Nebrojeno puta sam čula izjavu: “to je za ove mlade, mi smo našu školu završili”. Postavlja se pitanje šta to znači i da li se sticanjem diplome naše obrazovanje završava?

Škole jezika u inostranstvu ne postavljaju starosnu granicu kao uslov za pohađanje njihovih kurseva. Važna je samo Vaša želja da učite i usavršavate neki od stranih jezika na brojnim destinacijama. Uz stručnu pomoć možete odabrati pravi kurs po Vašoj meri i potrebama.

Kursevi se pre svega dele prema fondu časova na standardne, intenzivne, super intenzivne, ili prema uzrastu ( za juniore – teenage summer camps, za odrasle – adults 16+, ili za odrasle 50+) . Cilj je da se stariji polaznici grupišu prema godinama i interesovanjima. Zamislite polaznike od 16 i od 50 godina u istoj grupi? Priznaćete, malo je zajedničkih tema o kojima bi se polemisalo.

Sledeća podela je prema sferi interesovanja, pa imamo standardne kurseve opšteg jezika, specijalizovane kurseve (za bankare, pravnike, doktore), specijalne kurseve za profesore jezika. Za one koji nisu raspoloženi da samo uče jezik, nude se programi poput vacation’ n learn, travel talk, communicating with confidence, language plus dance, language plus cooking i mnogo drugih. Za svaku temu, za svako interesovanje, nudi se poseban program kako se ne bi učenje jezika svelo samo na pravila o građenju vremena, pravila o nepravilnoj množini, i slično. Važno je imati želju, a pre svega potrebu da budete bolji, i shvatiti da je u učenje stranog jezika potrebno stalno ulaganje.

Da li je u pitanju lična satisfakcija, napredovanje na poslu, zabava ili jednostavno ljubav prema novom jeziku, to je dovoljan razlog da se upustite u “edukativnu avanturu”!

Pronađite adekvatnu školu jezika pretraga škola

Nazad na zanimljivosti