Letnji kamp engleskog jezika Clifton College – Bristol
Za uzrast od 13 – 17 godina.
Iskoristite popust od 75£​ za rezervacije do kraja 2017.

Destinacija

Bristol je najveći grad u jugozapadnoj Engleskoj, ima preko pola miliona stanovnika. Istorijski je grad sa mnoštvom znamenitosti, a istovremeno ima puno dešavanja i mogućnosti za šoping. Nalazi se na dva sata vožnje od centralnog Londona, na sat i po od Heathrow aerodroma.

Clifton je bezbedno, rezidencijalno predgrađe koje se nalazi na 15 minuta pešice ili 5 minuta vožnje autobusom od centra Bristola. Poznat je po mostu Suspension.

O školi

Clifton College je jedna od najprestižnijih engleskih internatskih škola osnovana 1862. godine.  Ima odlične akademske i sportske reference. U okviru škole se od 1999. godine organizuju internacionalni letnji kampovi jezika.

Kursevi jezika su organizovani od strane škole International House Bristol koja ima akreditaciju British Council-a.

Program

Kursevi jezika su organizovani u grupama od najviše 15 đaka. Na početku se vrši testiranje prema kome se đaci svrstavaju u grupe prema nivou znanja engleskog jezika. Tinejdžeri (13-17 godina) imaju 15 sati učenja jezika nedeljno, pre podne u periodu od 9-12:40h. Na kraju programa dobijaju sertifikat.

Đaci su sve vreme pod nadzorom osoblja kampa.  U proseku nedeljno u kampu ima oko 350 polaznika, od toga 50 su deca, ostalo su tinejdžeri. Dominiraju mladi iz Italije, Španije, Turske, Hong Konga, Letonije, Rumunije, Koreje… Dnevni raspored obuhvata časove jezika u toku pre podneva. Posle podne je predviđeno za sportske aktivnosti koje su vođene od stane profesionalnog osoblja. Organizovane su i šetnje po Kliftonu i Bristolu, kao i umetničke radionice. Uveče, u periodu od 20-22h, organizuju se večernje aktivnosti.
Primer programa

Smeštaj

Polaznici kampa su smešteni u 9 rezidencija koje su locirane oko glavne zgrade koledža. U svakoj kući se nalazi od 20-50 polaznika koju su odvojeni po polovima. Postoje jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i višekrevetne sobe. Kupatila su zajednička, 1 tuš koristi 5 polaznika. Svaka kuća ima zajedničke prostorije, malu kuhinju i telefonsku govornicu. Nedeljno je obezbeđeno pranje veša. Osoblje Clifton College-a se nalazi u svakoj kući.

Ishrana je na bazi punog pansiona. Postoje dve prostorije gde se služi hrana po principu švedskog stola. Svaki dan se služi supa, glavno jelo, paste i salate. Kada se odvijaju celodnevne ekskurzije đaci dobijaju upakovan ručak. Jednom nedeljno se pravi roštilj.

Aktivnosti

Vannastavne aktivnosti. Sportske aktivnosti obuhvataju fudbal, plivanje, tenis, košarku, odbojku, badminton, moderan ples…

Večernje aktivnosti obuhvataju  karaoke, odlazak u diskoteku, filmsko veče, sportska takmičenja…

Organizovana je jedna celodnevna i jedna poludnevna ekskurzija nedeljno. Poludnevne ekskurzije obuhvataju odlazak u Bath, Cardiff, Weston-Super-Mare, a celodnevne odlazak u London, Oxford, Portsmouth.

Postoji opciono i veći izbor ekskurzija nedeljom: CHEDDAR GORGE CAVES, LONGLEAT SAFARI PARK, WELLS & WOOKEY HOLE, STONEHENGE AND SALISBURY, CADBURY WORLD, STRATFORD-UPON-AVON & SHAKESPEARE’S BIRTHPLACE, PORTSMOUTH & THE SPINNAKER TOWER, CLARKS VILLAGE & EXETER, ALTON TOWERS, WESTON-SUPER-MARE.

Cene

2018. 2 nedelje 3 nedelje 4 nedelje
VAC 1996£ 2994£ 3992£
AEC 2310£ 3465£ 4620£
TNS 2730£ 4095£ 5460£
GLF 3360£ 5040£ 6720£

Dinarski deo iznosi 5000 dinara. Kamp traje od 10.07.-21.08.
Napomena:
VAC– Vacation English Course- program uključuje standardni kurs engleskog jezika (doplata za intenzivni iznosi 100GBP nedeljno) u kombinaciji sa brojnim sportskim i kulturološkim aktivnostima i obilascima grada.
AEC– Academic English Course-program namenjen polaznicima koji planiraju da nastave dalje školovanje na engleskom govornom području.
TNS– Tenis coaching- pored učenja engleskog jezika polaznici imaju i 9 individualnih časova tenisa nedeljno sa svojim trenerom (čas traje sat vremena).
GLF– Golf coaching-pored učenja engleskog jezika polaznici imaju i 9 individualnih časova golfa nedeljno sa svojim trenerom (čas traje sat vremena).

Cena uključuje: kurs od 15 sati nedeljno, smeštaj u rezidenciji na bazi punog pansiona, jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno, jednu poludnevnu ekskurziju nedeljno, popodnevne i večernje aktivnosti, dostupnu telefonsku liniju 24h za hitne slučajeve, školsku torbu, test na početku kursa i sertifikat po završetku programa, povratni transfer sa Hitrou aerodroma, osnovno zdravstveno osiguranje.

Cena ne uključuje: troškove vize (oko 120€, plaća se ambasadi), troškove prevoza (agencija obezbeđuje avio kartu). Za decu koja putuju u Englesku u pratnji stjuardese (UM usluga) postoji doplata u iznosu od 75GBP.

Prijavljivanje i način plaćanja: prilikom prijavljivanja plaća se rezervacija od 5000 dinara i 30% od ukupne cene programa u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Raiffeisen banke na dan uplate. Isplata je do 8 nedelja pred put.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha