Postoje dva različita programa: GCSE program (za đake od 15+ godina) i A-nivo program (za đake od 16+ godina).

Destinacija

d’Overbroeck’s koledž je vodeća nezavisna škola i internat sa sedištem u Oksfordu.

Postoje dva različita programa:

 • GCSE program (za đake od 15+ godina). Program je organizovan u Međunarodnom studijskom centru koji pohađa 40 međunarodnih polaznika. Studijski centar je ocenjen sa osam poena za kvalitet obrazovanja u poslednjem izveštaju inspekcije Britanskog Saveta.
 • A-nivo program (za đake od 16+ godina). Program je organizovan u srednjoj školi koju pohađa 250 đaka (60% iz Velike Britanije). Srednja škola ovog koledža je opisana kao „verovatno najbolja nezavisna srednja škola u Velikoj Britaniji“ od strane Vodiča za dobre škole.

Akreditacije.
d’Overbroeck’s koledž je akreditovan član Saveta Nezavisnih Škola i član- je SHMIS-a.
Međunarodni studijski centar d’Overbroeck’s koledža je akreditovan od strane Britanskog Saveta.

GCSE program

GCSE program (za studente od 15+ godina) obuhvata intenzivan kurs engleskog jezika kao i druge akademske predmete (kao što su likovna kultura, biologija, poslovne studije, hemija, državljanstvo, francuski, nemački, geografija, istorija, matematika i fizika). Đaci mogu da studiraju do 9 različitih GCSE ili iGCSE predmeta u zavisnosti od njihovog nivoa znanja engleskog jezika.

Ovaj kurs je pogodan za đake koji žele da idu na A-nivo studija ili na Međunarodni Bakalaureat u Velikoj Britaniji. On nudi sigurno okruženje koje pruža podršku i nastavu u malim grupama. GCSE program predaju nastavnici koji razumeju koliki može biti izazov raditi na stranom jeziku.

Mnogi od GCSE studenata idu na studije A-nivoa u d’Overbroeck’s srednju školu. Drugi nastavljaju školovanje u vodećim školama u Velikoj Britaniji.

GCSE studenti imaju tendenciju da postižu izvrsne ocene na ispitima A-nivoa i zauzimaju mesta na najboljim univerzitetima u Velikoj Britaniji uključujući Oksford i Kembridž univerzitete.

Ključne karakteristike:

 • Lokacija: u srcu Oksforda, na sat vremena od aerodroma London Hitrou.
 • Rezultati: đaci konstantno postižu odlične ocene na GCSE.
 • Mesec polaska: septembar/januar.
 • Trajanje: obično tri polugodišta.
 • Traženi nivo znanja engleskog jezika: minimum niži srednji nivo.
 • Uzrast: 15+
 • Ukupan broj đaka: oko 40.
 • Veličina odeljenja: 10-12 đaka.
 • Časovi: Dan započinje registracijom u 8:45. Školski dan se obično završava u 17h.
 • Nacionalnosti đaka. Đaci nam se pridružuju sa svih strana sveta uključujući i Azerbejdžan, Kinu, Nemačku, Hong Kong, Iran, Japan, Kazahstan, Južna Koreju, Tajland, itd.

A Level program

A Level. d’Overbroeck’s srednja škola u Oksfordu je veoma poznata po podsticanju, interaktivnom podučavanju i prijateljskom okruženju. Veličina odeljenja je prosečno 7 (najviše 10) đaka, tako da svaki polaznik može da dâ doprinos na časovima i da mu bude posvećena pažnja.

Đaci mogu da izaberu iz širokog spektra od preko 30 izbornih predmeta koje mogu da pohađaju u gotovo bilo kojoj kombinaciji. Većina polaznika je iz Velike Britanije, ali ima puno i međunarodnih đaka. Svake godine gotovo 100 novih polaznika pridruži se školi i zato je lako međunarodnim đacima da steknu prijatelje. Jedna od prednosti koledža je lična pažnja koji đaci dobijaju kako bi dobro napredovali i unapred planirali studije na najboljim univerzitetima.

Na koledžu postoje ateljei (sa posebnim prostorijama za fotografiju i keramiku), studijski centri sa nadgledanjem, školska biblioteka potpuno opremljena računarima, pristup bežičnom internetu i dobro opremljene laboratorije.

Rezultati đaka sa AS i A-nivoa su odlični i 2010. godine škola je rangirana kao najbolja škola u zemlji koja doprinosi poboljšanju uspeha đaka. Postoji i specijalni pripremni program za Univerzitete Oksford i Kembridž razvijen od strane školskog osoblja (nekoliko od njih su diplomirali na ovim univerzitetima), kao i specijalizovan program za medicinske univerzitete. Deset najboljih univerzitetskih destinacija tokom poslednje četiri godine uključuju Oksford Univerzitet, Londonsku školu ekonomije, Imperijalni koledž u Londonu, Univerzitetski koledž u Londonu i Bristolski Univerzitet.

Akademski predmeti.
Ponuđeni predmeti na AS/A-nivou u uključuju: likovnu kulturu, biologiju, poslovne studije, hemiju, kineski, klasičnu civilizaciju, klasični grčki jezik, komunikaciju i kulturu, informatiku, dramske i pozorišne studije, ekonomiju, engleski jezik, filmske studije, francuski jezik, višu matematiku, geografiju, nemački jezik, istoriju, istoriju umetnosti, italijanski jezik, japanski jezik, latinski, matematiku, moderne jezike, muzičko obrazovanje, muzičku tehnologiju, filozofiju, fotografiju, fiziku, fizičku kulturu, politiku, psihologiju, religijsko obrazovanje, ruski jezik, sociologiju, španski jezik.

EFL. Stipendija za specijalizovani akademski engleski jezik je data svim đacima kojima je neophodna pomoć u engleskom jeziku kako bi polagali IELTS ispite u srednjoj školi.

Smeštaj

GCSE đaci žive u pažljivo odabranim porodicama ili postoji ograničen broj mesta u domovima. Porodice đacima pružaju dosta brige i podrške koja je neophodna za studiranje u inostranstvu. Đaci se takođe ohrabruju da govore engleski jezik u svakom trenutku i imaju priliku da dožive britansku kulturu i običaje. Porodice su pažljivo izabrane i mnoge od njih su imale đake sa koledža koji su odsedali kod njih tokom ranijih godina.

Porodice se nalaze 10-20 minuta od koledža. Đaci odsedaju u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Doručak i večeru obezbeđuje porodica. Pristup internetu je dostupan za sve.

A nivo đaci žive ili u domovima koledža ili u porodicama. Smeštaj se nalazi u atraktivnom delu severnog Oksforda (samo nekoliko minuta od centra grada). d’Overbroeck’s ima tri studentska doma blizu koledža.
Đaci odsedaju u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa sopstvenim ili zajedničkim kupatilom. Osoblje škole živi u svakom domu i  oni pripremaju doručak i večeru za đake. Ručak je moguće kupiti u školi.
Studentski domovi su podeljeni u specijalne odeljke za dečake i devojčice. Svaki dom ima prostranu zajedničku prostoriju koju dečaci i devojčice koriste zajedno, kao i baštu za roštilj, stoni-tenis, itd.

U porodicana domaćini koje su često profesionalci poput dizajnera, lekara, pravnika i univerzitetskih predavača. Mnogi godinama pružaju dobrodošlicu međunarodnim studentima. Đaci imaju jednokrevetnu sobu i dobijaju doručak i večeru.
Pristup internetu je dostupan svima u studenskim domovima i kod porodica domaćina.

Nadzor i aktivnosti

Briga o đacima. Svaki đak ima ličnog predavača koji prati i podržava njegov/njen akademski razvoj. Predavači su uvek spremni da daju savet i podršku đacima za bilo kakve probleme i oni su u stalnom kontaktu sa roditeljima. Inspektorat nezavisnih škola ocenio je školsku brigu za đake kao „izuzetnu“ u poslednjoj inspekciji.

Đaci takođe imaju redovne sastanke sa direktorom Međunarodnog studijskog centra koji ocenjuje njihov akademski kao i ukupni napredak i razgovara sa njima o akademskim težnjama za budućnost.
Đaci uvek imaju nekoga sa kim mogu da razgovaraju ako imaju problema i postoji 24/7 dostupna telefonska linija za hitne slučajeve.

Aktivnosti. Đaci se podstiču da učestvuju u širokom spektru sportskih aktivnosti, uključujući umetnost, košarku, fudbal, tenis, kriket, ples, debate, dramu, muzičku sekciju, privanje, veslanje, ragbi, itd. U nekima od njih učestvuju naši studenti srednje škole. Svakog polugođa ima događaja, ekskurzija i aktivnosti kao što su razgledanje Londona, odlazak na trku u veslanju Univerziteta u Oksfordu, slušanje novogodišnjeg koncerta, nastupanje na Međunarodnom festivalu umetnosti, učestvovanje u Božićnoj predstavi, odlazak na ekskurziju u Bat, odlazak na ples, poseta Didkot elektrani, učestvovanje u dramskoj radionici itd.

Cene

Cene za školsku 2017/18. Za školsku 2018/19. cene izlaze u martu 2018.

Cene za A levels.

Prijava 625£ + 10.000 dinara.
Depozit 1335£ (refundabilan po završetku školske godine).
Školarina iznosi 9.675£ po semestru.
Smeštaj u rezidenciji Hayfield House/Islip House iznosi 4.450£ po semestru, a u rezidenciji Bensons House iznosi 3.950£ po semestru.
Smeštaj u porodici iznosi od 2.400-4.400£ po semestru (u zavisnosti od dužine trajanja semestra).

U cenu nisu uključene ekskurzije, izleti, udžbenici za nastavu, zdravstveno osiguranje, polaganje zvaničnih ispita (cca 25-47£ po ispitu).

Cene za GCSE program.

Prijava 625£ + 10.000 dinara.
Depozit 1335£ (refundabilan po završetku školske godine).
Školarina iznosi 10.495£/semestru (s obzirom da postoji tri semestra u toku godine, godišnja cena školarine je 31.485£).
Većina đaka boravi u porodicama dok postoji i određeni broj soba u internatu. Cena iznosi 3.950£ po semestru. Postoji doplata za sopstveno kupatilo.

U cenu nisu uključene ekskurzije, izleti, udžbenici za nastavu, zdravstveno osiguranje, polaganje zvaničnih ispita (cca 25-47£ po ispitu).

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha