Srednje škole u Americi – Državne škole – F1 viza
Uspostavljena je saradnja sa preko 100 škola širom SAD-a, obezbeđen smeštaj tokom školovanja, kao i asistencija u svim fazama programa.

Obrazovna institucija

Naš partner je organizacija koja posluje od 2001. godine sa ciljem da pruži asistenciju kandidatima prilikom upisa u srednje škole, na koledže i univerzitete širom SAD-a. Učenicima se pruža kvalitetno obrazovanje, dok škole i fakulteti dobijaju visoko motivisane učenike iz celog sveta, i tako postižu nacionalni miks među đacima. Organizacija sarađuje sa preko 100 škola širom SAD-a, obezbeđuje smeštaj tokom školovanja, pruža asistenciju na svim nivoima prilikom odabira i upisa na školovanje. U ponudi je školovanje u državnim i privatnim srednjim školama, koledžima i univerzitetima.

Državne škole

Za razliku od programa kulturne razmene, koji se realizuje na J1 vizi, ovde se stavlja akcenat na studentsku, F1 vizu, koja nudi veće mogućnosti samim učenicima. Na raspolaganju je izbor distrikta ili grada u okviru država SAD-a, tako da učenik bira između Los Anđelesa, Čikaga, Bostona ili nekog drugog atraktivnog mesta. Đaci polažu ista prava kao i lokalni učenici, a na kraju školovanja imaju mogućnost sticanja diplome srednje škole, ukoliko su pohađali 12. razred, odnosno 4. srednje. Najveća prednost je to što đaci mogu završiti više od jednog razreda u Americi uz napomenu da đaci samo jednu godinu mogu provesti u državnoj a svaku narednu u privatnoj školi.
Važna napomena: učenik bira distrikt/grad, ali ne i konkretnu školu.

Obrazovni sistem

Predmeti u američkim školama se dele na obavezne i izborne. Važno je da se pre izbora predmeta, učenik konsultuje sa školskim savetnikom i odabere slične predmete koje je pohađao u svojoj predhodnoj školi ili nove predmete koje želi da pohađa. Pored obaveznih i odabranih predmeta, škola pruža mogućnost odabira vannastavnih aktivnosti poput različitih sportova, plesova, sekcija, organizacija, itd.

Uslovi za upis

Kandidat mora da ima između 14 i 18,5 godina, visok nivo zrelosti i motivacije da se školuje u inostranstvu. Pored dobrih ocena, kandidat mora da položi SLEP test iz engleskog jezika. Ukoliko ispunjava uslove, priprema se celokupna školska aplikacija i dobija od škole pozivno pismo za dobijanje F1 vize za školovanje.

Smeštaj

Smeštaj je predviđen u pažljivo biranim porodicama koje su proverene od strane same organizacije. Biraju se porodice koje pokažu veliku želju i motivaciju da ugoste inostrane studente, i da im pomognu da upoznaju američku kulturu. Svaka porodica takođe ispunjava aplikaciju za učestvovanje na ovom programu. Posećuje se kuća i vrši se intervju sa svakim članom porodice. Ukućani prilažu pisma preporuke i potvrdu da nisu osuđivani i da se protiv njih ne vodi krivični postupak. Pri odabiru porodice, brižljivo se uklapaju interesovanja porodice i učenika. Doručak i večera su obezbeđeni, dok učenik može poneti užinu ili da uplati ručak u školi.

Cene

Cena školske godine u državnim školama BEZ MOGUĆNOSTI BIRANJA REGIONA iznosi $14.950 i 10.000 dinara (u ceni su školarina, smeštaj, osiguranje i trošak podnošenja aplikacije).

Cene za školsku 2018/19. se kreću od cca 18.000$ (Indijana) – 40.000$ (Masačusets).

Aplikacija iznosi 250$. Dinarski deo iznosi 10.000 rsd.

Cena obuhvata: godišnju školarinu, smeštaj u porodici na bazi polupansiona u toku nedelje a punog pansiona vikendom, zdravstveno osiguranje, transfer od aerodroma do porodice, nadzor lokalnog koordinatora na destinaciji, kompletnu asistenciju pre i za vreme trajanja programa.

Cena ne obuhvata:  avio kartu, vizu ($160 + sevis $200), korišćenje školskog ormarića, knjige, džeparac.

Način plaćanja: prilikom prijavljivanja plaća se depozit od 20% deviznog dela programa i 10.000 dinara. Druga rata se plaća po zvaničnom prihvatanju đaka na program od strane škole, a pre odlaska u ambasadu, u iznosu od 30% deviznog dela. Preostalih 50% plaća se nakon dobijanja vize ili najkasnije do 1.7. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate!

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha