Koledž u Americi – Edmonds Community College Washington
Postoji mogućnost stipendiranja

Destinacija

Edmonds Community College je državna dvogodišnja viša škola koja se nalazi na 24km severno od Sijetla. Kampus se prostire na 50 hektara, u bezbednom je predgrađu, udaljen 25 minuta vožnje od centra grada i 45 minuta od aerodroma. U okolini se nalaze prodavnice, banke, apartmani, kafei i restorani.

Sijetl je veliki poslovni, kulturni i sportski centar. U njemu se nalaze Microsoft, Starbucks, Amazon, Boeing…

O studijama

Edmonds Community College ima program dvogodišnjeg školovanja. Godišnja cena koledža je duplo niža od cene godine na većini univerziteta. Prve dve godine koledža se računaju kao prve dve godine fakulteta, što studenti koriste kako bi nastavili studije na nekom od brojnih univerziteta sa kojima Edmonds sarađuje. Postoje tri tipa diplome: Associate of Arts, Associate of Science and Associate of Tehnical Arts.

Da bi dobili diplomu Associate of Arts studenti moraju pohađati sledeće predmete: Accounting, Anthropology, Art, Business, Communications, Drama, Economics, Education, English, French, Geography, German, History, International Studies, Japanese, Journalism, Music, Philosophy, Political Science, Pre-Architecture, Psychology, Sociology, Spanish, Speech Communication, Visual Communications/Multimedia…

Da bi dobili diplomu Associate of Science studenti moraju pohađati sledeće predmete: Astronomy, Biology, Chemistry, Computer Science, Engineering, Environmental Science, Geology, Mathematics, Pre-Medical, Pre-Nursing, Nutrition…

Da bi dobili diplomu Associate of Tehnical Arts studenti moraju pohađati sledeće predmete: Business Information Technology, Business Management, Computer Animation, Computer Information Systems, Construction Management, Digital Music, Early Childhood Education, Allied Health, Horticulture, Hospitality and Tourism, Materials Science Technology, Aerospace Manufacturing, Paralegal Studies, Web Design and Application Development…

Studenti imaju mogućnost i da celokupno školovanje provedu na Edmonds-u. Central Washington University (CWU), koji nudi četvorogodišnju Bachelor’s diplomu, nastavu takođe drži na Edmonds kampusu. CWU ima sledeće oblasti: biznis administraciju, informacione tehnologije, upravljanje i administraciju, prava i društvene nauke. Takođe postoji i master program u oblasti računovodstva. Studenti Edmondsa i CWU pohađaju zajedno nastavu i dele iste prostorije u okviru kampusa.

Studenti se posle dve godine na Edmondsu mogu transferovati na sledeće univerzitete: University of Washington, Washington State University, Cornell University, Purdue University, Rutgers University, University of California, Berkeley, Michigan State University, University of Indiana, University of Southern California, Georgia Institute of Technology, Seattle University, University of Virginia, University of Texas, University of Wisconsin, University od Minnesota, University of Kansas, State University of New York, Buffalo, San Francisco State University, Pennsylvania State University, Ohio State University, Central Washington University i mnogi drugi.

Uslovi za upis

Uslovi za upis:

  • minimum 16 godina starosti,
  • zvaničan transkript iz škole preveden na engleski,
  • TOEFL 480, IELTS 5.0 ili Cambridge test.

Prilikom prijave podnosi se popunjena aplikacija, kopija pasoša, uplaćen depozit i izvod iz banke koji pokazuje da student ima sredstva za program (minimum$17,142).

Zimski semestar traje od Jan-Mar, prolećni od Apr-Jun i letnji od Jun-Avg.

Smeštaj

Za internacionalne studente postoji studentska služba koja je tu za svaku vrstu pomoći. Oni savetuju studente po svim važnim pitanjima. Prve nedelje dolaska organizuju orijentaciju kada se studenti upoznaju sa celim kampusom i svim aktivnostima kojima se mogu priključiti kako bi im boravak na kampusu bio zabavan.

Smeštaj. Za prvu godinu studija savetuje se boravak u porodicama. Osoblje Edmondsa lično posećuje i proverava svaku porodicu pre nego što je preporuči svojim studentima. Saradnja sa porodicama datira od 1980. godine. Prednost porodice je komunikacija na engleskom jeziku sa Amerikancima, obezbeđena ishrana, upoznavanje sa američkim stilom života i kulturom.

Postoji i smeštaj na samom kampusu u novoj rezidenciji, Rainer Place. Tu studenti dele smeštaj sa drugim internacionalnim studentima ili studentima iz Amerike. Apartman ima 4 sobe, 2 kupatila, dnevnu sobu i kuhinju. Sobe su jednokrevetne, opremljene krevetom, radnim stolom i nameštajem. Imaju internet, telefon, TV, mašinu za veš.

Po dolasku na studije, predstavnik Edmondsa dočekuje studente na aerodromu i odvozi ih do smeštaja.

Cene

Godišnja cena koledža je duplo manja od cene godine na većini univerziteta:

– prijava $9,188.25,
– troškovi života $ 6,150.75,
– knjige $1,200,
– zdravstveno osiguranje $603,

ukupna cena iznosi $17,142.

Studenti prilikom prijave uplaćuju nerefundabilni depozit u iznosu od $50 (u dinarima) i 10.000 dinara.
Kompletan iznos školarine se plaća tek po dolasku studenta na Edmonds College (prve nedelje studija).

Stipendije. Studentska služba za internacionalne studente nudi po tri stipendije za jesenji, zimski i prolećni semestar. Da bi se ostvarila jedna od njih, neophodno je priložiti nezvaničan transkript ocena na engleskom jeziku. Stipendija se koristi za umanjenje školarine, i iznosi 300 ili $500. Stipendija važi za jedan semestar u toku godine studija. Postoje i druge stipendije koje obezbeđuje Fakultetski fond, a iznos je od 200-1000$ godišnje. Kriterijum za dodeljivanje stipendije je prosek ocena, minimum 2.5 GPA.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha