde Academy, Florida – $49,600
Windemere Preparatory School, Florida – $54,000
North Broward Preparatory School, Florida – $55,500
Maui Preparatory Academy, Hawaii – $49,750
Maur Hill Mount Academy, Kansas – $32,250
George Stevens Academy, Maine – $42,500
Foxcroft Academy, Maine – $41,000
Fryeburg Academy, Maine – $49,250
Hyde Schools – Bath, Maine – $53,000
Lee Academy, Maine – $40,825
Lincoln Academy, Maine – $42,000
Gould Academy, Maine – $55,000
Thornton Academy, Maine – $46,000
Maine Central Institute, Maine – $42,750
Maine School of Science & Mathematics, Maine – $48,000
West Nottingham Academy, Maryland – $56,700
CATS Academy, Massachussets – $56,900
The MacDuffie School, Massachussets – $50,950
Pope John XXIII HIgh School, Massachussets – $47,980
Presentation of Mary Academy, Massachussets – $49,980
Stoneleigh-Burnham School, Massachussets – $56,643
Wilbraham & Monson Academy, Massachussets – $56,000
Winchendon Academy, Massachussets – $58,500
St. Croix Lutheran School, Minnesota – $34,100
Missouri Military Academy, Missouri – $36,300
Saint Paul Lutheran High School, Missouri – $28,800
Camden Catholic High School, New Jersey – $41,200
Le’man Manhattan Preparatory School, New York City- $79,000
The Storm King School, New York State – $57,000
Oakwood Friends School, New York State – $54,319
Northwood School, New York State – $55,640
American Hebrew Academy, North Caroline – $40,000
The Village School, Texas – $53,000
Marine Military Academy, Texas – $38,150
Wasatch Academy, Utah – $59,900
Burr and Burton, Vermont – $43,900
Lyndon Inst., Vermont – $45,000

Dodatni troškovi se kreću od $0-$15,000 i obuhvataju (džeparac, knjige, uniforme, zdravstveno osiguranje, ESL pripremu iz engleskog gde je neophodna, članarine za laboratorije, klubove i slično).

Broj mesta je ograničen!
Tražimo đake sa dobrim uspehom u školi, talentovane u određenim oblastima, učesnike takmičenja, i sve one motivisane da bar godinu dana provedu u klasičnoj američkoj internatskoj školi. U ceni su školarina, smeštaj i ishrana. Dinarski deo iznosi 10.000 dinara. Dodatni troškovi su knjige, zdravstveno osiguranje, uniforma, džeparac.

Prilikom apliciranja plaća se depozit od 300$ i 10.000 dinara (aplikacija za školu). Đak popunjava neophodnu aplikaciju i predaje svedočanstva iz prethodna tri razreda na engleskom jeziku. Škola nakon obrade svih podataka zakazuje skype intervju sa kandidatom. Detalje o načinu plaćanja, visini stipendije i obavezama roditelja, škola šalje u vidu ugovora individualno.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha


39 thoughts on “Internatske srednje škole u Americi”

 1. Postovani, ucenica sam 4. razreda Trece beogradske gimnazije sa odlicnim prosekom prethodne tri skolske godine i Vukovog diplomom iz osnovne skole. Interesuje me da li postoji mogucnost skolovanja u Americi ali samo tokom drugog polugodista skolske 2016/2017. Unapred hvala

 2. Pozz moje ime je Nikola
  Ucenik sam devetog razreda i ambicije su mi da srednje obrazovanje zavrsim u Americi. Odlican sam djak (prosjek 4,6), dobro mi idu prirodne ali i drustvene nauke,treniram Fudbal.
  Dobro znam engleski,i zanima me da li postoji mogocnost da se upisem,citao sam negde da se mora placat smjestaj,ja imam brata u Chicagu pa sto se tice smestaja,on nije problem!
  Hvala Unapred 😀

   1. zdravo moje ime je eldin i zavrsio sam 9 razred sa odlicnim uspjehom interesira me dali mogu zavrsiti skolovanje u SAD-U i koliko ce me to kostati

    1. Naravno da je moguće. Što se cena tiče, one dosta mogu da variraju i zavise od nekoliko faktora. Za sve dodatne informacije je potrebno za zakažemo sastanak u agenciji ili putem Skype-a. Pozdrav

 3. Postovani,
  Ucenica sam osmog razreda i ambicije su mi da srednje obrazovanje zavrsim u Americi. Odlican sam djak (svih godina prosek 5,00), dobro mi idu prirodne ali i drustvene nauke. Zanimaju me ponude srednjih skola sto se tice stipendije… Cene od 40000 i vise dolara su mi nedostizne, pa me interesuje, koliku visinu mogu dostici stipendije, za koje skole kao i sta mi je potrebno kako bih istu i dobila,
  Unapred hvala na odgovoru,
  Srdacan pozdrav
  Ivana

 4. Postovani, ja sam Iva… Zivim u Beogradu, idem u osmi razred i volela bih da upisem skolu u Americi… Dobro znam engleski, odlican sam djak sa svim peticama, profesionalno se bavim plivanjem (imam desetak medalja)… Dobro mi idu prirodne nauke kao matematika i hemija … Zanima me da li postoji neka stipendija sa sto vecim procentom.,

 5. Postovani, ja sam Jelena i zivim u manjem mestu, odlican sam djak i veoma mi dobro idu prirodne i drustvene nauke i veoma sam napredna iz engleskog jezika. Trenutno sam osmi razred i zbog zelje upoznavanja drugih kultura i mogucnosti kvalitetnijeg skolovanja zelim da upisem srednju skolu u Americi, ali me zanima da li se cena stipendija smanjuje u odnosu na neki uspeh u skoli ili nekim testovima. Jesam u mogucnosti da platim stipendiju ali imam stariju sestru koja je student prve godine fakulteta pa zelim da pomognem roditeljima za lakse placanje stipendije na osnovu mog znanja. Hvala unapred.

 6. Da li Orono High School deli stipendije,ako da,kolike su i da li postoji mogucnost da popunim neophodnu alikaciju i predam svedocanstvo bez ikakvog placanja da bi prvo videla kolika bi bila stipendija i da li bi je uopste bilo?pozdrav

 7. Postovani,majksa sam decaka koji je od prvog razreda pohadjao Cambridge school ovde u Beogradu,gde je cak zbog dobrog uspeha preskocio inace jedan razdred ,Cambridge school ide 2 godine ispred naseg obrazovnog sistema, tako da je sada sa 15 godina year 12, jedne skole u Beogradu/takodje Cambridge program.Posao me odvodi u Ameriku te bih molila za uputstvo , jer je dobar djak, koju skolu mu Vi preporucujete, Houston, Texas je u pitanju , naravno pozeljna je stipendija makar delom.
  Skolovanje ce svakako nastaviti u Americi na jednom od prestiznih fakulteta , interesovanje mu je ICT , robotika i tehnoloski dizajn,

  Hvala unapred

  1. Poštovana, najbolje bi bilo da zakažemo sastanak u agenciji, kako bismo Vam dali sve potrebne informacije. Vaš sin bi bio jako interesantan za internatske škole. Te škole su inače najprestižnije i daju najbolje rezultate, pa je samim tim i upis na prestižne fakultete zagarantovan. Naravno, pričamo o školama sa mogućnošću dobijanja stipendije.

 8. Postovani,moje ime je Katarina….Ja sam iz Loznice,sada idem u osmi razred….Ja bih zelela da upisem srednju sklolu u Americi,ja sam bila vrlo dobar djak (peti,sesti,i na polugodistu sedmog razreda) ali u drugom polugodistu sam popustila (imala sam zdravstveni problem,koi je resen) i presla sam dobra….Zelela bih da znam imam li ja kakvu sansu da se upisem u srednju skolu u Americi…I ako imam sta treba dalje da radim..kada treba da se prijavim..ja sad tek krecem u osmi razred a ne bih zelela da zakasnim…Hvala u napred

  1. Zdravo Katarina, uspeh jeste bitan, ali nije presudan. Ono što nam je bitno da znamo je da li planiras da ideš na jednu školsku godinu ili više njih u Americi, kako bismo ti dali konkretnije informacije jer se radi o različitim programima. Najbolje je da nam se javis telefonom ili e-mailom, kako bismo ti dali preciznije informacije. Pozdrav

 9. Poštovani otac sam učenice srednje škole za dizajn odeće (IV razred) koja je uporedo završila i osnovnu baletsku školu “Raičević” u Subotici(zvanično akreditovana) i “Školu igre Ašhenm Ataljanc” u Beogradu koja se bavi obukom baletskih igrača. Namera joj je da nastavi dalje školovanje u jednoj od te dve oblasti da li balet da li dizajn odeće. Molim Vas da mi odgovorite kakve su mogućnosti. Unapred se zahvaljujem.

 10. Postovani,
  Moje ime je Novak i zivim u Podgorici,osmi sam razred osnovne skole(buduci da sam poceo kada su uveli reformu,tj. 9 razreda),s tim da imam dvanaest godina(poceo sam kad mi je bilo pet).Odlican sam djak sa prosjekom 5.00 ,i jedan sam od glavnih kandidata za djaka generacije.Aktivno se bavim uredjivanjem i kompjuterskom obradom skolskih novina.Ucestvujem u mnogo vannastavnih aktivnosti.Dobro mi idu prirodne nauke kao sto su matematika i fizika.Vjest sam u govornistvu i u vecini drustvenih nauka.Zanima me programiranje i robotika.Kako srednje skole u Podgorici i u Crnoj Gori nijesu toliko napredne zelio bih da se upisem u neku od srednjih skola u SAD i time steknem diplomu za neki od najboljih svjetskih fakulteta.Potrebna mi je vasa pomoc oko apliciranja,kao i stipendije sa sto vecim procentom.
  Unaprijed hvala na odgovoru!

  1. Zdravo Novace, pretpostavljamo da bi zeleo da se prijavis za skolsku 2015/16. godinu. Najbolje bi bilo da se cujemo na jesen, u septembru, oktobru, kada krenu prijave za narednu skolsku godinu, kako bismo na vreme nasli skolu prema tvojim afinitetima i koja nudi akademsku stipendiju.

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code