Srednje škole u Berlinu – Berlin Brandenburg Internacionalna škola
Berlin Brandenburg Internacionalna škola nastala je 1990. godine, a 2005. godine izgradnjom modernog kampusa, svrstala se u red prestižnih internatskih škola sa odličnim prolaznošću studenta na univerzitete širom Evrope, SAD-a, Kanade…

Destinacija

Berlin Brandenburg Internacionalna škola nastala je 1990. godine. Zakupom površine od 356.000m2 i izgradnjom modernog kampusa 2005., svrstala se u red prestižnih internatskih škola. Ima odličnu prolaznost đaka na univerzitete širom Evrope, SAD-a, Kanade… Škola je locirana na oko 30 minuta od centra Berlina, u jugozapadnom delu grada. Okružena je zelenilom, mnogim šetalištima i biciklističkim stazama. Kampus se sastoji iz četiri zgrade, paviljona, sportske hale i sportskog terena na otvorenom. Nastava se odvija u velikim učionicama sa najviše 18 studenata u razredu (odnos učenika i profesora je 7 prema 1). Na raspolaganju su još moderna naučna laboratorija, dve kompjuterske laboratorije, umetnički studio, muzička sala, prostorije za odmor, biblioteka, kafeterija itd.

Obrazovni sistem

Škola nudi međunarodno priznate obrazovne programe. BBIS je prva škola na svetu odobrena od strane IB (Internacionalni Bakalaurat) organizacije iz Ženeve da organizuje sva četiri IB programa učenicima od 3 do 19 godina starosti. Škola prima decu predškolskog uzrasta, osnovce i srednjoškolce iz celog sveta. Nudi nastavu na engleskom kao i asistenciju polaznicima kojima engleski nije maternji jezik kako bi što pre savladali jezičku barijeru. Tokom završne dve godine, učenici se pripremaju za polaganje i dobijanje diplome internacionalnog bakalaurata, što ih kvalifikuje za prijavu na svetske top univerzitete. Pored osnovnih predmeta, učenicima su na raspolaganju mnoge vannastavne aktivnosti: jedriličarstvo, košarka, fudbal, gluma, badminton, atletika.

Uslovi za upis

Uslovi za upis u srednje škole. Roditelji i polaznik dobijaju aplikaciju i spisak dokumenata potrebnih za prijavu. Kompletnu dokumentaciju pregleda školski upravnik zadužen za prijem novih učenika. U slučaju da se aplikacija prihvati, škola prosleđuje ugovor porodici i uslove plaćanja. Učenici se testiraju u zavisnosti od znanja jezika i starosne dobi. Testovi mogu biti iz matematike, nemačkog ili engleskog jezika.

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen u okviru samog kampusa. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom, potpuno renovirane. Zajednička trpezarija, dve kuhinje, prostorija za pranje veša, velika soba za rekreaciju, teretana i dvorište, nudi polazniku mogućnost da se oseća kao kod kuce i uživa u druženju sa vršnjacima. Takođe, svi objekti BBIS škole su na raspolaganju učenicima van nastave i vikendom. Školski mentori žive u apartmanima i zaduženi su za sigurnost polaznika, kao i organizaciju vannastavnih aktivnosti.

Cene

Cene za školsku 2018/19. godinu će biti objavljene u maju 2018. Očekuje uvećanje 3-5%.

Cena školovanja i registracije (2017/18):
Srednjoškolci: od 9 do 12 razreda od 17.100€ do 18.200€.
Pored školarine, obavezna je registracija u iznosu od 3.000€ i propusnica za prevoz školskim autobusom u iznosu od 1.375€.

Cena smeštaja u školskom kampusu i registracija:
Od 9 do 12 razreda cena jedne školske godine iznosi 19.300€. Plaća se u dve rate (do 1.9. 60%, a 40% do 1.1.).
Registracija iznosi 3.000€, dok se polaže depozit u iznosu od 2.000€ koji je refundabilan kao i depozit za knjige od 200€ (povratni).

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha