Fakultet u Nemačkoj IUBH – School of Business and Management
Osnovne i master studije

Nastava je na engleskom jeziku

Jedan od vodećih nemačkih privatnih univerziteta

O fakultetu

iubh logoIUBH je osnovan 1998. godine u Bad Honefu kao International University of Applied Sciences. Od strane Ministarstva za obrazovanje i nauku 1999. priznate su i studije menadžmenta iz oblasti hotelijerstva, turizma i avijacije. Ima tri kampusa i to u Bad Honefu, Bad Rajhenhalu i Berlinu.

Glavni kampus univerziteta je lociran u Bad Honefu (u blizini Bona), u samom centru grada. U sklopu kampusa su amfiteatri, rezidencije, biblioteka i kafići. Na univerzitetu se neguje internacionalni miks. Postoje studentski klubovi i udruženja unutar kojih se studenti druže i organizuju razne aktivnosti.

IUBH je akreditovan od strane German Council of Science and Humanities (Wissenschaftsrat) i FIBBA (Foundation for International Business Administration Accreditation). Nastava je na engleskom jeziku.

Osnovne studije

Osnovne studije (Bachelor Study Programmes) su prvi korak ka uspešnoj karijeri. Skoro 50% diplomaca osnovnih studija dobije ponudu za posao i pre nego što diplomiraju, dok 75% diplomaca dobije ponudu u roku od tri meseca od diplomiranja.

Postoje sledeće oblasti:
– Menadžment u avijaciji.
– Međunarodni menadžment za organizaciju događaja i manifestacija.
– Menadžment u hotelijerstvu.
– Međunarodni menadžment.
– Menadžment u međunarodnom marketingu.
– Menadžment u turizmu.
– Program pripreme za master.
– Online studije (poslovna administracija, poslovna informatika).

Master studije

Master studije (Master Study Programmes) – oblasti:

– Međunarodni menadžment.
– Međunarodni menadžment u hotelijerstvu.
– Međunarodni menadžment u marketingu.
– Međunarodni menadžment u oblasti finansija i računovodstva.
– Međunarodni menadžment u avijaciji.
– Međunarodni menadžment u zdravstvenoj zaštiti.
– Međunarodni menadžment u ljudskim resursima (HR).
– Međunarodni menadžment – IT menadžment.
– MBA – Međunarodno poslovanje.
– Menadžment – transport i logistika.
– Vođstvo i menadžment.
– PreMaster Programme.
– Online studije (opšti menadžment).

Uslovi za upis za osnovne studije

Uslovi su sledeći: diploma o završenoj srednjoj školi plus transkript ocena i položen IELTS 6.0 (ili TOEFL, PEARSON).

Prilaže se i popunjena aplikacija, CV, esej (do 800 reči, o sebi, svojim ciljevima i razlozima za biranje IUBH), 1 fotografija (pasoški format), kopija pasoša.

Uslovi za upis za master studije

Uslovi su sledeći: diploma o završenim osnovnim studijama sa priznatih univerziteta i položen IELTS 6.0 (ili TOEFL, CEFR, PTE).

Prilaže se i popunjena aplikacija, CV, esej (do 800 reči, o sebi, svojim ciljevima i razlozima za biranje IUBH), 1 fotografija (pasoški format), kopija pasoša.

Smeštaj

Smeštaj u Bad Honefu je na kampusu. Apartmani su dvosobni i trosobni sa zajedničkom kuhinjom i kupatilom. Postoje i apartmani za jednu osobu sa sopstvenim kupatilom i kuhinjom. Sve smeštajne jedinice su kompletno opremljene. Na raspolaganju su prostorije sa mašinama za pranje i sušenje veša, parking za bicikl (napolju), kablovska TV, internet.

Smeštaj u Bad Rajhenhalu je na kampusu. Kampus ima 25 kompletno opremljenih jednokrevetnih apartmana sa malim frižiderom. Studenti dele kuhinju, dnevni boravak, toalete i kupatila (odvojeni po polovima).

Smeštaj u Berlinu je raznovrstan. Postoji smeštaj u apartmanima i hostelima. Berlinska studentska organizacija (Student Union Berlin) pomaže studentima za sva njihova pitanja, uključujući i pronalazak adekvatnog smeštaja.

Cene

Osnovne studije (B.A.). Cena po semestru za smerove koji imaju 6 semestara iznosi 5350€.
Smerovi međunarodni menadžment u hotelijerstvu i međunarodni menadžment u turizmu traju po 7 semestara i cena po semestru iznosi 5600€. Sedmi semestar se realizuje na partnerskom univerzitetu i nakon završenih studija student dobija dvojnu diplomu (2 diplome od 2 fakulteta).

Ostali troškovi: naknada za upis 800€, ishrana 600€ (za prva tri semestra, svaki naredni se plaća €300), karta za prevoz 120.10€, knjige od €600. Studenti koji apliciraju preko nas ne plaćaju dodatnih 50€ za prijavu!

Master studije (M.A.). Cena po semestru se kreće između 5050€ i 7100€ u zavisnosti od broja semestara i vrste smera koje student odabere.

Ostali troškovi: naknada za upis 800€, ishrana €600 (za prva tri semestra, svaki naredni se plaća €300), karta za prevoz €120.10, knjige od €600. Studenti koji apliciraju preko nas ne plaćaju dodatnih 50€ za prijavu!

Dinarski deo iznosi 10000 dinara.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha