Stipendije za srednje skole u Americi

Obrazovanje u američkim internatskim školama je među najboljima u svetu.

Škole nude stipendije koje se kreću od 10-25.000$.

Obrazovna institucija

Naš partner je organizacija koja posluje godinama sa ciljem da pruži asistenciju kandidatima prilikom upisa u srednje škole, na koledže i univerzitete širom SAD-a. Učenicima se pruža kvalitetno obrazovanje, dok škole i fakulteti dobijaju visoko motivisane učenike iz celog sveta, i tako postižu nacionalni miks među đacima. Organizacija sarađuje sa preko 100 škola širom SAD-a, obezbeđuje smeštaj tokom školovanja, pruža asistenciju na svim nivoima prilikom odabira i upisa na školovanje. U ponudi je školovanje u državnim, privatnim i internatskim srednjim školama, studiranje na koledžima i univerzitetima.

Internatske škole
Obrazovanje u američkim internatskim školama je među najboljima u svetu. Imaju odlične i inovativne programe obrazovanja kao što su moda, grafički dizajn, ekonomija, poslovanje na tržištu akcija i mnoge druge. Đaci borave u kvalitetnim kampusima. Grupe su male, na jednog nastavnika dolazi od četiri do deset učenika. Internatske škole imaju velike budžete što im omogućava da konstantno ulažu u poboljšanje kvaliteta. Najpoznatije američke porodice šalju svoju decu u internatske škole (deca američkih predsednika, osnivač Facebook-a Mark Cukeberg, Uma Turman, Džodi Foster…). Veliki procenat đaka koji završe ove škole upisuje prestižne fakultete i kasnije postiže zavidne uspehe u karijeri. Velike kompanije poput Coca Cola-e daju milione dolara svake godine i ulažu u razvoj internatskih škola. Puno stranih đaka dolazi da se školuje u ovim školama i njihov broj stalno raste. Kako bi ove škole bile pristupačne i široj populaciji, naročito u Evropi, najboljim učenicima se odobravaju stipendije.

Obrazovni sistem

Predmeti u američkim školama se dele na obavezne i izborne. U internatskim školama postoje već pripremljeni programi za koje se đaci opredeljuju. U konsultaciji sa koordinatorom đak bira predmete kako bi sigurno ispunio uslove za dobijanje diplome (School and State requirements). Škola pruža mogućnost odabira i vannastavnih aktivnosti poput različitih sportova (uključujući jahanje, ronjenje…), plesova, sekcija itd.

Uslovi za upis

Kandidat mora da ima između 14 i 18,5 godina, visok nivo zrelosti i motivacije da se školuje u inostranstvu. Pored dobrih ocena, kandidat mora da položi SLEP ili TOEFL test iz engleskog jezika, kao i da ima budžet za školovanje od minimum 15.000$ godišnje. Ukoliko đak ispunjava uslove, može se poslati aplikacija. Nakon toga đak dobija ponude za školarine od minimum pet različitih škola, od kojih bar jedna mora biti veća od 50% cene školarine. Kandidat ima par dana da izabere školu. Nakon toga se završava kompletna papirologija, organizuje se Skype intervju, vrši se uplata školarine i vadi se viza.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u školskim kampusima. Uglavnom i profesori i njihove porodice žive na kampusima. Za vreme praznika internacionalni đaci dobijaju pozive od svojih američkih drugara da praznike provedu u njihovim porodicama. Kampusi su u potpunosti opremljeni svim sadržajima koji su đaku potrebni.

Cene

Specijalna ponuda! Za školsku 2016/17. godinu škole nude cene iz 2015/16. za sve one koji se prijave do 31.12.2015.
Moguće je ostvariti i stipendije za učenike koji ispunjavaju uslove (važi za pojedine škole, stipendije se kreću od 10-25.000$).

Orme School, Arizona – $45,900
Verde Valley School, Arizona – $43,000
Antelope Valley Christian School, California – $28,800
Dunn School, California – $52,400
Idyllwild Arts Academy, California – $58,550
Justin Siena High School, California – $44,000
Squaw Valley Academy, California – $52,950
Steamboat Mountain School (Lowell Whiteman School), Colorado – $44,500
Hyde School – Woodstock, Connecticut – $53,000
Woodstock Academy, Connecticut – $44,722
Florida Preparatory Academy, Florida – $44,000
North Broward Prep School, Florida – $52,500
Windemere Prep School, Florida – $51,300
Maui Preparatory Academy, Hawaii – $49,750
Maur Hill Mount Academy, Kansas – $29,000
George Stevens Academy, Maine – $42,500
Hyde Schools – Bath, Maine – $53,000
Lee Academy, Maine – $38,625
Lincoln Academy, Maine – $38,500
Orono High School * host family only, Maine – $28,400
Thornton Academy, Maine – $45,000
Maine Central Institute, Maine – $42,000
Maine School of Science & Mathematics, Maine – $39,250
Camden Catholic High School, New Jersey – $38,600
Le’man Manhattan Preparatory School, New York City- $76,000
The Knox School, New York State – $45,000
The Storm King School, New York State – $53,945
Salem Academy, North Caroline – $44,410
The Village School, Texas – $49,500
Wasatch Academy, Utah – $57,800
Burr and Burton, Vermont – $42,600
Lyndon Inst., Vermont – $45,000

Dodatni troškovi se kreću od 3-12,000$ i obuhvataju (džeparac, knjige, uniforme, zdravstveno osiguranje, ESL pripremu iz engleskog gde je neophodna, članarine za laboratorije, klubove i slično).

Broj mesta je ograničen!
Tražimo đake sa dobrim uspehom u školi, talentovane u određenim oblastima, učesnike takmičenja, i sve one motivisane da bar godinu dana provedu u klasičnoj američkoj internatskoj školi. U ceni su školarina, smeštaj i ishrana. Dinarski deo iznosi 10.000 dinara. Dodatni troškovi su knjige, zdravstveno osiguranje, uniforma, džeparac.

Prilikom apliciranja plaća se depozit od 300$ i 10.000 dinara (aplikacija za školu). Đak popunjava neophodnu aplikaciju i predaje svedočanstva iz prethodna tri razreda na engleskom jeziku. Škola nakon obrade svih podataka zakazuje skype intervju sa kandidatom. Detalje o načinu plaćanja, visini stipendije i obavezama roditelja, škola šalje u vidu ugovora individualno.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha


27 thoughts on “Internatske srednje škole u Americi”

 1. Postovani,majksa sam decaka koji je od prvog razreda pohadjao Cambridge school ovde u Beogradu,gde je cak zbog dobrog uspeha preskocio inace jedan razdred ,Cambridge school ide 2 godine ispred naseg obrazovnog sistema, tako da je sada sa 15 godina year 12, jedne skole u Beogradu/takodje Cambridge program.Posao me odvodi u Ameriku te bih molila za uputstvo , jer je dobar djak, koju skolu mu Vi preporucujete, Houston, Texas je u pitanju , naravno pozeljna je stipendija makar delom.
  Skolovanje ce svakako nastaviti u Americi na jednom od prestiznih fakulteta , interesovanje mu je ICT , robotika i tehnoloski dizajn,

  Hvala unapred

  1. Poštovana, najbolje bi bilo da zakažemo sastanak u agenciji, kako bismo Vam dali sve potrebne informacije. Vaš sin bi bio jako interesantan za internatske škole. Te škole su inače najprestižnije i daju najbolje rezultate, pa je samim tim i upis na prestižne fakultete zagarantovan. Naravno, pričamo o školama sa mogućnošću dobijanja stipendije.

 2. Postovani,moje ime je Katarina….Ja sam iz Loznice,sada idem u osmi razred….Ja bih zelela da upisem srednju sklolu u Americi,ja sam bila vrlo dobar djak (peti,sesti,i na polugodistu sedmog razreda) ali u drugom polugodistu sam popustila (imala sam zdravstveni problem,koi je resen) i presla sam dobra….Zelela bih da znam imam li ja kakvu sansu da se upisem u srednju skolu u Americi…I ako imam sta treba dalje da radim..kada treba da se prijavim..ja sad tek krecem u osmi razred a ne bih zelela da zakasnim…Hvala u napred

  1. Zdravo Katarina, uspeh jeste bitan, ali nije presudan. Ono što nam je bitno da znamo je da li planiras da ideš na jednu školsku godinu ili više njih u Americi, kako bismo ti dali konkretnije informacije jer se radi o različitim programima. Najbolje je da nam se javis telefonom ili e-mailom, kako bismo ti dali preciznije informacije. Pozdrav

 3. Poštovani otac sam učenice srednje škole za dizajn odeće (IV razred) koja je uporedo završila i osnovnu baletsku školu “Raičević” u Subotici(zvanično akreditovana) i “Školu igre Ašhenm Ataljanc” u Beogradu koja se bavi obukom baletskih igrača. Namera joj je da nastavi dalje školovanje u jednoj od te dve oblasti da li balet da li dizajn odeće. Molim Vas da mi odgovorite kakve su mogućnosti. Unapred se zahvaljujem.

 4. Postovani,
  Moje ime je Novak i zivim u Podgorici,osmi sam razred osnovne skole(buduci da sam poceo kada su uveli reformu,tj. 9 razreda),s tim da imam dvanaest godina(poceo sam kad mi je bilo pet).Odlican sam djak sa prosjekom 5.00 ,i jedan sam od glavnih kandidata za djaka generacije.Aktivno se bavim uredjivanjem i kompjuterskom obradom skolskih novina.Ucestvujem u mnogo vannastavnih aktivnosti.Dobro mi idu prirodne nauke kao sto su matematika i fizika.Vjest sam u govornistvu i u vecini drustvenih nauka.Zanima me programiranje i robotika.Kako srednje skole u Podgorici i u Crnoj Gori nijesu toliko napredne zelio bih da se upisem u neku od srednjih skola u SAD i time steknem diplomu za neki od najboljih svjetskih fakulteta.Potrebna mi je vasa pomoc oko apliciranja,kao i stipendije sa sto vecim procentom.
  Unaprijed hvala na odgovoru!

  1. Zdravo Novace, pretpostavljamo da bi zeleo da se prijavis za skolsku 2015/16. godinu. Najbolje bi bilo da se cujemo na jesen, u septembru, oktobru, kada krenu prijave za narednu skolsku godinu, kako bismo na vreme nasli skolu prema tvojim afinitetima i koja nudi akademsku stipendiju.

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*