Srednja škola u Švajcarskoj
Internatska škola Brillantmont – Lozana

Destinacija

Brillantmont škola osnovana je davne 1882. godine i kroz svoju dugu istoriju ima veliko iskustvo učenja srednjoškolaca najsavremenijim i najefikasnijim metodama. Locirana je na francuskom govornom području u Lozani, gradu od 250 hiljada stanovnika koji se smatra pravim studentskim centrom. Brojni svetski prestižni univerziteti, muzeji, kulturne i sportske institucije čine ovo mesto idealnim za razvoj đaka i studenata širom sveta. Škola se nalazi u centru grada, poseduje sedam zgrada sa kojih se prostire pogled na jezero i Alpe. Sa učenicima iz celog sveta (njih oko 160), kao i nacionalnoj različitosti stanovnika Lozane, polaznicima škole nudi se mogućnost da u mulitkulturnom društvu nauče i obogate svoje znanje i iskustvo.

Obrazovni sistem

srednja privatna skolaUčenici se mogu odlučiti između dva nastavna programa:

  • britanski, koji priprema učenike za Kemridž internacionalne ispite (IGCSE, AS, A Level) ili
  • američki, posle koga se otvara mogućnost upisa na koledž.

Tokom poslednje dve godine školovanja svi učenici i njihove porodice imaju konsultacije sa školskim profesorima i tutorima vezano za izbor daljeg školovanja i pripreme za polaganje prijemnog ispita. Koji god program da se izabere, učenje francuskog jezika je obavezno. Nastava se odvija na računarima kako bi se pospešilo brže učenje i stekla znanja iz informacionih tehnologija.

Uslovi za prijavu

Iako nije obavezno, preporučuje se da roditelji sa budućim polaznikom škole prvo dođu u posetu školi kako bi se iz prve ruke upoznali sa načinom rada. Po plaćanju registracije šalje se popunjena aplikacija školi. Škola zatim šalje tri upitnika na koje roditelji treba da daju odgovore i prilože školski uspeh učenika u poslednje tri godine, kao i dokaz znanja engleskog jezika. Po pregledu celokupne aplikacije, škola odlučuje da li prihvata učenika ili ne.

Smeštaj

Smeštaj u školskoj rezidenciji pruža mogućnost osamostaljivanja i odrastanja uz ostale polaznike škole. Prostor je idealno organizovan za učenje i druženje. Učenici su podeljeni prema polu i godištu. Sobe mogu biti jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne. Obroci se služe u školskoj kantini, gde učenici rado komuniciraju i sa vršnjacima, i sa svojim profesorima. Nadzor je obezbeđen u celom kampusu tokom godine. U okviru kompleksa se nalaze teniski i košarkaški teren.

Cene

Cena varira u zavisnosti od školske godine koja se upisuje, kao i od izbora američkog ili britanskog nastavnog plana. Cena se kreće od 70.000 do 76.000CHF godišnje.

U cenu je uključena nastava, smeštaj i obroci tokom svih sedam dana u nedelji, korišćenje svih školskih objekata, neograničeno korišćenje interneta i školskih IT programa, jedna ekskurzija po semestru, školska uniforma, učestvovanje u sportskim takmičenjima, udžbenici, godišnjak, itd.

U cenu nisu uključeni troškovi registracije 1600CHF (nerefundabilan iznos) i depozita 6000CHF(džeparac od koga se plaćaju ekskurzije, aktivnosti, novac za lične potrebe).

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha