Srednja škola u Nemačkoj
Schule Schloss Salem je internacionalna škola osnovana 1920. i smatra se jednom od najelitnijih škola u Evropi.

Obrazovna institucija

Schule Schloss Salem je internacionalna škola osnovana 1920. i smatra se jednom od najelitnijih škola u Evropi. Smeštena je u velelepnom zdanju 11km od jezera Konstanca okružena šumom i prelepim pejzažima u južnom delu Nemačke. Slogan škole je „Education to responsibility“ odnosno „Obrazovanjem do odgovornosti“ i priprema polaznike za upis na prestižne univerzitete kako u Nemačkoj tako i širom sveta. Salem škola je obogaćena nastavnim kadrom iz SAD, Australije, Južne Afrike i Velike Britanije koji predaju u nemačkom Abituru (pripremni program za fakultet) i Internacionalnom Baccalaureate programu. Nastava se odvija na nemačkom i engleskom. Salem oblikuje učenike, uči ih da žive odgovorno i nezavisno, i da se na kreativan način suoče sa izazovima koje budućnost donosi.

Obrazovni sistem

Abitur – diploma nemačke srednje škole (nastava je na nemačkom jeziku) International Class/International Baccalaureate (IB) – IB diploma (nastava je na engleskom jeziku)

Lower school – Osnovna škola od 5.-7. razreda.
Middle School – niža srednja škola od 8.-10. razreda (nemačka i internacionalna odeljenja).
Upper School – srednja skola od 11. razreda gde se polaznici opredeljuju za jedan od 2 programa, Abitur ili IB diplomu.

Uslovi za upis

Potrebno je popuniti aplikaciju i dostaviti dokumenta. Za Abitur program polaznici moraju govoriti nemački jezik dovoljno dobro da mogu bez ograničenja pratiti nastavu. Za internacionalna odeljenja moraju imati odlično pismeno i govorno znanje engleskog jezika. Polaznici mogu krenuti u bilo koji razred od 5. do 11. Posebna pravila važe za internacionalna odeljenja (8, 9. i 10. razred).

Smeštaj

Smeštaj je rezidencijalni u okviru kampusa. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama u jedinicama koje takođe poseduju malu kuhinju i zajednički dnevni boravak.

Cene

Godišnja cena za polaznike IB programa za 2018/19 iznosi 44.400€. Za uplatu cele školarine odobrava se popust od 2%. Moguće je školarinu plaćati mesečno (3.700€) ili tromesečno (14.800€).

Upisnina (admission fee) iznosi 1.850€ i plaća se prilikom potpisivanja ugovora. Sigurnosni depozit iznosi 3.700€ a dobija se po isteku ugovora, odnosno završetka školovanja.

Dinarski deo iznosi 10.000 dinara.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha