Americke škole u Evropi
Američka internacionalna škola – Salzburg

O školi

AIS Salzburg je privatna američka gimnazija, internatskog tipa. Neguje američki srednjoškolski sistem koji dalje otvara mogućnost upisa na univerzitete širom SAD-a. Škola je osnovana 1976. godine i priznata je od strane austrijskog ministarstva obrazovanja. Članica je mnogih organizacija među kojima su Asocijacija internatskih škola, Asocijacija američkih internatskih škola u Evropi, Evropski savet internacionalnih škola i mnogih drugih. Školski kampus se nalazi na desetak minuta vožnje od centra grada, u ruralnom delu, okružen prirodom i zelenilom. Kampus je površine oko tri hektara i sastoji se iz tri zgrade u kojima se odvija nastava, servira hrana, nalaze prostorije za druženje i odmor, biblioteka, kao i muški i ženski studentski dom.

Obrazovni sistem

SalsburgNastavni plan prati sistem američkog obrazovanja koji priprema studente za dalje skolovanje na američkim univerzitetima. Uslov za sticanje diplome određuje broj skupljenih kredita (poena). Svaki predmet nosi određeni broj akademskih kredita. Pri sakupljanju njihovog dovoljnog broja, nakon pohađanja četiri školske godine stiče se diploma škole. Dodatno, svaki učenik mora da ispuni uslove u pohađanju časova (33 školska časa nedeljno), i to uz: časove engleskog jezika, matematike, nauke i društvenih studija svakog semestra, dodatna dva strana jezika, pohađanje školskih seminara. Jedna školska godina sastoji se od tri semestara.

Uslovi za upis

AIS škola fokusira svu pažnju na individualan razvoj učenika kroz odeljenja sa malim brojem polaznika i sistemski rad koji se godinama pokazao kao vrlo efikasan. Škola ima visoke standarde pri odabiru polaznika, zahteva preporuke profesora, visoke ocene iz prethodne škole, kao i ličnu angažovanost, zrelost i kuriozitet samih učenika.

Aktivnosti

Studentski dom (internat) se nalazi u okviru same škole, zgrade iz 18. veka, kompletno modernizovane za potrebe polaznika. Svaka soba je kompletno opremljena i poseduje svoje kupatilo. Sobe su različite veličine, u zavisnosti od toga da li su jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne. Sve sportske aktivnosti su na raspolaganju na Salzburg Univerzitetu, koji se nalazi na 10 minuta hoda od AIS kampusa. U školi angažuje i supervizore, konkretno zadužene za bezbednost i konfor učenika u rezidencijama.

Cene

Cene za školsku 2018/19.

U zavisnosti od razreda koji se upisuje, varira i cena.
Cena za 9. i 10. razred iznosi 34.760€.
Cena za 11. i 12. razred iznosi 37.640€.

Đaci uplaćuju dodatnih 1.500€ po školskoj godini. Taj novac koriste za svoje potrebe, poput džeparca. Za svaki razred postoje obavezne doplate (depozit, nastavni materijal i udžbenici 500-800€).
Za đake koji prvi put upisuju ovu školu postoji obavezna doplata u iznosu od 2.500€ – Capital Assessment Fee.

Postavite pitanje

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Telefon

Poruka

captcha