Studije u Budimpesti i Beču
International Business School

O fakultetu

International Business School je dinamičan i inovativan fakultet za poslovne studije sa oko 1200 studenata iz preko 80 zemalja. IBS je akreditovan od strane sledećih institucija: The University of Buckingham, The Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP), British Accreditation Council (BAC), Hungarian Accreditation Committee (HAC), ECBE, the European Council for Business Education, New York-based International Advertising Association (IAA), SMBG Eduniversal, LCCI language exam, CCIP, Madrid Chamber of Commerce and Industry.

IBS u Budimpešti se nalazi na atraktivnoj lokaciji, u lepom rezidencijalnom delu grada. Budimpešta ima preko 1.7 miliona stanovnika. Sa svojim znamenitostima i kulturno-istorijskim nasleđem spada u najlepše gradove Evrope. IBS se nalazi u Budimu.

IBS u Beču otvoren je 2013. godine. Kampus se nalazi u rezidencijalnom delu Beča, 20 minuta je prevozom udaljen od centra grada. Zgrada kampusa je potpuno renovirana i moderno opremljena sa prostranim učionicama, čitaonicama, bibliotekom.

Osnovne studije

Bachelor’s program traje tri godine (šest semestara). Program je akreditovan od strane The University of Buckingham. Studije se odvijaju na engleskom jeziku. Prva godine je svima ista nakon čega se bira smer. Postoje sledeći smerovi:

 • BSc in Arts Management
 • BSc in Business and Diplomacy
 • BSc in Business and Tourism
 • BSc in Financial Management
 • BSc in Management
 • BSc in Management with Information Systems
 • BSc in Management with Languages
 • BSc in Management with Psychology

Na poslednjoj godini studija student bira da li će stručnu praksu obaviti u zemlji (Mađarska/Austrija) ili u inostranstvu, ili će kombinovati te dve opcije.

U toku osnovnih studija, moguće je iskusiti ERASMUS program u vidu jednog semestra. Preko sto studenata godišnje iskusi ovaj program u IBS-u sa 68 partnerskih univerziteta.

Master studije

Master program traje godinu dana (tri semestra, gde je 3. semestar rad na tezi). Program je akreditovan od strane The University of Buckingham. Studije se odvijaju na engleskom jeziku. Postoje sledeće oblasti:

 • MSc in Financial Management (ranked no. 8. in Eastern Europe)
 • MSc in Human Resource Management (ranked no. 4 in Eastern Europe)
 • MSc in International Business (ranked no. 12 in Eastern Europe)
 • MSc in Marketing Management programme (ranked no. 6 in Eastern Europe)

Uslovi za upis

Da bi upisali osnovne studije kandidati moraju da prilože zvaničan transkript iz srednje škole preveden na engleski i da polažu test engleskog, pismeni i usmeni deo. Ukoliko imaju rezultate za TOEFL min. 550 ili za IELTS 6.0, polažu samo usmeni deo.

Da bi upisali master studije kandidati moraju da prilože diplomu osnovnih studija prevedenu na engleski i da polažu test engleskog, pismeni deo i intervju. Ukoliko imaju rezultate za TOEFL min. 575 ili za IELTS 6.5, idu samo na intervju.

Prilikom prijave podnosi se popunjena aplikacija, kopija pasoša, uplaćen depozit i izvod iz banke koji pokazuje da student ima sredstva za program.

Smeštaj

Smeštaj u Budimpešti je organizovan u studentskom domu koji se nalazi odmah pored zgrade fakulteta. Dom je lociran na 20 minuta prevozom od centra grada. Sobe su kompletno opremljene, jednokrevetne ili dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i internetom. Na svakom spratu postoji kuhinja i vešernica. Postoje i sportski sadržaji koji su dostupni studentima u okviru kampusa.

Odmah pored doma nalazi se studentski restoran gde mogu ručati u pauzi između predavanja. Na fakultetu postoji kantina gde studenti mogu kupiti snekove i piće. U samom domu nalazi se kafe.

Studenti mogu i sami naći smeštaj ukoliko im to više odgovara. Za internacionalne studente postoji studentska služba koja je tu za svaku vrstu pomoći. Oni savetuju studente po svim važnim pitanjima.

Cene

Cena školarine:

 • Cena programa na osnovnim studijama iznosi 6600€ po godini.
 • Cena master programa u Budimpešti iznosi 8700€ po godini.
 • Cena master programa u Beču iznosi 11800€ po godini.

Od 2015. godine dostupne su stipendije u iznosu od 50-75% za nove studente!
Registracija za studente van EU iznosi 900€ jednokratno. Dinarski deo iznosi 10.000 dinara.
Cena smeštaja u domu iznosi 260€ mesečno u višekrevetnoj, a 385€ mesečno u jednokrevetnoj sobi (ugovor na 10 meseci).

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha