Fontys University of Applied Sciences
Osnovne i master studije

Nastava je na engleskom jeziku

O fakultetu

Fontys univerzitet je jedan od najvećih univerziteta u Holandiji. Glavna karakteristika je internacionalnost. Nastava je na engleskom jeziku. Postoje programi i na nemačkom i holandskom jeziku. Univerzitet se nalazi na tri lokacije: Eindhoven, Tilburg, Venlo.

Ajnhoven je poznat kao centar nauke i tehnologije. Tu se nalaze svetski poznate kompanije i institucije vezane za ovu oblast. Anjhoven je i studentski grad. Tilburg je dinamičan grad sa mnoštvom kulturnih dešavanja u toku godine. U njemu su smeštene brojne institucije kulture. Grad ima tri univerziteta. Umetnički kampus je lociran u centru. Venlo je jedan od vodećih evropskih regiona za proizvodnju hrane i ekonomski je veoma jak. Kampus karakteriše izrazita internacionalnost. Preko 70% su internacionalni studenti. Lociran je u “zelenom” području. Svaki kampus ima svoju biblioteku, restoran, kompjuterske učionice.

Svi programi Fontys univerziteta imaju akreditacije “Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie” ili “NVAO” (the Dutch/Flemish Accreditation Organisation), ili od ovlaščenih britanskih tela. Na kraju studija dobijaju “dodatak diplomi” koji je uvela Evropska komisija. Ona omogućava budućim poslodavcima da bolje razumeju kvalifikacije svršenih studenata.

Osnovne studije

Osnovne studije (Bachelor Study Programmes)

Postoje sledeće oblasti za studije na engleskom jeziku:
– Business Informatics.
– Electrical & Electronic Engineering.
– Industrial Engineering & Management.
– Information & Communication Technology.
– International Business and Management Studies.
– International Business Economics.
– International Fresh Business Management.
– International Marketing.
– Logistics Management.
– Mechanical Engineering.
– Mechatronics Engineering.
– Software Engineering.
– Physiotherapy.
– Dance Academy.
– Conservatory.
– Academy for Circus and Performance Art.

Master studije

Master studije (Master Study Programmes)

Postoje sledeće oblasti za studije na engleskom jeziku:
– Master of Architecture.
– Master of Business Administration (MBA) part-time.
– Master Choreography (part-time).
– Master of Science in Business & Management.
– Master in International Logistics/Procurement/SCM.
– Master of Music.
– Master of Urbanism.

Uslovi za upis

Uslovi za upis na osnovne studije su sledeći: diploma o završenoj srednjoj školi plus transkript ocena i položen IELTS 6.0 ili TOEFL 550.

Uslovi za upis na master su sledeći: diploma o završenim osnovnim studijama sa priznatih univerziteta i položen IELTS 6.0 ili TOEFL 550.

Smeštaj

Fontys pomaže studentima pri pronalaženju smeštaja. Univerzitet nema svoje smeštajne jedinice već sarađuje sa brojnim agencijama koje pronalaze smeštaj studentima. Prosečna cena smeštaja na mesečnom nivou je od 350-425€. Obično se unapred plaća depozit i stanarina za prva dva meseca.

Cene

Cene za školsku 2018/19.godinu
Osnovne studije (B.A.). Cena iznosi 9600€ po godini studija i odnosi se na studente iz zemalja koje nisu članica EU. Cena za EU Studente je 2060€.

Master studije (M.A.).Cene se kreću od 5500€ – 7211€.
Master of Music: 7.211€
Master of Architecture / Master of Urbanism:6.600€
Master Choreography: 5.500€

Dodatni troškovi.
Prosečna cena smeštaja iznosi 350-450€ mesečno. Zdravstveno osiguranje iznosi cca 34€ mesečno (sa popustom za Fontys studente). Za one koji boluju od astme, dijabetesa i sl. moguće je ugovoriti posebne premije i cena osiguranja u tom slučaju iznosi oko 54€ mesečno. Ukupni mesečni troškovi iznose oko 900-1100€ (smeštaj, ishrana, osiguranje, knjige, garderoba, knjige, prevoz). Imigraciona služba Holandije (IND) zahteva od studenata kojima je potrebna viza za studiranje u Holandiji da prikažu iznos od 10.800EUR za prvu godinu studija.

Važna napomena. U dogovoru sa imigracionim odeljenjem, Fontys Univerzitet ima pravo apliciranja za vizu u ime studenta, čime je proces dobijanja vize znatno ubrzan i olakšan.

Dinarski deo iznosi 10000 dinara.

Plaćena stručna praksa. Studenti imaju pravo na praksu u okviru studija. Visina primanja, određuje da li će student plaćati porez na zaradu ili ne.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha